Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

EPΩΤΗΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ~ παρουσίαση αποτελεσμάτων

 

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Ο Μάρτιος μας βρήκε μέσα στην επικαιρότητα αφού προσπαθήσαμε να αναδιαρθρώσουμε την λειτουργία των παρελάσεων, καθώς έτσι όπως διεξάγονται σήμερα προφανώς δεν ικανοποιούν κανέναν. Σκεφτήκαμε μερικούς τρόπους με τους οποίους θα άξιζε τον κόπο η διεξαγωγή της με όλους ευχαριστημένους. Εσείς τους διαβάσατε, τους ψηφίσατε και να τα αποτελέσματα:

image
Η πλειοψηφία των αναγνωστών επέλεξε με ποσοστό 26% την κατάργηση των παρελάσεων και της αντικατάστασης της με διάφορες κοινωνικές δράσεις, κάτι που επέλεξα ως την πιο προκλητική λύση κι όμως ήταν αυτή που οι περισσότεροι επέλεξαν στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν με 21% δύο απαντήσεις που δείχνουν και την ανάγκη διαχωρισμού των παρελάσεων. Οι μεν επέλεξαν να διεξάγεται μόνο η στρατιωτική παρέλαση χωρίς δηλαδή την ύπαρξη μαθητών και ακριβώς ο ίδιος αριθμός επέλεξε την διεξαγωγή παρελάσεων χωρίς την ύπαρξη στρατιωτών, δηλαδή μόνο την μαθητική παρέλαση!
Μόλις το 15% προτιμά τις παρελάσεις ως έχουν και θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε αν αυτό το κομμάτι αφορά αναγνώστες μεγάλης ηλικίας ή όχι.
Ένα ακόμα 10% έφτασε στο άλλο άκρο. Προτίμησε να καταργηθούν εντελώς οι παρελάσεις χωρίς να αντικατασταθούν από κάποιας άλλης μορφής εορτή και επίσης θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε το εύρος των ανθρώπων που επέλεξαν αυτήν την ακραία απάντηση.
Τέλος, ένα 5% θεωρεί πως οι παρελάσεις θα ήταν καλύτερες αν παρελαύνουν οι ίδιοι οι πολίτες! Ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς πως ήταν ένα σενάριο που έστω και με τη μορφή διαμαρτυρίας πήγε να “περάσει”.
Σε κάθε περίπτωση μπορεί κανείς να συμπεράνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι ευχαριστημένη και αναζητεί εναλλακτικές μορφές εορτασμού.

Επόμενο Ερώτημα για τον μήνα Απρίλιο θα έχουμε την επόμενη Δευτέρα και πρώτη του μήνα, 7/4 στο yannidakis των 12:00 με ένα θέμα που θα προκαλέσει τον προβληματισμό σας! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το