Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ αγωνία στο κίεβο για τις εξελίξεις στην κριμαία

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


 η είδηση 
Η επιστροφή στην πολιτική ομαλότητα έχει αλλάξει την εικόνα στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Μόνο τα λουλούδια, στη μνήμη των νεκρών, μένουν για να θυμίζουν τα αιματηρά γεγονότα των προηγούμενων ημερών. Οι πολίτες έχουν στρέψει την προσοχή τους στις εξελίξεις στην Κριμαία. Η κατάσταση στην Κριμαία, όπου κυριαρχεί το ρωσικό στοιχείο, παραμένει τεταμένη. Το ενδεχόμενο απόσχισης της αυτόνομης περιοχής, είναι το πρώτο ανοιχτό μέτωπο που πρέπει να κλείσει η νέα ηγεσία στο Κίεβο.
 το σχόλιο 
Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε ξανά με την Ουκρανία, καθώς όπως προκύπτει (και φυσικά το γνωρίζαμε...) η κρίση δεν αφορούσε αποκλειστικά ένα εσωτερικό εθνικό ζήτημα της Ουκρανίας, αλλά και εκείνους που ήλεγχαν πρόσωπα και καταστάσεις. Από τη μια οι διαφαινόμενοι νικητές Ευρωπαίοι και από την άλλη οι ηττημένοι Ρώσοι οι οποίοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, αφού ετοιμάζουν στρατό έτοιμο να μεγαλώσει την κρίση στο προπύργιο της, την περιοχή της Κριμαίας.
Θα εκτονωθεί η κατάσταση ή θα δούμε πολεμικές συμπλοκές στην καρδιά της Ευρώπης; Ελπίζω να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά την επόμενη εβδομάδα.
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το