Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΙΣTOΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ~ ο μυστηριώδης αρειανός βράχος και η συγκάλυψη(;)

πίσω από το φυσικά προφανές, διεισδύουμε σε ανεξήγητα παραφυσικά μυστήρια της ιστορίας

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Εδώ και λίγο καιρό ο Opportunity που αποτελεί ένα μηχανοκίνητο όχημα που έστειλε η NASA στον Άρη, έστειλε κάποιες φωτογραφίες. Όλα καλά ως εδώ. Σε φωτογραφίες που έστειλε λίγο αργότερα φάνηκε το ίδιο σημείο από το οποίο απουσίαζε ένας βράχος. Όχι, δεν είναι λεπτομέρεια. Δεν είναι δυνατό ένας βράχος να μετατοπίζεται από μέρα σε μέρα χωρίς προηγουμένως να υπάρχει ανωμαλία στις καιρικές συνθήκες. Μία απλή παρατήρηση ήταν ικανή να προκαλέσει σάλο και να αναπτύξει πολλές θεωρίες συνωμοσίας.
Πριν όμως μας ανοίξει η όρεξη για διάφορα σενάρια(…) ας δούμε τι είπαν οι ειδικοί. Αρχικά η NASA παρουσίασε το γεγονός ανάμεσα σε πολλά άλλα που αφορούσαν την αποστολή τους στον Άρη. Πολλές θεωρίες, βαρετή φυσική και χημεία μέχρι που καταλήγουμε στην παρατήρηση. Εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία για την διαφορά από εικόνα σε εικόνα οπότε όλοι απαιτούν μια εξήγηση. Όσο αυτή καθυστερεί να δοθεί, τόσο περισσότερο καλλιεργούνται οι διάφορες παρανοϊκές (ή μη) θεωρίες. Ο χρόνος κυλούσε εις βάρος της NASA μέχρι που τελικά αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα… αποτελέσματα της έρευνάς της για το θέμα στα οποία με σιγουριά καταλήγει πως ο βράχος πατήθηκε από τις ρόδες του οχήματος με συνέπεια να μετατοπισθεί και να διαφοροποιηθεί το τοπίο στην φωτογραφία που ακολούθησε. Μάλιστα μας έδειξαν σημάδια από τις ρόδες του οχήματος για του λόγου το αληθές.

Είναι όμως αυτό αρκετό; Δηλαδή εσείς πεισθήκατε πως πράγματι είδαμε το ίδιο σημείο ακριβώς με τον τρόπο τον οποίο μας αναφέρουν οι υπάλληλοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας; Λυπάμαι, μα εμένα μου ακούγεται σαν ζήτημα καλής θελήσεως. Αν θέλουμε το πιστεύουμε, αν δεν θέλουμε, όχι! Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι αστείο να συζητάμε για το τι είναι αλήθεια και τι ψέματα σχετικά με τα όσα ανακοινώνει η NASA και οι λοιπές υπηρεσίες άλλων χωρών. Βλέπετε, αυτοί έχουν τα γένια, αυτοί και τα χτένια. Αν υπάρχει κάτι μυστήριο εκεί έξω, μόνο αυτοί μπορούν να το δουν και αν έχουν αποφασίσει ότι εμείς δεν πρέπει –για κάποιο λόγο- να το μάθουμε και πάλι αυτοί θα το αποφασίσουν. Καλώς ή κακώς μάθαμε για τον περιβόητο βράχο και η μετατόπισή του, στάθηκε ικανή να αφυπνίσει την περιέργεια ανάμεσά μας. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ

4 σχόλια:

  1. Το συγκλονιστικό για μένα είναι ότι ακόμα και σήμερα που σχεδόν όλος το ανθρώπινο είδος έχει αποδεχθεί την ύπαρξη εξωγήινης ύπαρξης αυτοι συνεχίζουν να κουκουλώνουν καταστάσεις. Δεν το λέω φυσικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλα γενικά νομίζω η στάση που κρατάνε είναι σίγουρα στάση μυστικοπάθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνήσω.
      Νομίζω πως η κοινωνία είναι αρκετά ώριμη πλέον για να αποδεχτεί ένα τέτοιο γεγονός αλλά και τις συνέπειές του.
      Καμιά φορά το να αφήνεις τον κόσμο να φτιάχνει δικά του σενάρια ίσως είναι πιο επικίνδυνο.

      Ασχολήθηκα με αυτό το θέμα σήμερα επειδή ήταν ουσιαστικά επικαιρότητα, όμως θα επιστρέψω στο ζήτημα

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να θεωρούμε βέβαιο ότι η ΝΑΣΑ και οι λοιπές κρατικές υπηρεσίες μας λένε ψέματα. Αυτό αποδεικνύεται από την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν μπορώ να πω ότι θεωρώ κάτι βέβαιο, αν δεν έχω και τις αποδείξεις στις οποίες αναφέρεσαι.
      Ωστόσο μπορώ άνετα να προσθέσω και τις δικές μου αμφιβολίες..

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το