Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ~ η οικογένεια του yannidakis μεγάλωσε

Καληνωρίσματα από το +yannidakis

Όσοι ακολουθούν καιρό τη σελίδα γνωρίζουν πως αυτή ακολούθησε διάφορα μοτίβα μέσα
στα χρόνια. Ασχολήθηκε με πολιτικά ζητήματα, με την επικαιρότητα, με διάφορα αφιερώματα, με την παιδεία, τις τέχνες, την μυθοπλασία, τον αθλητισμό. Έφτασε στο σημείο να αλλάξει την θεματολογία του καλύπτοντας πολέμους, αλλά και να κλείσει από την google εξαιτίας "λάσπης" ατόμων που θίχτηκαν από αυτό που εγώ ονομάζω ελευθερία του λόγου. Κατάφερε (δηλαδή εγώ) να μαλώσει με αναγνώστες, να κατηγορηθεί, αλλά και να φτιάξει φιλίες και συμμαχίες. Διακρίθηκε σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, συνεργάστηκε με κρατικούς φορείς, αλλά και πέρασε περιόδους αποκαρδιωτικής κάμψης. Σήμερα, τρεις μήνες πριν συμπληρώσει τα οχτώ χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο για ένα πράγμα δηλώνω φανατικά περήφανος: Δεν πέρασε ούτε μία μέρα χωρίς δημοσίευση και λίγο πριν την τελευταία τελεία του κάθε κειμένου, υπήρχε (και υπάρχει) πάντοτε το όνομά μου αφού ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω απ' τα γραπτά μου.

Το +yannidakis θα παραμένει πάντοτε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, όμως πριν δύο χρόνια αποφάσισα να το μοιραστώ. Αποφάσισα πως οι καθημερινοί προβληματισμοί μπορούν να εκφράζονται από πολλούς. Από ανθρώπους με ξεχωριστά και διαφορετικά ενδιαφέρονται και ανησυχίες. Έτσι, στην παρέα μου ήρθε ο +Niko Spiridakis και ύστερα ο +Aris Verigos, με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία η οποία έληξε. Όμως οι συνεργασίες ήταν γεγονός. Στην παρέα μου προστέθηκε ο +Vassilis Anastasiadis, η +entita matsinska, o +daskalakis michael και η +Ioanna Mpourdouvali οι οποίοι μέχρι σήμερα κοσμούν την σελίδα με τα εξαιρετικά τους κείμενα και πρωτίστως με τους σημαντικούς προβληματισμούς τους στις ενότητες που διατηρούν.

Σήμερα, βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως η οικογένεια του +yannidakis μεγαλώνει κι άλλο. Τρεις πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι προστίθενται στο ενεργητικό της σελίδας και δηλώνω πολύ περήφανος και χαρούμενος να τους παρουσιάζω σήμερα.

Ο πατέρας +Panteleimon Krouskos, ο ίδιος blogger και ανήσυχος άνθρωπος με έγκυρους προβληματισμούς και ουσιαστικές ερμηνείες γύρω από τον λόγο Του Θεού και της Εκκλησίας, μου κάνει την τιμή να αναλαμβάνει την ενότητα "Ψήγματα Πνευματικότητας" η οποία εξ αρχής δημιουργήθηκε για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της Εκκλησίας και εκείνων που από άγνοια αμφισβητούν το μεγαλείο που εκπροσωπεί. Η ενότητα ξαναζωντάνεψε ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα και κάθε μήνα, την δεύτερη Δευτέρα του μήνα θα διαβάζουμε την διδασκαλία ενός άξιου εκπροσώπου Του Θεού.

Αλλάζοντας εντελώς κλίμα, δηλώνω πολύ χαρούμενος για μία συνεργασία στην οποία στηρίζω πολλές από τις φιλοδοξίες μου για την πρόοδο της σελίδας. Η +Katerina Verigka έρχεται στο yannidakis και μαζί της φέρνει μία ολοκαίνουρια ενότητα, τις "Σπίθες Αισιοδοξίας" που υπόσχονται να μας αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Αρκετά με την κατήφεια και τα μισοάδεια ποτήρια. Η... χορηγός θετικής σκέψης έρχεται κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα για να μας μάθει να αισιοδοξούμε ξανά!

Πάντα μου αρέσει να ολοκληρώνω κοιτώντας μακριά, το μέλλον. Έτσι, αποφάσισα να ανοίξω την πόρτα του yannidakis στο αύριο. Ένας νέος άνθρωπος που μπορεί να ξεκινάει τώρα την συγγραφική του εμπειρία, όμως στοχεύει μακριά μέσα από τις σπουδές της στην δημοσιογραφία είναι η +maria aggou. Η νεαρότερη της ομάδας μας, θα είναι ελεύθερη να αναπτύξει τις σκέψεις της αποτελώντας άμεση συνεργάτιδα μου στους "Προβληματισμούς Θεματολογίας" με ελεύθερη θεματολογία και μέσα από το yannidakis να ανέβει ένα σκαλοπάτι προς το συγγραφικό επίπεδο που όλοι θα της ευχηθούμε και θα την βοηθήσουμε να φτάσει κάνοντάς μας περήφανους.

Ειδική μνεία και ευχαριστίες στην γραφίστρια μας, +Anastasia Gkevreki που ανέλαβε να ταιριάξει τις λέξεις με τις εικόνες που έκαναν εξ αρχής το yannidakis ξεχωριστό.

Καλωσορίζουμε τους νέους συντάκτες του +yannidakis, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο συγγραφικό τους έργο και όλοι μαζί -νέοι και παλιοί- υποσχόμαστε ποιοτικότερους προβληματισμούς και συνεχή βελτίωση. Άλλωστε, δε μένουμε μόνο εκεί... +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

4 σχόλια:

  1. Καλή αρχή σε όλα τα νέα μας μέλη. Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τα άρθρα σας και να μας ταξιδέψετε με την έκφραση και την δημιουργικότητά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δουλειά που κάνετε όλοι είναι εξαιρετική.
      Αν πρώτα εσείς οι παλιοί δεν είχατε δείξει πως η ιδέα των ενοτήτων και της δουλειάς σας σε αυτές δεν ήταν καλή ιδέα, δε θα είχαμε φτάσει ποτέ στο σήμερα.
      Οπότε πριν ευχηθούμε καλή επιτυχία στους νέους, εγώ ευχαριστώ, εσάς, τους παλιούς!

      Διαγραφή
  2. :) Χαίρομαι πάρα πολύ να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουν το θάρρος των λόγων τους, που αγαπούν αυτό που κάνουν και δεν το βάζουν κάτω στην οποιαδήποτε αποτυχία ή δυσκολία. Αν και αποτυχία είναι μόνο όταν τα παρατάς. Κάτι που δεν έκανες και σε τιμά σαν άνθρωπο, δείχνοντας ότι δεν παίζεις ούτε περνάς τον χρόνο σου αλλά έχεις ευθύνη και κοινωνικούς προβληματισμούς.

    Καλή μας αρχή στους νέους και καλή δημιουργική συνέχεια στους παλιούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν παρατάω κάτι. Όχι πριν να είμαι σίγουρος πως εξάντλησα κάθε περιθώριο από αυτό.

      Ειδικά, όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι με κοινωνικούς (και μη) προβληματισμούς, ξέρω πως το yannidakis θα υπάρχει.

      Είμαι σίγουρος για την επιτυχία όλων σας. Μπορεί κανείς από εμάς να μην είναι επαγγελματίας συντάκτης ή συγγραφέας, ωστόσο όταν εκλεκτά άτομα συγκεντρώνονται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, δεν υπάρχει αποτυχία.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το