Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

EPΩΤΗΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας


Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Τον μήνα Φεβρουάριο ασχοληθήκαμε με ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα. Αρχικά αναλύσαμε την σημαντικότητα του αγοραίου έρωτα ακόμα και στις μέρες μας και τελικά θίξαμε την κρίση που περνάει ο… κλάδος σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Θελήσαμε να βρούμε τον σωστό τρόπο λειτουργίας του και… να τα αποτελέσματα!

Βλέποντας το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει σωστή νομοθεσία γύρω από τον κλάδο, στην πρώτη θέση είχαμε μίαimage ισοπαλία. Από 29% συγκέντρωσε η επιλογή αυστηρών αδειών λειτουργίας είτε ειδικά αδειοδοτημένους οίκους ανοχής είτε σε άλλους συγκεκριμένους χώρους όπως το σπίτι των επαγγελματιών. Η λέξη ‘άδεια λειτουργίας’ ήταν αυτή που κέρδισε τις απαντήσεις σας, ωστόσο μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως οι δύο πρώτες επιλογές ανάμεσα σε τέσσερις συνολικά, κατάφεραν μόλις να συγκεντρώσουν λίγο πάνω μισούς ψήφους σας! Ας δούμε γιατί.
Στην τρίτη θέση με 23% βρέθηκε η πιο πρακτική προσέγγιση που ζητάει να απομακρυνθούν μόνο οι πλανόδιες επαγγελματίες. Προφανώς εκείνες σχετίζονται με επικίνδυνες περιοχές, υποβάθμιση γειτονιών και ενδεχομένως με εγκληματικότητα ή υγειονομικούς κινδύνους και άρα θεωρείται κατακριτέα η δραστηριότητά τους.
Στην τελευταία θέση βρίσκουμε την πιο αυστηρή προσέγγιση την οποία πρέπει να σημειώσουμε πως αποτελεί και την νέα τάση στις μέρες μας, που εκφράζεται μάλιστα και με τον πλέον επίσημο τρόπο που είναι οι πολιτικές θέσεις και οι προτάσεις νομοσχεδίων. Πρόκειται για την πλήρη ποινικοποίηση του αγοραίου έρωτα, πρόταση που έβγαλε στον δρόμο πολύ κόσμο που διαδήλωνε σε πολλές πόλεις, είτε υπέρ, είτε κατά. Εσείς επιλέξατε κατά 17% αυτήν την απάντηση.

Έτσι ή αλλιώς ολοκληρώθηκε και αυτό το Ερώτημα του μήνα δίνοντας πλέον την θέση του στην ερχόμενη Δευτέρα, πρώτη του Μαρτίου όπου στις 12:00 στο yannidakis θα επιστρέψουμε στην επικαιρότητα με αφορμή την επερχόμενη εθνική εορτή. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το