Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

EPΩΤΗΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ~ το καλοκαίρι μας αρέσει γιατί…


Καληνωρίσματα από το +yannidakis
(Με) θυμάμαι να γράφω πάνω-κάτω ένα παρόμοιο κείμενο κάθε χρόνο. Αφορά την αφόρητη βαρεμάρα του καλοκαιριού. Που όρεξη για δουλειά και τις γνωστές υποχρεώσεις της καθημερινότητας, όταν η ζέστη βαράει και –τουλάχιστον εδώ στο Ηράκλειο- η θάλασσα βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά από το γραφείο (μου).

Αυτήν την εποχή το ενδιαφέρον στρέφεται αλλού. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Είναι φυσιολογικό. Δεν είναι τυχαίο image
που χιλιάδες ξένων συρρέουν στην Ελλάδα προκειμένου –όχι απλά να χαρούν τις παραλίες μας- να ζήσουν αυτήν την καλοκαιρινή χαλαρότητα στο πιο ειδυλλιακό περιβάλλον για να το καταφέρεις: Την Ελλάδα και την Κρήτη.

Πρέπει βέβαια να τονίσουμε πως το καλοκαίρι ο καθένας το βιώνει εντελώς διαφορετικά. Για τον καθένα είναι ένα ξεχωριστό βίωμα που πολλές φορές εντείνει την επιθυμία μας για ξεκούραση και ψυχαγωγία, άλλες φορές προσθέτει έναν καταθλιπτικό τόνο θυμίζοντας τις αδυναμίες μας και πάει λέγοντας. Ας κάνουμε αυτόν τον μήνα αυτήν την έρευνα. Ας ψάξουμε ανάμεσα σε εσάς τους αναγνώστες, ποια επιθυμία αυξάνεται την περίοδο του καλοκαιριού:
  • ξεκούραση και χαλάρωση. Λογικό. Άδειες και κενά από την δουλειά μας προκαλούν για χαλάρωση και ώρες/μέρες μακριά από την ρουτίνα της δουλειάς και των υποχρεώσεων.
  • ερωτικές ορμές. Τα ρούχα λιγότερα, το δέρμα περισσότερο (ειδικά εσείς οι γυναίκες… ουφ) και οι επιθυμίες στα ύψη. Πολλοί επιλέγουν διακοπές ακριβώς για αυτόν τον λόγο, άλλοι φροντίζουν να είναι ελεύθεροι στην εποχή αυτή κι άλλοι αναζητούν τρόπου να ανανεώσουν την σχέση τους.
  • δροσερή διατροφή. Το καλοκαίρι συνδέεται με τα παγωτά και τα παγωτά με το καλοκαίρι. Βάλτε τα διασημότερα φρούτα εποχής, όπως το καρπούζι και έχεις έτοιμο το σκηνικό, ειδικά αν σκεφτείς ότι συνήθως αυτήν την εποχή η όρεξη μας για τα βαριά φαγητά μειώνεται.
  • βόλτες και έξοδοι. Καλή η τηλεόραση και ο καναπές (σας έχω πει πως τον έκανα ειδική παραγγελία για να είναι ακριβώς όπως τον ονειρευόμουν;), όμως το καλοκαίρι θες να βγεις έξω. Το φως του ήλιου κρατάει ως το βράδυ, η βραδινή δροσούλα και ο κόσμος στους δρόμους αυξάνουν την διάθεση για βόλτες σε παραλίες και γενικότερα. Λίγο οι τουρίστες που προσθέτουν κι αυτοί έναν άλλο τόνο στο περιβάλλον λίγο που κάποιος από την παρέα θέλει ποτάκι, να η αφορμή!
  • εκδηλώσεις. Δεν ξέρω για εσάς εκεί πάνω, όμως εμείς εδώ στην Κρήτη κάθε σαββατοκύριακο έχουμε τουλάχιστον έναν γάμο/βάφτιση! Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Αυτήν την περίοδο μουσικές σκηνές, τραγουδιστές, θεατρικοί θίασοι και άλλες εκδηλώσεις κάνουν τον γύρο της Ελλάδας. Να η ευκαιρία!
  • εκδρομές και ταξίδια. Τα περισσότερα ταξίδια αναψυχής γίνονται αυτήν την εποχή. Είτε μιλάμε για τον απόλυτο προορισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό, είτε για μια εκδρομή διημέρου ή ακόμα και μονοήμερη, αυτή είναι η ευκαιρία σου να ταξιδέψεις!
  • θάλασσα. Σκέτο. Η θάλασσα ίσως είναι ένα κεφάλαιο του καλοκαιριού μόνο του! Μπαίνεις μέχρι να μουλιάσεις ή αν είσαι της… άλλης σχολής, κάθεσαι στην παραλία μέχρι να γίνεις τηγανιτός!
  • άλλο. Το καλοκαίρι είναι πολλά. Όπως έγραψα και νωρίτερα ο καθένας το βιώνει με διαφορετικό τρόπο. Αν κάτι λοιπόν ξέχασα, επέλεξε το άλλο και συμπλήρωσε στα σχόλια ποιο είναι αυτό.

Αυτά αρκούν. Το μουντιάλ τελειώνει, τις φορολογικές μας δηλώσεις τις κάναμε (σχεδόν) όλοι. Τι μένει; Να
προγραμματίσουμε άδειες ή τα καλοκαιρινά μας σχέδια. Επιλέξτε όσες από τις επιλογές σας εκφράζουν στην ηλεκτρονική μας ψηφοφορία πάνω και δεξιά της σελίδας στο πτυσσόμενο μενού με το παρακείμενο σύμβολο και… καλό καλοκαίρι! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το