Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

YANNIDAKIS ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ~ δελτίο πολέμου & απάντηση στα μηνύματά σας

Θα ήθελα εξ αρχής να σας μεταβιβάσω μηνύματα από αναγνώστες και στατιστικές που έχω πάρει το τελευταίο διάστημα.
Πολύς κόσμος μου γράφει πως ναι μεν συμπαραστέκεται στις κτηνωδίες του πολέμου, όμως δεν κατανοεί γιατί πρέπει να απέχει η σελίδα από τις προγραμματισμένες δημοσιεύσεις της.
Πιθανότατα έχουν δίκιο διότι η επισκεψιμότητα της σελίδας έχει πέσει στο κατακόρυφο.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, θα ήθελα να "πετάξω το μπαλάκι" σε εσάς, τους αναγνώστες που παραμένετε στο yannidakis, στους συντάκτες της σελίδας και σε όσους περαστικούς.
Θέλετε να ξεχάσουμε ότι γίνεται πόλεμος κάπου πιο πέρα από εμάς και να συνεχίσουμε να γράφουμε για πολιτική, οικονομία, έρωτες, επιστήμες, τουρισμό κλπ. Δηλαδή να αγνοήσουμε πως...

Αποτέλεσμα; 
1400 παλαιστίνιοι νεκροί και 7600 τραυματίες εκ των οποίων το 70% άμαχοι, απέναντι σε 56 ισραηλίτες νεκρούς εκ των οποίων δύο άμαχοι. 

Το αφήνω πάνω σας τώρα. Ενώ όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, εμείς τι (να) κάνουμε εδώ στο +yannidakis; Απλά, συνεχίζουμε σφυρίζοντας αδιάφορα; +Yanni Spiridakis 

πόλεμος Ισραήλ στην Γάζα
το yannidakis αναγκάζεται να αναστείλει την κανονική ροή του καθώς και όλες τις προγραμματισμένες δημοσιεύσεις του, κατά την πάγια τακτική του σε περιόδους πολέμου.
Ακολουθείστε μας και συμμετέχετε κι εσείς με τα σχόλια σας στις έκτακτες αναρτήσεις μας με θέμα τον πόλεμο

14 σχόλια:

  1. Nai sinehizoume opos eimaste dioti kai oi men kai oi de einai zoa! Kai zitao signomi apo ta axiagapita tetrapoda zoa pou pithanotata prosvallo.
    VS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιλαμβάνομαι το νόημα του σχολίου σου, όμως όσο οι νεκροί είναι παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην ελπίδα...

      Διαγραφή
    2. Afta pou simvainoun ekei den anikoun se kamia politismeni koinonia. Se olo to zoiko vasileio oi goneis einai panta ipefthinoi na prostatevoun ta mikra tous. Afto einai enstikto, den einai kan logiki. Otan loipon aftoi oi axroistoi den ehoun kan to enstikto na prostatefsoun ta dika tous paidia tote pos kai giati na to ehoume emeis gia aftous. Distihos kai krima alla aftos einai o tropos zois kai thanatou pou ehoun epilexei ekei Israilinoi kai Palestinioi. Osoi de simfonoun fevgoun!
      VS

      Διαγραφή
  2. Γιάννη με όλο το σεβασμό για ό,τι συμβαίνει στην Γάζα, νομίζω πως το καλύτερο είναι παράλληλα να μεταδίδουμε τα θέματα που έχει αναλάβει ο καθένας από τους συντάκτες. Κι αυτό όχι γιατί η ζωή συνεχίζεται αλλά γιατί είναι απαραίτητο να πρεσβεύουμε κάποιες αξίες. Μπορεί στην Ελλάδα να μην συμβαίνει ό,τι γίνεται εκεί, όμως συμβαίνουν εξίσου τραγικά πράγματα.. Αν τα αφήσουμε να μας διαλύσουν, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Η προσωπική μου άποψη είναι να υπάρχουν ποικίλα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτιμώ την τοποθέτηση σου Κατερίνα και δεν κρύβω ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών ή επισκεπτών συμφωνεί μαζί σου.
      Θα δεχτώ όλη την κριτική και την τοποθέτηση όποιου θέλει να εκφραστεί δημόσια από εδώ ή ιδιωτικά μέσω email και κατόπιν θα ενημερώσω σχετικά.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. 8ymamai oles tis proigoymenes fores opote den katalabainw giati na stamatiseis thn politiki soy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένας πόλεμος συνεχίζεται. Ένας πόλεμος χωρίς λογική και με 75% των απωλειών να είναι άμαχοι.
      Ευχαριστώ Μαριλίζα για τη συμμετοχή σου

      Διαγραφή
    2. ένας πόλεμος συνεχίζεται. Ένας πόλεμος χωρίς λογική και με 75% των απωλειών να είναι άμαχοι.
      Ευχαριστώ Μαριλίζα για τη συμμετοχή σου

      Διαγραφή
  4. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν αρκετές δεκάδες εστίες πολέμου. Καθημερινά πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι από σφαίρες, πείνα, και αρρώστιες.
    Σφάζουν κόσμο οι Ισραηλινοί; Σιγά τον πολυέλαιο.
    Δεν είδα κανέναν να κάνει έτσι με τις αντίστοιχες σφαγές από τους ισλαμιστές στην Συρία.
    Δεν είδα κανέναν να κάνει έτσι με τις αντίστοιχες σφαγές στο Ιράκ από τους δυτικούς.
    Δεν είδα κανέναν να κάνει έτσι για τις αντίστοιχες σφαγές σε όλα τα μεσογειακά κράτη της βόρειας Αφρικής.
    Δεν είδα κανέναν να κάνει έτσι για τις αντίστοιχες σφαγές στις χώρες της Νότιας Αφρικής.
    Δεν είδα κανέναν να κάνει έτσι για τις αντίστοιχες σφαγές που διαπράττει τόσα χρόνια η Τουρκία εις βάρος των Κούρδων.
    Δεν είδα κανέναν να κάνει έτσι για τις αντίστοιχες σφαγές στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
    Δεν είδα κανέναν να κάνει έτσι για τις αντίστοιχες σφαγές στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.
    Δεν είδα κανέναν να κάνει έτσι για τις αντίστοιχες σφαγές στις χώρες της Νότιας Αμερικής.
    Δεν είδα κανέναν να κάνει έτσι για τις αντίστοιχες σφαγές στις ασιατικές χώρες όπου μαίνονται οι συρράξεις.
    Τι το ιδιαίτερο έχει η Λωρίδα της Γάζας που να «αξίζει τόση φασαρία»;
    Μήπως επειδή αποφασίστηκε να διαφημιστεί το θέμα από τα ΜΜΕ; Γιατί για τις υπόλοιπες σφαγές τηρούσαν και τηρούν «σιγήν ιχθύος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πως έτσι δηλαδή;
    είσαι αναγνώστης μου πολλά χρόνια για να μη θυμάσαι πως αντιδράω σε περιπτώσεις πολεμικών συρράξεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για φαύλο κύκλο. Προσπαθώ να τονίσω δύο πράγματα:
      1) Το γεγονός ότι οι κατά καιρούς μεγάλες δυνάμεις ενορχηστρώνουν πολέμους, εμφυλίους και σφαγές κατά τα συμφέροντά τους. Τα ΜΜΕ ανάλογα με αυτά τα συμφέροντα φωνάζουν ή σιωπούν.
      Από το 1945 και μετά έχουν σκοτωθεί σε «περιφερειακούς» πολέμους περισσότεροι από όσοι στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως «μέχρι να πεις κίμινο» όλα ξεχνιούνται. Όπως ξεχάστηκαν οι σφαγές στην Σάμπρα και Σατίλα από τους ισραηλινούς και η μεγάλη σφαγή στην Μπιάφρα λόγω των εκεί πετρελαίων.
      2) Μπορούμε να επιτύχουμε τίποτε ασχολούμενοι με τα γεγονότα και κάνοντας αναλύσεις; Τα όποια στοιχεία που έχουμε δεν είναι παρά στοχευμένη ανατροφοδότηση από τα ΜΜΕ.
      Ποιος μπορεί να κάνει τους Ισραηλινούς, τους ισλαμιστές, τις μεγάλες δυνάμεις και οποιονδήποτε άλλο να αλλάξουν στάση;
      Σε παγκόσμιο επίπεδο οι άνθρωποι ικανοποιούνται να διαβάζουν τα νέα, να κάνουν αναλύσεις, να λένε την γνώμη τους και να βλέπουν ανήμποροι τους δυνατούς να κάνουν ότι τους καπνίσει.

      Διαγραφή
  6. Γιάννη είμαι της άποψης ότι ως αρχισυντάκτης εδώ, εάν αποφάσισες κάτι, εσύ ξέρεις πώς να το συνεχίσεις - αν θα το συνεχίσεις κλπ Οι υπόλοιποι - συντάκτες και αναγνώστες - εφόσον εκτιμούν τη δουλειά σου θα ακολουθήσουν. Επειδή όμως μπήκες στη διαδικασία να ρωτήσεις έχω να πω ότι δε χρειάζεται να γινόμαστε όσα κατηγορούμε. Γιατί δε μπορούμε να είμαστε διπλωμάτες; Η απολυτότητα και η αμετακινησία δεν έσωσε ούτε τους μεν ούτε τους δε ποτέ και αυτό έχει αποδειχτεί από πολλούς πολέμους που φαντάζομαι καλύψατε και σίγουρα έγιναν γνωστοί και στους αναγνώστες εδώ. Υπάρχουν επιλογές, αυτές που πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό - εφόσον η αλλαγή κρίνεται αναγκαία - είναι οι εξής:

    1)Να συνεχιστούν οι στήλες κανονικά και οι συντάκτες να είναι υποχρεωμένοι να δίνουν μια παράλληλη ανάγνωση σχετικά με τον πόλεμο που λαμβάνει χώρα.
    2)Να συνεχιστούν οι στήλες με ελέυθερη θεματολογία αλλά όσοι συντάκτες επιλέγουν κάτι άσχετο με τον πόλεμο ως θέμα να είναι σε θέση να ανεβάσουν και δεύτερη απρογραμμάτιστη ανάρτηση σχετική με τον πόλεμο.
    3)Να συνεχιστούν οι στήλες και - ως ένδειξη πένθους για τους ανθρώπους που σκοτώνονται την ίδια ώρα σε κάποιο πόλεμο - οι συντάκτες να έχουν ειδική πολεμική θεματολογία με το ελεύθερο να μιλήσουν -πάνω στο αντικείμενό τους - για όποιον πόλεμο νιώθουν ότι θέλουν. Υπάρχουν πολλά επίπεδα στην ανάγνωση ενός γεγονότος και θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να θυμηθούμε και παλιότερους πολέμους ή πολέμους της Ελλάδας. Ο πόλεμος με τη μεταφορική έννοια δεν εξαιρείται.

    Ας μη χυθεί αίμα μεταξύ αναγνωστών και συντακτών! Ειρήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μ' αρέσει ο τρόπος με τον οποίο κλείνεις!
      Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους συντάκτες, όσο και τους 53 αναγνώστες που έως τώρα μπήκαν στον κόπο να τοποθετηθούν από τα σχόλια ή με email.
      Λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις τους αλλά και αυτές των συντακτών μου, θα καθορίσω μέσα στο σαββατοκύριακο την ροή του yannidakis.

      Διαγραφή
    2. περιμένουμε με αγωνία! Εσύ ξέρεις το καλύτερο και είμαι σίγουρη ότι θα το κάνεις!!! ;) Είμαστε μαζί σου!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το