Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ~ στο κυνηγι της ευτυχίας

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

Παραγωγή: 2006
ΣκηνοθεσίαGabriele Muccino
Βασικοί ΧαρακτήρεςWill Smith, Thandie Newton, Jaden Smith
Περιγραφή: Στην δεκαετία του ΄80 ο Chris Gardner ένας πωλητής ιατρικών μηχανημάτων παρατημένος απο την γυναίκα του προσπαθεί να επιβιώσει παρέα με τον μικρό του γιο. Ο Chris για αρκετό καιρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί  στα δεδομένα της δουλειάς του  καθώς η μοίρα του τα φέρνει ανάποδα όμως είναι υποχρεωμένος να ζει συνεχώς με στόχο το κυνήγι της ευτυχίας.


Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis 
Για τον μήνα Ιούνιο διάλεξα μία σχετικά παλιά αλλά πάντα διαχρονικά συγκινητική και σπουδαία ταινία να σας παρουσιάσω. Δεν σας κρύβω ότι την ταινία ¨Το κυνήγι της ευτυχίας¨ πέρασαν χρόνια μέχρι να μπορέσω να την παρακολουθήσω κι αυτό γιατί τη θεωρούσα μία πολύ ¨βαριά¨ ταινία. Και όντως είναι αρκετά συγκινητική καθώς μας περιγράφει την ζοφερή πραγματικότητα ενός ανθρώπου με το παιδί του, σε απόγνωση που προσπαθήσει να επιβιώσει έχοντας φτάσει ουσιαστικά να είναι επί ξύλου κρεμάμενος.

Ας περάσουμε όμως να πούμε λίγα λόγια για την ταινία. Στην ταινία μας λοιπόν ο Chris (Will Smith) είναι ένας πλανόδιος πωλητής ιατρικών μηχανημάτων της εποχής και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. Οι δυσκολίες της ζωής του μεγαλώνουν όταν η γυναίκα του τους παρατάει, αυτόν και το μικρό τους γιο και σαν να μην έφτανε αυτό παύει να του αποφέρει χρήματα η δουλειά του και όπως ήταν φυσικό επειδή δεν είχε χρήματα να πληρώνει το ενοίκιο είναι υποχρεωμένος να ζήσει με το γιο του άστεγος σε συνθήκες εξαθλίωσης. Όμως η ζωή δεν τελειώνει εκεί για τον Chris ο οποίος παρά τις ατελείωτες δυσκολίες προσπαθεί ξανά να βρει το δρόμο της ευτυχίας με οδηγό την επιμονή και την καλοσύνη του.

Η ζωή του Chris από μόνη της είναι ένα δίδαγμα για όλους μας για το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι δυσκολίες της δουλειάς του τον έκαναν να φτάσει πάτο και χωρίς να έχει το παραμικρό στήριγμα και μαζί με τον γιο του να ζουν εξαθλιωμένοι ζώντας στους δρόμους και σε δωμάτια στέγασης άπορων. Παρόλα αυτά οι προσπάθειες του ήταν αδιάκοπες γιατί όπως όλοι μας κι αυτός ήθελε κάτι καλύτερο για αυτόν και για τον γιο του. Επιπλέον ποτέ δεν έπαψε να έχει καλοσύνη και παρόλο που ζούσαν δύσκολα όταν του είχε ζητήσει το πρώην αφεντικό του 5 δολάρια για να πληρώσει το ταξί του  (επειδή δεν κρατούσε ψηλά πάνω του) αυτός του έδωσε κι ας ήξερε ότι ήταν τα τελευταία και δεν θα είχε λεφτά για να φάει κάτι εκείνο το βράδυ.

Ζούμε σε εποχές που νιώθουμε κι εμείς αρκετά πιεσμένοι όπως ο Chris κυνηγώντας την ευτυχία μας σε ένα καλύτερο αύριο γιαυτό και η παραπάνω ταινία είναι απόλυτα επίκαιρη. Σας προτείνω λοιπόν να την δείτε όσοι δεν την έχετε δει και τις εντυπώσεις σας από όσους την είδαν. +daskalakis michael
 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το