Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΙΣTOΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ~ ο άγνωστος θεατής του πολέμου

πίσω από το φυσικά προφανές, διεισδύουμε σε ανεξήγητα παραφυσικά μυστήρια της ιστορίας

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Μιας και η θεματολογία του ιστολογίου αυτόν τον μήνα αφορά τον πόλεμο, ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στην εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Κάπου εκεί, είχαμε τις πρώτες σφοδρές συγκρούσεις πολεμικών αεροσκαφών που πλέον χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από τα στρατόπεδα.

Τον Νοέμβριο του 1944 συμμαχικά αεροσκάφη κατευθυνόντουσαν στον εναέριο χώρο της Γερμανίας με σκοπό να πλήξουν στόχους, όμως τότε σύμφωνα με ιάπωνες και ύστερα κι άλλους πιλότους, παράξενα φώτα διάφορων διαστάσεων άρχισαν να αιωρούνται σχεδόν ανάμεσά τους. Τα ιπτάμενα αυτά αντικείμενα ήταν διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων. Αν και οι πιλότοι δεν έλαβαν ποτέ εντολή να τα καταρρίψουν είναι γεγονός πως δεν μπορούσαν να σταθεροποιήσουν και τον στόχο αν ήθελαν να τους επιτεθούν! Οι πιλότοι τα ονόμασαν "Foo Fighter" ενώ έτυχαν ιδιαίτερης ανάλυσης από τις συμμαχικές δυνάμεις αφού ουδέποτε γνώρισαν για την τεχνολογία αυτή των γερμανών.

Το ζήτημα περιπλέκεται περισσότερο όταν μαθαίνουμε πως οι πιλότοι των γερμανών της ίδιας περιόδου ανέφεραν ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Υπάρχουν επίσημες αναφορές και μαρτυρίες, ενώ ο προβληματισμός ήταν αντίστοιχος και από την πλευρά των ναζί.

Η πιο ρεαλιστική θεωρία σχετικά με τα Foo Fighter λέει πως ήταν κατασκευές των γερμανών οι οποίες σηκωνόντουσαν στον αέρα χωρίς να έχουν ιδιαίτερες πτητικές ικανότητες ενώ ήταν τόσο λαμπερές ώστε ο θεατής (ο πιλότος) να μην μπορεί να διακρίνει επαρκώς τι έβλεπε ακριβώς. Η αποστολή τους ήταν μυστική και αφορούσε την κατασκοπεία ενώ στους γερμανούς πιλότους απλά δοκιμαζόταν η τεχνολογία υπό την ίδια μυστικότητα. Μάλιστα λέγεται πως η πρώτη τους θέαση ήταν πίσω στο 1941 στο Ινδικό Ωκεανό πάλι από τους ναζί.

Παραμένει μυστήριο ωστόσο γιατί οι συμμαχικές δυνάμεις δεν τα προσέγγισαν για να ανακαλύψουν ότι τελικά επρόκειτο για σχεδόν ακίνητες και ακίνδυνες συσκευές. Παράλληλα δεν είναι λίγες οι ανεπίσημες μαρτυρίες πως τα... φώτα αυτά κινούνταν ακανόνιστα και πως έδειχναν να παρατηρούν. Σκεφτείτε το. Αν εξωγήινοι ήθελαν εκείνη την περίοδο να μελετήσουν τις δραστηριότητες του ανθρώπου είναι προφανές πως θα το έκαναν κοιτώντας τα αεροπλάνα ακριβώς στο σημείο όπου παρατηρούνταν η μεγαλύτερη δραστηριότητα, δηλαδή στα πεδία μάχης...

Ας βάλουμε και λίγο πιπέρι ακόμα... Ποιος μας βεβαιώνει πως δεν υπήρχε τριτογενής παρέμβαση για την διευθέτηση των μαχών; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Κάποιο ανακάτεμα έκανες στο κείμενο. Εκεί με τα Foo Fighter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη. Η προσθήκη της εικόνας ανακάτεψε την ροή του κειμένου.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το