Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΙΣTOΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ αρχαίοι πολιτισμοί που φαίνονται από ψηλά;

πίσω από το φυσικά προφανές, διεισδύουμε σε ανεξήγητα παραφυσικά μυστήρια της ιστορίας

Συνηθίζουμε να λέμε για χαμένους πολιτισμούς, κάποιοι από τους οποίους κρύβουν ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα μυστικά που απασχολούν πολλούς ανθρώπους ανά τον χρόνο και την υφήλιο. Έχουμε τους πολιτισμούς που βρήκαμε κατόπιν έρευνας, όπως ο Μινωικός Πολιτισμός, έχουμε αυτούς που πάντοτε γνωρίζαμε την ύπαρξη τους όπως είναι ο Μακεδονικός για παράδειγμα και έχουμε και αυτούς που ακόμα δεν βρήκαμε, αλλά γνωρίζαμε (;) πως υπήρξαν κάποτε, όπως είναι ο πολιτισμός που άκμασε στην Ατλαντίδα.

Το τελευταίο στοιχείο ανανεώνει μία χαμένη ελπίδα σχετικά με την ακμή του έργου της αρχαιολογικής έρευνας. Θέλω να πω… πιστεύετε πως βρήκαμε όσους χαμένους πολιτισμούς υπήρξαν ή τέλος πάντων, ξέρουμε όλους όσους υπήρξαν; Η αλήθεια είναι αν και ανακαλύπτουμε κτίσματα, αντικείμενα και σκελετούς που ανήκουν σε γνωστούς πολιτισμούς, εντούτοις δεν βρίσκουμε ολοκαίνουριους πολιτισμούς. Μήπως στ’ αλήθεια δεν υπάρχουν άλλοι;
Η απάντηση έρχεται από ψηλά! Υπάρχει μία πολύ μικρή ομάδα επιστημόνων και αρχαιολόγων που δεν αναζητά αρχαία σε κάποια χωμάτινη έκταση, αλλά μέσω ειδικών δορυφόρων υψηλής ευκρίνειας που στέλνουν εικόνες τόσο μεγάλες όσο μπορούν να καταλείψουν τα tera! Οι εικόνες που επιστρέφουν οι δορυφόροι αυτοί δείχνουν από πεντακόσια μέτρα μακριά από την Γη απίστευτες λεπτομέρειες και έτσι ειδικά καταρτισμένα άτομα, μελετούν τις εδαφικές ανωμαλίες φτάνοντας σε τρομακτικά συμπεράσματα ορισμένες φορές. Βάλτε σε αυτά δεκαεφτά πυραμίδες στην Αίγυπτο, χίλιους τάφους, τρεις χιλιάδες κατοικίες και άλλα σημεία σε περιοχές στα Βαλκάνια.

Όπως σε όλα τα θέματα της ενότητας αυτής, δεν μπορούμε να πούμε κάτι σίγουρο. Δεν μπορούμε καν να καταλήξουμε σε κάτι με ασφάλεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως κάπου εκεί από κάτω, κάπου γύρω μας, βρίσκονται θαμμένα μυστικά που ίσως απλά να είναι αρχαίες πέτρες (που λέει και μια φίλη μου), ίσως όμως και να κρύβουν απαντήσεις για μερικά από τα πιο μυστήρια ερωτήματα που έγιναν ποτέ… +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Το αρχαιολογικό κατεστημένο δεν είναι έτοιμο για πραγματικές ανακαλύψεις ή μάλλον ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ.
    Πρώτο παράδειγμα η ελληνική γλώσσα. Αυτό το «τέρας» δεν μπορεί να φτιάχτηκε «στο πόδι» το 800 προ Χριστού.
    Δεν μπορεί να ζούσε χωρίς να γράφεται μέχρι τότε, οπότε και ΔΗΘΕΝ πήραμε το φοινικικό αλφάβητο και τσάκα-τσάκα εφεύραμε στο πόδι φωνήεντα, γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες.
    Πρέπει να προϋπήρχε μία φυλή-πολιτισμός για αρκετές χιλιάδες χρόνια. Αρχαιολογικά ευρήματα (όπως η πινακίδα του Δισπηλιού αλλά και άλλα) μαρτυρούν ακριβώς αυτό. Αλλά για το αρχαιολογικό και ιστορικό κατεστημένο οι Έλληνες ξεφύτρωσαν ξαφνικά σαν τα μαρούλια, ερχόμενοι από «κάπου βόρεια».
    Δεύτερο παράδειγμα οι πολλές πανάρχαιες βυθισμένες πόλεις, όπως το Γιουναγκούνι στην Ιαπωνία. Επειδή όμως κατά την θεωρία ο άνθρωπος έφτιαξε την πρώτη πόλη το 5000 προ Χριστού στην Μεσοποταμία, οι πόλεις αυτές είναι αόρατες στους αρχαιολόγους που τις θεωρούν φυσικά κατασκευάσματα.
    Μπορώ να κάνω μία σίγουρη πρόβλεψη: το νέο «εργαλείο» τελικά θα χρησιμεύει μόνο στην εξερεύνηση των ήδη γνωστών αρχαιολογικών περιοχών και το θέμα θα ξεχαστεί, τουλάχιστον επισήμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μένει να το δούμε. Ο προβληματισμός σας πάντως έδωσε τροφή για σκέψη. Ευχαριστώ

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το