Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗTAΣ ~ η ρωσία στο επίκεντρο αλλά για λάθος λόγους

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Είμαι σίγουρος ότι το τελευταίο διάστημα θα ακούσατε πολλές ειδήσεις, ρεπορτάζ και σχετικά θέματα για την ασφάλεια στη Ρωσία, το ενδεχόμενο τρομοκρατικών απειλών, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κάποιες αποτυχίες στις δοκιμές ασφαλείας των τοπικών δυνάμεων. Φτάσαμε στο σημείο να ακυρώσουν το ταξίδι τους προς τα κει κάποιοι επίσημοι προσκεκλημένοι που αγνοώ αν τελικά έφτασαν ως εκεί.

Με σιγουριά επίσης πιστεύω πως κάτι θα πήρε τ’ αυτί σας για τους πουριτανούς ρώσους που δεν δέχονται ομοφυλόφιλους στον τόπο τους. Μην φανταστείτε πως δεν υπάρχουν ρώσοι ομοφυλόφιλοι απλά είναι λίγο πιο εκδηλωτικοί όταν δημοσιοποιούν την αντίθεσή τους σε αυτούς. Θεωρείται πως στην Ελλάδα οι τοπικές κοινωνίες είναι δεκτικές στο ίδιο θέμα; Προφανώς όχι, απλά δεν διαφημίζουν την αντίθεσή τους οι επίσημες αρχές για να μην στιγματιστούν. Ε, οι ρώσοι το κάνουν και όσο κι αν ακούγεται ρατσιστικό, πουθενά δεν δήλωσαν πως αν ομοφυλόφιλοι εντοπιστούν στην Ρωσία θα διωχθούν, θα κακοποιηθούν και θα προβληθούν.

Ίσως έτυχε να ακούσετε πως μέχρι την τελευταία στιγμή στη Ρωσία έβλεπες εργοτάξια και παντού εργάτες να ετοιμάζουν όπως-όπως τις τελευταίες πινελιές σε διάφορα έργα, κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις. Αν αυτό σας θυμίζει εποχές 2004 με την Αθήνα να βρίσκεται μέσα ένα μήνα από την απόλυτη καταδίκη όλου του κόσμου στην αποθέωση, τότε πρέπει να έχετε πέσει μέσα!

Α! Ξέχασα να αναφέρω πως η Ρωσία είναι στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες επειδή διεξάγονται στην πόλη Σότσι, οι imageχειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Λίγοι μίλησαν για αυτούς. Αν θέλετε να μάθετε, ανατρέξτε στην ψαγμένη αθλητική ειδησεογραφία μακριά από πρώτους τίτλους. Αν πάλι θέλετε να διαβάσετε για το τι πήγε στραβά στην τελετή έναρξης με μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση θα μάθετε όλα τα εμπορικά ευτράπελα. Και για να σταματήσω την ειρωνική διάθεση του σημερινού προβληματισμού μου, η Ρωσία διεξάγει αρτιότατους και εντελώς ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να σεβαστούμε την χώρα στην οποία καίει αυτές τις μέρες η φλόγα που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία και να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Καλή επιτυχία Ρωσία. Ευχαριστούμε+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το