Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΠPΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ δοκιμάζουμε έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας με την βιοενέργεια

Mέσα στα πλαίσια ενός σεμιναρίου στο οποίο συμμετείχα, έτυχε να έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια διάλεξη σχετικά με την θεραπεία με βιοενέργεια, δηλαδή την βιοθεραπεία. Ποτέ πριν δεν είχα ακούσει τίποτε για αυτήν την μορφή θεραπείας και ξαφνιάστηκα όταν έμαθα πως η τεχνική της βιοθεραπείας αποτελεί την αρχαιότερη και μια απ' τις πιο γνωστές κλασσικές φυσικές μεθόδους θεραπείας.                                                                                                                      
Βρήκα το θέμα πολύ ενδιαφέρον και έτσι ξεκίνησα να αναζητώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μέθοδο αυτή και τον τρόπο άσκησής της. Η γνώση αυτή με εξυπηρέτησε αρκετά στην καθημερινότητά μου και θα σας εξηγήσω παρακάτω το γιατί.                                                 

Πριν ξεκινήσω να αναλύω το κύριο θέμα θα ήθελα να αναφέρω πως η βιοθεραπεία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παραψυχολογία, μαγεία ή ανεξήγητα φαινόμενα. Αντιθέτως, όλα εξηγούνται με απλή λογική.

Η βιοενεργειακή θεραπεία γίνεται (μόνο) με την χρήση της βιοενέργειας, της ζώσας ενέργειας δηλαδή, που μπορεί να παράγει κάθε ζωντανός οργανισμός.                                                                    
Κατά την διάρκεια της διαδικασίας της βιοθεραπείας, ασθενής - θεραπευτής δεν έχουν καμία σωματική επαφή. Ο θεραπευτής στέκεται μπροστά από το άτομο που χρήζει θεραπείας και κάνει συγκεκριμένες κινήσεις χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια. Αρχικά παίρνει την αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί στο σημείο που πονάει ο ασθενής και την απομακρύνει. Έπειτα αντλεί ζωτική ενέργεια από το σύμπαν και τη μεταβιβάζει στο σώμα που την έχει ανάγκη. O θεραπευτής δηλαδή γίνεται αγωγός ενέργειας.                                                                                      
Βέβαια, η μέθοδος της βιοθεραπείας δεν χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις σωματικού πόνου. Ανακουφίζει και σε περιπτώσεις που κάποιος ταλαιπωρείται από συναισθηματικά βάρη ή διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα και ψυχολογική ένταση.
Ακόμη την βιοθεραπεία μπορούμε να την ασκήσουμε τόσο στους άλλους όσο και στους ίδιους μας τους εαυτούς.                                                                                                                                              
Τα αποτελέσματα της βιοθεραπείας είναι άμεσα και εντυπωσιακά. Και πιστέψτε με, δεν πρόκειται για ''θαύμα''. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Δεν πρόκειται για κάποια υπερφυσική δύναμη, ούτε για κάποιο ιδιαίτερο ''χάρισμα''. Ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την δύναμη που λέγεται βιοενέργεια. Αρκεί απλά να κατανοήσουμε πως όλοι την κατέχουμε, γιατί απ' αυτήν αποτελούμαστε. Εμείς οι ίδιοι είμαστε ενέργεια. +maria aggou 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. Προσωπικά έχω μία μικρή «ποσότητα» από αυτήν την ικανότητα θεραπείας.
    Και είναι σχετικά εύκολο να δείξεις σε κάποιον τον τρόπο για να ανακαλύπτει μόνος του τα σημεία, κυρίως επάνω σε ένα άλλο άτομο, που χρειάζονται θεραπεία. Το ποσοστό των ατόμων που έχουν την ικανότητα αυτή αγγίζει σχεδόν το 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρείται πως όλοι διαθέτουμε την ικανότητα αυτήν απλά δεν την έχουν όλοι ανεπτυγμένη σε σημείο που να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν με επιτυχία. Πάντως αν κάποιος καταφέρει να το δουλέψει, έχει στα χέρια του έναν χρήσιμο και αρκετά αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι.
    Όσο δούλευα στο εργοστάσιο, «θεράπευα» με ευκολία πονοκέφαλους και προβλήματα μέσης, που οφείλονταν στην βαριά εργασία και στα κρύα ρεύματα του χώρου. Εφάρμοζα μία απλή διαδικασία πιέσεων με τα δάχτυλα κυρίως στον σβέρκο και στην πλάτη. Την ίδια διαδικασία όταν την έκαναν άλλοι στον εαυτό τους έλεγαν ότι δεν είχε τόσο καλά αποτελέσματα.
    Η εμπειρία μου λέει ότι ενώ είναι κάτι σχετικά απλό οι περισσότροι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν, εντούτοις βαριούνται να ασχοληθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρον! Είμαι υπέρ των εναλλακτικών μεθόδων!
    Καλή συνέχεια Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το