Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠPΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ ζητείται επειγόντως εργοδότης

Καλώς ήρθατε στο +yannidakis

Απαραίτητα προσόντα:
  • Δυνατότητα πληρωμής
  • Να παρέχεται βασικός μισθός και ασφάλιση
  • Σταθερό,  ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον
  • Ειλικρινής
  • Φερέγγυος
  • Συζητήσιμος
  • Και τέλος να μην ενδιαφέρεται για ωφελούμενο αλλά για εργαζόμενο.
Αν αυτό λέγετε φιλοδοξία επειδή ζητάμε τα αυτονόητα τότε έχουμε ξεχάσει την έννοια του οράματος από τη ζωή μας, δυστυχώς.

VOUCHER, Επιταγές κατάρτισης, αυτά τα περίφημα προγράμματα ενίσχυσης της ανεργίας με
μικρές παύσης αυτής, τροφοδοτούν τους ανέργους με φρούδες ελπίδες για ένα εργασιακό παρόν και μέλλον. Η εργασία η μάλλον ορθότερα τα voucher της  κατάντιας.

Γιατί δεν είναι η επιλογή μας αλλά η κατάντια μας.

Αδίκως θα περιμένετε να βρείτε μια δουλειά χωρίς την προϋπόθεση να είστε κάτοχος της πολυπόθητης  "επιταγής εισόδου εργασίας". Και φυσικά εάν έχετε αυτό το χρυσό κουπόνι θα βρεθείτε ξαφνικά από την  αφάνεια στο προσκήνιο, καθώς θα αρχίσουν να σας διεκδικούν εργοδότες και τα περίφημα     κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης ΚΕΚ που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και αφενός  υπόσχονται εργασία στις καλύτερες επιχειρήσεις καθώς και συνέχιση αυτής μετά το πέρας του προγράμματος και αφετέρου πολλά δώρα, σεμινάρια, τάμπλετ ακόμα και αυτοκίνητα.

Από την άλλη όμως ποια είναι η θέση των ανέργων;

Όταν κάποιος παραμένει άνεργος μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν βλέπει καμία αχτίδα φωτός στο τέλος του δρόμου τι πρέπει να κάνει;

Δεν θα σκεφτεί ότι με αυτό το πρόγραμμα έχει μια ελπίδα;

Ότι έστω και έτσι θα περιμένει να πάρει κάποια χρήματα μετά από τόσο καιρό.

Αυτή η ανακύκλωση της ανεργίας σε κάποιους φαντάζει σαν δώρο εξ ουρανού και πιστεύω δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους κατηγορήσουμε γιατί προφανώς και δεν φταίει ο άνεργος αλλά η ίδια η κοινωνία μας. +maria karantai 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ 2 ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Κ ΕΙΧΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΘΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΜΑΣΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 5ΜΗΝΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΡΕΛΑ ΠΟΣΑ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ...Κ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΟΣΑ ΠΗΡΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΣΕ ΦΟΡΟ ΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ...ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΕΚ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΩς ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΚΑΝΟΥΝ Κ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΕΙ/ΤΕΙ, ΞΕΝΕΣ, ΓΛΩΣΣΕΣ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ Κ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΩΝ ΜΟΥ...ΜΑΣ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ" ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ Μ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Η ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΓΤ ΑΠΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΣΑΜΠΑ ΑΤΟΜΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ....ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ....ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ......ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ..ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΩΣΕΤ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ....ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ Κ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ"..ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! "Παρασκευή Κντ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη.
    Όμως με λύπη συνειδητοποιώ ότι μέλλον φαντάζει πολύ σκοτεινό και οι μόνες ''ελπίδες'' μας θα είναι τετοιού ειδους προγράμματα.
    Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο όσο ουτοπικό και αν φαντάζει αυτό, μιας και μόνο η ελπίδα μας έχει μείνει.
    Μην τους επιτρέψουμε να μας την κλε΄ψουν και αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τα θέλω μας και να μην συμβιβαζόμαστε με τα θέλω του καθενός...αν για κάποια χρήματα χάσουμε την ψυχική μας ηρεμία καλύτερα να μην έρθουν ποτέ.... πρέπει συλλογικά να βάλουμε τα οριά μας όλοι οι νέοι αλλιώς είμαστε χαμένοι απο χέρι... (κ σχετικά με το θέμα, πως να το κάνουμε, δεν είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε την κάθε χοντράδα και την κάθε παραξενιά του καθενός...τον βοηθάμε δεν μας βοηθάει... "Παρασκευή Κντ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το