Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

BPΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ τζιχάντ στην σμύρνη το 1922… τι παίζει σήμερα;

Σας παρουσιάζω το καλύτερο άρθρο αυτής της εβδομάδας σύμφωνα με την καθαρά υποκειμενική κρίση του yannidakis. Σημειώνεται πως η βράβευση αφορά μονάχα την ενότητα ιστολογίων και για τους χώρους τους οποίους επισκέφτηκα. Παρακάτω δημοσιεύονται και τα υπόλοιπα άρθρα τα οποία ξεχώρισα μέσα στην εβδομάδα ως δευτερεύοντες διακρίσεις για λόγους ενδεχόμενης ισοπαλίας. Το ιστολόγιο που συγκεντρώνει τις περισσότερες βραβεύσεις και διακρίσεις στο τέλος κάθε μήνα βραβεύεται στην ειδική ενότητα "ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ".

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:
από: ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily
τίτλος: Τζιχάντ στην Σμύρνη το 1922… Τι παίζει σήμερα;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μην μπερδεύεστε, δεν πρόκειται για εικόνες από την Συρία του 2014.
Είναι κεφάλια σφαγμένων Ελλήνων και παλουκωμένα με το ίδιο τελετουργικό τρόπο από τους διαχρονικούς μακελλάρηδες που έδρασαν το 1922 και στην Μικρασιατική Καταστροφή.
Τζιχάντ τότε.. τζιχάντ σήμερα.. πόσο όμως κοντά μας;

Σμύρνη  1922 – Τζιχάντ τότε

Στις 27 Αυγούστου γίνεται η πρώτη εμφάνιση Τούρκων «τσετών» (=ατάκτων) υπό τον Κιορ (=μονόφθαλμος) Μπεχλιβάν στη Σμύρνη. Τρομοκρατία απλώνεται στην πόλη. Τα πλήθη συρρέουν στη Μητρόπολη. Ο Χρυσόστομος, βοηθούμενος από τον αδελφό του Ευγένιο, κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει. Τελεί την τελευταία του λειτουργία στην Αγία Φωτεινή. Είναι κάτωχρος από τη νηστεία και την αγρύπνια. Όταν όμως βγαίνει στην Ωραία Πύλη γονατίζει και προσεύχεται σαν ταπεινός λευίτης και εγείρεται ως άγιος. Είναι το τελευταίο κήρυγμά του……….

Ο Τουρκικός όχλος, τελώντας σε έξαλλη κατάσταση, παρέλαβε τον Χρυσόστομο. Επιτέθηκε εναντίον του κτυπώντας τον με γροθιές, λοστούς και ξύλα και τον οδήγησαν σε ένα κουρείο, όπου τον ανάγκασαν να φορέσει μια λευκή μπλούζα. Στην συνέχεια, του ξερίζωσαν τη γενειάδα και τον έσυραν στην τουρκική συνοικία, προπηλακίζοντας και πτύνοντάς τον. Εκεί του επεφύλαξαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο: τον μαχαίρωσαν σε πολλά σημεία του σώματος του, εξόρυξαν τους οφθαλμούς του και του έκοψαν τα αυτιά και την μύτη.

Ο Χρυσόστομος αιμόφυρτος, σιωπηρός, περήφανος, χωρίς να ικετεύει και να λυγίζει στον εχθρό, σέρνεται από το πλήθος και αφού σε όλη τη διάρκεια των μαρτυρίων του έλεγε «Κύριε, ελέησόν με», αφήνει την τελευταία του πνοή αναφωνώντας: «Θεέ μου!». http://averoph.wordpress.com/
Αθήνα 2014 – Τι παίζει σήμερα;

¨Υπάρχουν στην Ελλάδα ισλαμιστικές ομάδες φονταμενταλιστών; Υφίσταται κίνδυνος εξέγερσης των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών; Είναι εφικτό ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας μέσω ασύμμετρων απειλών; Υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων;

Ένα από τα πλέον επικίνδυνα ζητήματα εθνικής ασφάλειας στην πατρίδα μας είναι αυτό της παράνομης μετανάστευσης. Το σημαντικότερο, απ’ όλων είναι πως ουδείς γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των λαθρομεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα. Οι πιο μετριοπαθείς προβλέψεις αναφέρονται σε 1 με 1,5 εκατομμύριο.

Οι εξεγέρσεις με τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν σε Γαλλία το 2005, Ηνωμένο Βασίλειο το 2011 και Σουηδία προ μερικών μηνών απέδειξαν το αυτονόητο. Πως ακόμα και σε χώρες με υψηλή κοινωνική πολιτική και φροντίδα οι Μουσουλμάνοι είτε λέγονται σουνίτες είτε σιίτες δεν αφομοιώνονται. Και ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα όταν εξεγέρθηκαν καθώς ο θρησκευτικός τους φανατισμός και η περιφρόνηση απέναντι στο ανεκτίμητο αγαθό της ανθρώπινης ζωής των συμπολιτών τους, τους έκαναν να λεηλατούν και να πλιατσικολογούν δίχως τις αρχές ασφαλείας να μπορούν να τους σταματήσουν.

Όλα αυτά σημαίνουν, πως οι λαθρομετανάστες είναι μια ικανή δύναμη η οποία με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να επιτύχει την σύσταση ενός εσωτερικού μετώπου που θα έχει ως σκοπό τις δολιοφθορές, τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, τις οικονομικές ζημιές που επιφέρουν και την ανάλωση δυνάμεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις προκείμενου να καταστείλουν τους όποιους θύλακες επεισοδίων δημιουργούν.¨ http://www.defence-point.gr/news/28/08/2013 02:17

Πόσο όμως κοντά μας…
μπορεί κάποιοι να καθοδηγήσουν δυσάρεστες εξελίξεις στο εσωτερικό για να πετύχουν διείσδυση από το εξωτερικό;

Aπο το αξιόπιστο hellasforce επισυνάπτουμε τις παρακάτω επισημάνσεις

¨Είναι πλέον γνωστό ότι η Τουρκία, δηλαδή ο Ερντογάν και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία διοχετεύει ισλαμιστές τρομοκράτες προς τη Συρία εδώ και αρκετό καιρό.

Μόλις εχθές η ιρακινή πολιτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις Τούρκους πράκτορες της MIT μεταξύ τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ, στην περιοχή Tuz Khurma, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Τικρίτ και Κιρκούκ.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σταδιακά αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει στρατολογήσει το ΙΚΙΛ με απώτερο στόχο την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που μετέδιδε το Μάρτιο ο ιστότοπος Shobeat.com, ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει συστήσει κέντρα εκπαίδευσης τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία στην Ούρφα, στο Γκαζιαντέπ και την Αντιόχεια.

Αυτή την εβδομάδα, η εφημερίδα World Tribune αποκάλυψε ότι «η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στην πρόσληψη σημαντικού αριθμού Τούρκων υπηκόων που πολέμησαν με το ΙΚΙΛ και επέστρεψαν. Αξιωματούχοι ανέφεραν επίσημα στο κοινοβούλιο της Τουρκίας ότι τουλάχιστον 1.000 Τούρκοι έχουν πολεμήσει με τους ισλαμιστές στο Ιράκ και τη Συρία. Ανέφεραν ότι οι Τούρκοι, στους οποίους προσφέρθηκαν υπέρογκοι μισθοί, τοποθετήθηκαν σε τζαμιά, σχολεία, ακόμα και στα σώματα ασφαλείας».

Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφόρησαν την ώρα που η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έχει καταστήσει την Τουρκία φυτώριο και κέντρο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ.

Στην Κωνσταντινούπολη η νοσταλγία για την Οθωμανική Αυτοκρατορία «φουντώνει» ολοένα και περισσότερο.

Η τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman ανέφερε:

«Ως εκ τούτου, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ορισμένοι από τους οπαδούς του Ερντογάν πιστεύουν ότι είναι ένας Χαλίφης που προσπαθεί να αναστήσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ερντογάν στοχεύει να έχει υλοποιήσει το όραμά του για την “Μεγάλη Τουρκία” μέχρι το 2023 … ».

Η ανακήρυξη του «ισλαμικού χαλιφάτου» όχι μόνο δεν απειλεί τα όνειρα του Ερντογάν, αλλά αντίθετα τα εξυπηρετεί. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η στήριξή του προς τους ισλαμιστές δολοφόνους… ¨http://www.hellasforce.com/στις  26 Αυγούστου 2014

Και αν ο ¨Χαλίφης¨ σύμφωνα με τα παραπάνω  έχει κατά νού να μας φτιάξει καμιά ¨βαριοπούλα¨ στο εσωτερικό μέτωπο με τα ισλαμικά φυτώρια που μπορεί να έχει φυτέψει στην Ελληνική Κοινωνία… τότε τι γίνεται;

ΠΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;
ΠΟΙΑ ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΕΙ;
ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει τις ευθύνες του;

Αν δεν έχουμε προνοήσει ήδη να κλείσουμε τα παραθύρια και τις πόρτες των συνόρων μας στην καθημερινή  λαθροεισβολή.

Το 1922 τους έλεγαν Τσέτες, σήμερα το 2014 τους λένε ISIS. Ποια είναι η διαφορά; Αφού και οι δύο παλουκώνουν τα κεφάλια των αθώων θυμάτων τους, ένδειξη  κοινής αιμοβόρικης ράτσας με τα ίδια χαμερπή ένστικτα.
«όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά»;

Μην πτοείστε.. ήδη έχουμε υποστεί ¨οικονομική Τζιχάντ¨.
Οι ¨φανατικοί τοκογλύφοι¨ από το 2009 κήρυξαν ¨ιερό πόλεμο¨  εναντίον της Ιερής Ελλάδος και μας στραπατσάρισαν τα μούτρα…

Τι θα γίνει αν κάποιοι κακόβουλοι θελήσουν να παίξουν και το χαρτί της κρεατομηχανής τζιχάντ;
τι θα γίνει…εν μέσω αυτών των ασύλληπτων δοκιμασιών που υφιστάμεθα.

¨Η Θεία Πρόνοια, δοκιμάζει την πίστιν μας και το θάρρος μας και την υπομονή μας την ώραν αυτήν. Αλλ’ ο Θεός δεν εγκαταλείπει τους χριστιανούς. Εις τας τρικυμίας αναφαίνεται ο καλός ναυτικός και εις τας δοκιμασίας ο καλός Χριστιανός. Προσεύχεσθε και θα παρέλθη το ποτήριον τούτο. Θα ίδωμεν πάλιν καλάς ημέρας και θα ευλογήσωμεν τον Θεόν. Θαρρείτε ως εμπρέπει εις καλούς χριστιανούς.¨

Ποιος τα λέει αυτά;  Είναι το τελευταίο κήρυγμα του Αγιοφόρου Αρχιερέα  Χρυσοστόμου Σμύρνης που ευλογεί σαν Πρωτομάρτυρας τα Μαρτύρια του Εσταυρωμένου Ελληνισμού της Μικρασιατικής Γης και δίνει στίγμα πορείας για την δικιά μας γενιά που βρέθηκε σε δεινά.

¨η Συρία της Ελλάδος εν έτει 1922¨ είναι η προτύπωση της Μικρασιατικής Καταστροφής στο δικό της μέγεθος.

Δεν πρόκειται να επαναληφθεί  τούτο το κακό όσο και να το απεργάζονται ύπουλα ¨εχθροί και δήθεν φίλοι¨. Οι γεωπολιτικοί παράμετροι είναι τώρα διαφορετικοί και οι συμμαχίες εκπίπτουν από την μία στιγμή στην άλλη.

Αν προσθέσουμε όλες τις τζιχάντ και τις διαχρονικές γενοκτονίες των γειτόνων με τι έκταση και μέγεθος προτύπωσης καταστροφής μπορεί να τους αντιστοιχηθεί;

Ισως με την φράση του Γέροντος Παισίου γι αυτούς…
¨οι Τούρκοι έχουνε τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους¨

Και η πλάκα είναι ότι δεν το ξέρουν ή δεν το πιστεύουν και ονειρεύονται χαλιφάτα…!!

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ:
 1. Τελευταία ευκαιρία για κάψιμο από Μιχάλης
 2. Μια διαφορετική συνέντευξη.. από Positive Thinking Greece

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

9 σχόλια:

 1. Γιανιδάκη πολά εθνικιστικο-φασιστικά ανεβάζεις τελευταία και υποπτεύομαι ότι είσαι Χρυσαυγίτης, γιατί δημοκράτης ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ως γνωστόν δεν κρύβω τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, ως εκ τούτου δεν έχω πρόβλημα να αποκαλύψω πως ΔΕΝ είμαι φίλος της Χρυσής Αυγής.
   Άλλωστε διάλεξες λάθος ενότητα να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα, αφού τα άρθρα που βραβεύονται, δεν έχουν ως κριτήριο το νόημα τους, αλλά την ανάπτυξη, την τεκμηρίωση και την εμφάνιση του κειμένου.

   Διαγραφή
  2. Άντε. άρχισες να γερνάς! Χιούμορ έκανα.

   Διαγραφή
  3. το ξέρω φίλτατε, όμως το θέμα είναι λεπτό και ήθελα η απάντηση να είναι ξεκάθαρη για τους αναγνώστες καθώς κατά καιρούς έχω κατηγορηθεί και ως φασίστες (όταν μάλιστα μου έκλεισαν την σελίδα..) και ως αναρχικός(!)
   Την επόμενη φορά θα σου στείλω τα μηνύματα που παίρνω στο email μου για να καταλάβεις γιατί είμαι τόσο τυπικός με αυτά...

   Διαγραφή
  4. Ά δεν θα βρεις ποτέ άκρη. Κάθε ένας ζεις τον δικό του κόσμο. Αυτο-αποκαλείται δημοκράτης και όσοι δεν συμφωνούν μαζί του είναι ή φασίστες ή αναρχικοί ανάλογα με το πώς ξύπνησε το πρωί.

   Διαγραφή
 2. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΗ.
  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σας ευχαριστώ και χαίρομαι που συμφωνείτε με την επιλογή μου. Ωστόσο πρέπει να σας ενημερώσω ότι τα άρθρα που βραβεύονται, δεν έχουν ως κριτήριο το νόημα τους, αλλά την ανάπτυξη, την τεκμηρίωση και την εμφάνιση του κειμένου.

   Διαγραφή
 3. Ευχαριστουμε θερμα και για την αναδημοσίευση αρθρων μας και για την Βραβευση ως ιστολογιο του μηνα.
  Θα γινει σχετική αναρτηση και στο ιστολογιό μας.

  Και παλι θερμα σας ευχαριστουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. η ευχαρίστηση είναι δική μας να διαβάζουμε άρτια κείμενα σε λόγο και δομή.

   Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το