Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

EK-ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΑΙΟΥ ~ χρόνια πολλά μαμά

μία μητέρα περι-γράφει πως είναι να μεγαλώνεις την αυριανή γενιά, σήμερα

Χαίρεται από το +yannidakis , 
κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε μανούλα λίγο πολύ περιμένει κάτι να δεχτεί από το παιδάκι της, ένα φιλί, ένα "σε αγαπώ", μια κάρτα, ένα λουλούδι. Πριν γίνω μαμά φρόντιζα κάτι να προσφέρω στην δική μου μητέρα εκείνη την ημέρα καθώς μέναμε και κοντά. Δεν καταλάβαινα και τόσο πολύ την σπουδαιότητα της ημέρας γιατί κάποια πράγματα τα καταλαβαίνεις μόνο αν εσύ βρεθείς στην αντίστοιχη θέση.
Μου αρέσει πολύ η διάθεση και η προθυμία που έχουν πολλοί νηπιαγωγοί αναφορικά με τη συγκεκριμένη ημέρα. Που βάζουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν κάτι για την μαμά τους, να φτιάξουν μία κάρτα, να φυτεύσουν ένα λουλουδάκι ή ακόμα και τα πιο μεγάλα και ρομαντικά παιδιά να γράψουν ένα ποίημα. Θεωρώ ότι στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών έχουν όλοι τον ρόλο τους. Όμως τι είναι αυτό που ανυψώνει τόσο πολύ την μητέρα στα μάτια των παιδιών;
Οι μητέρες δεχόμαστε περισσότερο εύκολα τα παιδιά μας και το τι είναι μέσα από την κοιλιά μας. Από την μέρα που μαθαίνουμε ότι θα φέρουμε έναν άνθρωπο στον κόσμο δεν παρακαλάμε για το αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι, ούτε κάνουμε μακρινά όνειρα για το πως θα περνάμε τον χρόνο μας μαζί τους αλλά μας  ενδιαφέρει να είναι γερά παιδιά. Τις μικρές ή τις μεγάλες αταξίες τους της αντιμετωπίζουμε μεν με δυσκολία αλλά τις μεγάλες τους αποφάσεις όσο και αν μας πονάνε τις δεχόμαστε πιο εύκολα. Είμαστε δίπλα τους από το πρώτο λεπτό πριν καν χτυπήσει η καρδιά τους, ζούμε αναπνέουμε για αυτά, είμαστε αυστηρές και τους αρέσει και μας καταλαβαίνουν μόνο όταν γίνονται και τα ίδια γονείς.

Αν και τα κορίτσια θεωρητικά είναι προσκολλημένα στον μπαμπά τους η σχέση τους με την μητέρα τους γίνεται καλύτερη όταν και τα ίδια γίνουν μητέρες. Ευτυχισμένες γινόμαστε γνωρίζοντας ότι είναι καλά, με ένα τους χαμόγελο, με μια έκφραση, με ένα άγγιγμά τους, με ένα φιλί τους, με ένα σε αγαπώ, ακόμα και όταν κοιμούνται και είναι γαλήνια μας ηρεμεί.

Ένα δώρο που εύχομαι όλες οι μανούλες του κόσμου να πάρουν είναι να έχουν υγιή παιδιά. Να δώσουν πολύ αγάπη και στοργή και να πάρουν και εκείνες με την σειρά τους την μεγαλύτερη ανταμοιβή έναν σωστό άνθρωπο στην κοινωνία. Και αν διαβάσει και κάποιος μπαμπάς αυτό το άρθρο, ας παροτρύνει τα παιδιά του να πει ένα σε αγαπώ σε εκείνη, εκείνη την μέρα. Σε όλες μας αρέσει να δεχόμαστε λίγη παραπανίσια αγάπη και φροντίδα ίσως γιατί δίνουμε πολύ και έχουμε ανάγκη να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Χρόνια Πολλά και στην δική μου μαμά. Καλή συνέχεια. +Ioanna Mpourdouvali 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. xronia polla se oles tis manoyles. na eiste dynates kai na ftiaxnete kala paidia gia enan kalitero kosmo. xronia polla kai se sena. Na m8ainoyme tis entypwseis soy ka8e mhna!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το