Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ μαγειρέματα πλεονάσματος 811 εκατ. ευρώ

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


 η είδηση 
Σε 811 εκατ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας. Πρόκειται για σχεδόν διπλάσιο ποσό συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2013 αλλά χαμηλότερο έναντι του στόχου.
 το σχόλιο 
Κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της πόλης, δεν βλέπεις το τέλος της κρίσης. Είναι εδώ και συνεχίζει να βασανίζει τις σκέψεις κάθε μέσου έλληνα.
Όμως αν κάπως όλα αυτά πρέπει να φτάσουν στο τέλος, το τέλος θα αρχίζει κάπως έτσι. Ποιος να μας το έλεγε ότι θα συζητούσαμε σήμερα για πλεόνασμα, όσο κι αν αυτό είναι.
Τρανή απόδειξη πως γίνεται. Όλα γίνονται και φέτος πρέπει να είναι η τελευταία χρονιά που η κρίση μυρίζει σε κάθε γωνιά.
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

3 σχόλια:

  1. Όπως λέει και η λαϊκή σοφία: «Χέστηκε η φοράδα στ αλώνι».
    Με τα εκατοντάδες (και πραγματικά και λογιστικά) δισεκατομμύρια που μας έχουν φορτώσει, το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί «ψύλλους στ άχυρα». Δεν είναι παρά πυροτέχνημα για να φαίνεται ότι κάτι έκαναν οι πολιτικοί.
    Και με την εκρηκτική αύξηση των τόκων θα χρειαστεί να περάσουν εκατό και παραπάνω χρόνια για να ξεχρεώσουμε. Αυτό εξάλλου έχει ξαναγίνει. Κάποτε ο Σημίτης έδειξε στους δημοσιογράφους το έγγραφο αποπληρωμής δανείου που είχε παρθεί κάπου στο 1870 (δεν θυμάμαι την χρονολογία). Είχα δει την φωτογραφία.
    Το τούνελ είναι ατελείωτο. Ήρθε για να μείνει και θα μείνει. Εκτός και παρέμβει κάποιος «από μηχανής θεός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορείς νομίζω να αφαιρέσεις το "από μηχανής" από την πρότασή σου. Θα είναι πιο ρεαλιστικό έτσι!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αν ο "σκέτος" θεός έχει πλέον κάποια διάθεση να μας σώσει!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το