Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΙΣTOΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ~ η κιβωτός του νώε που βρήκαμε ή βρίσκουμε

πίσω από το φυσικά προφανές, διεισδύουμε σε ανεξήγητα παραφυσικά μυστήρια της ιστορίας

Όταν η θρησκεία συγκρούεται με την ιστορία και την επιστήμη, υπάρχει πάντοτε πολύ και ενδιαφέρον υλικό να εξερευνήσεις. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παραδείγματα είναι η μυστηριώδης ύπαρξη της Κιβωτού του Νώε. Δεχόμαστε εξ αρχής πως μπορεί να υπάρχει μια τεράστια μερίδα ανθρώπων που απλά δεν πιστεύουν στην ύπαρξή της εφόσον μάλιστα αναφέρεται μόνο στην Παλαιά Διαθήκη. Οι αρνητικοί σε αυτό το κομμάτι της θρησκευτικής ιστορίας μπορεί να δέχονται την Κιβωτό όχι όμως και την πλήρη περιγραφή που παίρνουμε στο ιερό βιβλίο. Ίσως υπήρχαν ζώα, αλλά πως ξέρουμε ότι υπήρχαν όλα τα ζώα κλπ.

Η μεγαλύτερη πρόκληση του σήμερα είναι να αποδείξουμε πως η Κιβωτός υπήρξε. Και δεν το λέω εγώ αλλά δεκάδες ιστορικοί και ερευνητές που επί χρόνια αναζητούν ενδείξεις ύπαρξης υπολειμμάτων του κουφαριού της Κιβωτού. Θεωρητικά δεν πρέπει να υπάρχουν αφού μία ξύλινη κατασκευή δεν μπορεί να έχει παραμείνει για δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Όμως στην όλη έρευνα υπάρχει μια αρχή, αφού μαθαίνουμε πως η Κιβωτός σταμάτησε στο σημερινό όρος Αρατάτ. Αυτό μας λέει πως αν μία τόσο τεράστια κατασκευή καρφώθηκε στην κορυφή ενός βουνού είναι πιθανό να υπάρχουν υπολείμματα του ξύλου και αυτό ακριβώς αυτό ισχυρίζονται ερευνητές που με βάση την εικόνα που βλέπετε από τον δορυφόρο και ίχνη ξύλου που εντόπισαν στο σημείο αυτό με ηλικία περίπου τεσσάρων χιλιάδων οχτακοσίων χρόνων, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχουμε πράγματι το σημείο στο οποίο τελείωσε το ταξίδι της η Κιβωτός του Νώε!

Ωστόσο οι θεωρίες για το σημείο εντοπισμού συνεχίζονται και δείχνουν όχι μόνο πιθανά σημεία, αλλά προπαντός αποδεικνύουν την δεδομένη θέληση του ανθρώπου να αποδείξει κάτι για το οποίο σίγουρα δε θα αλλάξει κάτι στην ιστορία εκτός του ότι απλά θα την επιβεβαιώσει. Ακόμα και αν βρήκαμε ή βρίσκαμε την Κιβωτό, όσοι δεν πιστεύουν την ιστορία της δε θα πειστούν. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ούτε θέμα πίστης ούτε θέμα επιβεβαίωσης της πίστης. Όλα είναι θέμα έρευνας και έλξης των ιστορικών μυστηρίων

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Πρόσφατα διάβασα ότι ανακάλυψαν την Κιβωτό στην Ανταρκτική!
    Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν αρέσκονται στην ανακάλυψη της αλήθειας. Προτιμούν εκείνα τα κομμάτια της πραγματικότητας που ενισχύουν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε αυτές τις περιπτώσεις απλά είμαστε ανοιχτοί στην ερευνητικοί διαδικασία. Ότι μπορεί να αποδειχτεί είναι εντυπωσιακό, τα υπόλοιπα απλώς εξάπτουν την φαντασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το