Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ 2η στον κόσμο η ελλάδα σε καθαρές παραλίες

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


 η είδηση 
Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στη δεύτερη θέση, παγκοσμίως, ανάμεσα σε 51 χώρες, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014.
 το σχόλιο 
Είναι πάρα πολύ σημαντικό πως παρά τα όποια προβλήματα υποδομών, εξακολουθούμε να κατέχουμε τη δεύτερη θέση που συνεπάγεται πρωτίστως με απεριόριστη διαφήμιση για την χώρα μας και μάλιστα τζάμπα!
Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τις παραλίες μας και να είμαστε πρώτα εμείς εκείνοι που θα φροντίζουμε για αυτές.
Τώρα μάλιστα... καλό καλοκαίρι!
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

7 σχόλια:

  1. Το καλύτερο ανέκδοτο... ever!!! Χαχαχαχα!!!
    Μαζεύουν μια φορά το χρόνο τα περσινά σκουπίδια απ'τις παραλίες κι έπειτα καμαρώνουν κάτω απ'τις γαλάζιες σημαίες. Δεν βαρεθήκανε κάθε χρόνο την ίδια γελοιότητα;
    Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
      Τουλάχιστον εδώ στην Κρήτη (πρώτη Περιφέρεια σε γαλάζιες σημαίες το 2014) και ειδικά στο Λασίθι (πρώτος νομός το 2014) που γνωρίζω καλύτερα, ο καθαρισμός είναι καθημερινός καθώς επίσης και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους λουόμενους.

      Θα είχε όμως μεγάλο ενδιαφέρον να σημειώσεις σε ποια/ποιες παραλίες αναφέρεσαι ώστε αφενός να ελέγξουμε ότι πρόκειται για παραλία με γαλάζια σημαία και αφετέρου να διαμαρτυρηθούμε στους αρμόδιους.

      Για την ιστορία πάντως, τις παραλίες με γαλάζια σημαία δεν τις πιστοποιούν ελληνικές αρχές.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αλλού οι φορείς κατά πόσο προσέχουν τις παραλίες τους στις περιοχές τους, πάντως εδώ στην Εύβοια, ενώ ο Ευβοϊκός βρωμάει και ζέχνει, βραβεύονται οι παραλίες του, σε εποχή μάλιστα που δεν έχει ακόμη κίνηση! Να βραβευτούν οι παραλίες την περίοδο Ιούλιο - Αύγουστο που είναι περίοδος αιχμής επισκεπτών όλες τις μέρες. Και στην τελική τι να το κάνεις να βλέπεις βραβευμένη παραλία, αλλά στην θάλασσα να επιπλέουν διάφορα! Οι παραλίες που βραβεύτηκαν δεν έχουν καθαρή θάλασσα καν. Θολά νερά και η άμμος σχεδόν βαλτώδης. Κι εδώ είναι που γεννιέται η απορία μου. Το νησί μου έχει θαυμάσιες παραλίες και θάλασσα απ'την μεριά του Αιγαίου, γιατί εκεί δεν έχει βραβευτεί ούτε μία καμιά φορά; Είναι τυχαίο -για παράδειγμα- που στις Αλυκές της Χαλκίδας η γαλάζια σημαία βρίσκεται μονίμως μπροστά σε παραλία μαγαζιού που είναι στέκι για επισκέπτες, εκδρομείς και τουρίστες; Όπου το χρήμα και γαλάζια σημαία. Προσωπικά όπου ακούω γαλάζια σημαία, ξέρω ότι θάλασσα είναι ..."φραπεδάκι" και δεν πατάω.
      Για την Κρήτη, ξέρω ότι είστε άνθρωποι που προσέχετε και στηρίζεται τον τόπο σας. Όταν είχα επισκεφθεί το νησί σας, αυτό με είχε γοητεύσει και κυρίως -ειλικρινά- λάτρεψα και τις παραλίες και τις θάλασσες και τα βουνά σας. Μακάρι να ήταν το ίδιο και στο δικό μου νησί... αλλά δυστυχώς μας έφαγε η νοοτροπία της γειτόνισσας Αθήνας!

      Διαγραφή
    3. θα πρέπει να σημειώσω πως το 2014 στο νομό σου Μαρία βραβεύτηκαν:
      Δήμος Χαλκιδέων
      Αλυκές Δροσιάς
      Λευκαντί
      Αστέρια Χαλκίδας
      Δήμος Ερέτριας
      Ερέτρια 3 παραλίες.

      Αν όντως αναφέρεσαι σε αυτές τις παραλίες, συμφωνώ πως είναι εξοργιστικό. Μάλιστα μπορώ να αναλάβω δράση σαν yannidakis να επικοινωνήσω με τους τοπικούς σας φορείς εκεί για να διαμαρτυρηθώ ή να επισημάνω το θέμα.

      Σχετικά με την παρουσία της γαλάζιας σημαίας, θα πρέπει να διευκρινίσω πως η γαλάζια σημαία δεν αφορά αποκλειστικά την ποιότητα νερού αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην παραλία. Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένα κριτήρια που θα βρεις αναλυτικά στις Επεξηγήσεις των κριτηρίων του προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες.

      Ελπίζω να βοήθησα

      Διαγραφή
  2. Μην σκας για τις παραλίες. Η νέα εθνοσωτήρια κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, θα μας πει ότι κληρονόμησε χάος και θα τις πουλήσει στους τούρκους και σε άλλους ενδιαφερόμενους "επενδυτές". Και έπειτα θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξέρω γιατί πρέπει να συνδέουμε οπωσδήποτε την κεντρική πολιτική με τις... παραλίες.
      Ναι, αποτελεί θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όμως τι σχέση έχει με την κυβέρνηση ρε παιδιά;

      Διαγραφή
    2. Όπως όλα τα άλλα είναι "εθνικό κεφάλαιο" που μπορεί να πουληθεί στους ξένους, όπως πουλήθηκαν οι τηλεπικοινωνίες, τα ναυπηγεία και τα αεροδρόμια, όλα στρατηγικής σημασίας.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το