Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ στην bp το πετρέλαιο από τα κοιτάσματα του πρίνου

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


 η είδηση 
Συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ. Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας 500 εκατ. δολ. που σηματοδοτεί -σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς- την επαναδραστηριοποίηση της BP στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι η πολυεθνική είχε αποχωρήσει από τη χώρα το 2009
 το σχόλιο 
Η συμφωνία αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο της κρίσης στην Ελλάδα. Πίσω στο 2009 όταν και η BP αποχώρησε, ελάχιστοι περίμεναν τις εξελίξεις που ακολούθησαν. Πολλοί βρέθηκαν απροετοίμαστοι με αποτέλεσμα τις γνωστές συνέπειες σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Η BP όμως το είχε δει να έρχεται και προστατεύοντας τα συμφέροντά της, αποχώρησε.
Το ότι σήμερα επέστρεψε λέει πολλά. Δεν θα το έκανε από λύπηση, δεν θα το έκανε χωρίς να υπάρχουν προοπτικές επενδύσεων.
Νομίζω πως η BP καλωσόρισε την κρίση αποχωρώντας και την αποχαιρετάει τώρα, επιστρέφοντας. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

3 σχόλια:

  1. Σφάλμα μέγα. Η κρίση ήρθε για να παραμείνει. Απλά η ΒΡ έκρινε ότι τώρα την συμφέρει να αγοράσει, αφού προφανώς η τιμή είναι σκοτωμένη σε απίστευτο βαθμό και δεν θα μπορούσε να κατέβει πιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τότε μάλλον σηκώνει μεγάλη κουβέντα, τι εννοούμε -πια- με τον όρο "κρίση"

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το