Κυριακή 25 Μαΐου 2014

BPΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ η κρίση και οι καρδιές μας

Σας παρουσιάζω το καλύτερο άρθρο αυτής της εβδομάδας σύμφωνα με την καθαρά υποκειμενική κρίση του yannidakis. Σημειώνεται πως η βράβευση αφορά μονάχα την ενότητα ιστολογίων και για τους χώρους τους οποίους επισκέφτηκα. Παρακάτω δημοσιεύονται και τα υπόλοιπα άρθρα τα οποία ξεχώρισα μέσα στην εβδομάδα ως δευτερεύοντες διακρίσεις για λόγους ενδεχόμενης ισοπαλίας. Το ιστολόγιο που συγκεντρώνει τις περισσότερες βραβεύσεις και διακρίσεις στο τέλος κάθε μήνα βραβεύεται στην ειδική ενότητα "ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ".

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:
από: Ελληνικό Καφενείο
τίτλος: Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

Το ότι έχουν αλλάξει ΟΛΑ στη ζωή μας από την λεγομένη «κρίση» των τελευταίων χρόνων, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Δεν είναι ότι καλύτερο από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθείς χωρίς δουλειά, καταχρεωμένος, χωρίς ασφάλεια, χωρίς…..
Κρίση λοιπόν, την οποία «έφτιαξαν» και την φύτεψαν στις ζωές μας.
Κρίση την οποία ενισχύουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με τα παιχνίδια τους και τις εντολές των μεγάλων αφεντικών τους.
Διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο.....
γραμμένο από γιατρούς.
Να τι λέει….
«Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για καρδιαγγειακά νοσήματα αυξήθηκαν, σύμφωνα με δυο ελληνικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Καρδιακή Ανεπάρκεια που διεξάγεται στην Αθήνα. Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας.
Οι ερευνητές δρ. Αλέξιος Σαμεντζάς και δρ. Δήμητρα Παπαδημητρίου από το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου “Ελπίς” ανέλυσαν τα στοιχεία των εισαγωγών στο Γενικό Νοσοκομείο Ελπίς κατά τη διάρκεια δυο περιόδων.
Η πρώτη περίοδος ήταν προ κρίσης, από το 2003 έως το 2007 και η δεύτερη από το 2008 έως το 2012, κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Στο καρδιολογικό τμήμα έγιναν 3.420 εισαγωγές στην πρώτη περίοδο και 3.860 τη δεύτερη.
Κατά τη διάρκεια της κρίσης ο αριθμός των εισαγωγών αυξήθηκε και για τα δύο φύλα, αλλά ήταν στατιστικά πιο σημαντικός στις γυναίκες.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν μάλιστα και σε άτομα κάτω των 45 ετών, αλλά και πάλι τα αποτελέσματα ήταν στατιστικά πιο σημαντικά στις γυναίκες.
Σύμφωνα με την δρ. Παπαδημητρίου φαίνεται ότι η προστατευτική δράση των οιστρογόνων καταστρατηγείται από το έντονο στρες που αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου.
Όσον αφορά τις εισαγωγές για την κολπική μαρμαρυγή (επικίνδυνη αρρυθμία) και πάλι οι εισαγωγές ήταν περισσότερες την περίοδο της κρίσης, αλλά στατιστικά πιο σημαντικές για τις γυναίκες.
Επίσης, παρατηρήθηκε ότι αυξήθηκαν οι εισαγωγές στους κάτω των 60 ετών με τους άνδρες να είναι πιο επιβαρημένοι.
Επίσης, παρατηρήθηκε ότι οι εισαγωγές των ασθενών με κολπική μαρμαρυγή χωρίς κοινωνική ασφάλιση αυξήθηκαν (ιδιαίτερα στις γυναίκες), ενώ το ίδιο συνέβη και σε ασθενείς με έμφραγμα, αλλά η αύξηση ήταν στατιστικά σημαντική για τους άνδρες.»
Και εδώ λείπουν «λεπτομέρειες, γιατί μην ξεχνάμε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι διαλυμένο και για αυτό το λόγο κατά μαρτυρία των γιατρών ΤΙΠΟΤΑ δε λειτουργεί.
Και, προσέξτε, τα πιο πάνω στοιχεία είναι από ΕΝΑ νοσοκομείο…
Βάλτε με το μυαλό σας τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα, για να μη μιλήσουμε και για τις αυτοκτονίες για τις οποίες τα «μεγάλα» μμε κάνουν γαργάρες.
Αυτά βέβαια που λένε οι γιατροί και που βιώνει ο κοσμάκης, δεν έχουν καμία απολύτως σημασία για την «κυβέρνηση» μπροστά στο «διακύβευμα» των εκλογών.
Οι εκλογές και οι καρέκλες είναι το ζόρι τους.
ΛΕΝΕ να μην επιστρέψουμε στη κρίση με την όποια λανθασμένη ψήφο μας, μόνο που παραβλέπουν το ότι οι ΙΔΙΟΙ είναι η κρίση.
Αδιαφορούν για τα καθημερινά δράματα που παίζονται στα διάφορα νοσοκομεία για τα οποία ΕΚΕΙΝΟΙ ευθύνονται, αδιαφορούν για τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ ασθενών που καταδίκασαν σε θάνατο, και συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα ΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΣ μια χώρα.
Οι Καρδιές των Ελλήνων κινδυνεύουν από τη κρίση, αλλά και όσοι γλυτώσουν από καρδιά, θα πάνε από αδιαφορία και πειράματα ακατάλληλων και επικίνδυνων «ανθρώπων».

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ:
  1. Η διαρκής αποχή.. από Positive Thinking Greece 
  2. Ηρωίνη και Προκατάληψη; από Δάφνη Χρονοπούλου

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Ναι, θα πάνε από αδιαφορία και πειράματα ακατάλληλων και επικίνδυνων «ανθρώπων», αλλά ας πρόσεχαν. Εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ψηφίζουν αγεληδόν στηρίζοντας τα οικογενειακά "κώματα" αυτών των επικίνδυνων «ανθρώπων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το