Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣMOΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ ένας νεαρός υπουργός, δείχνει τον δρόμο για το αύριο της πολιτικής

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Στο νέο κυβερνητικό σχήμα της Γαλλίας είχαμε μια έκπληξη. Ένας άντρας τριάντα έξι ετών πήρε υπουργικό imageχαρτοφυλάκιο. Αυτό και μόνο του αρκεί, όμως νομίζω πως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να συγκρίναμε με πρόσωπα και καταστάσεις σε άλλες χώρες. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, όμως νομίζω πως σε αυτήν την ηλικία δεν έχει βρεθεί καν Υφυπουργός σε κάποια ελληνική κυβέρνηση. Και δε νομίζω πως σε άλλες χώρες υπάρχει μεγάλη διαφορά από το στερεότυπο αυτό.

Το να πάρει κάποιος νεαρός ένα χαρτοφυλάκιο εκτός από δύσκολο θα έχει σημασία και το τι είδους ευθύνη θα αφορά. Μπορώ να φανταστώ έναν πιτσιρικά να κερδίζει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού ή Αθλητισμού αλλά ως εκεί. Ο Emmanuel Macron όμως είναι εδώ και λίγο καιρό ο νέος Υπουργός Οικονομικών, ο “τσάρος” της οικονομίας της Γαλλίας! Μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας να μην κρέμεται σε μία κλωστή όπως εδώ, όμως πρόκειται για ένα από τα τρία-τέσσερα πιο σημαντικά Υπουργεία μίας χώρας, σωστά;
Τι μηνύματα στέλνει αυτό; Όλοι αυτό δε ζητάμε; Χώρες που να διοικούνται με ανθρώπους της νέας γενιάς; Τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα η ανάγκη να ξεφορτωθούμε την γενιά του πολυτεχνείου που διέλυσε την Ελλάδα σε κάθε τομέα οικονομικό, πολιτικό και διαρθρωτικό, είναι μεγάλη. Βασικά, είναι η μόνη μας ελπίδα! Η αλήθεια είναι όμως, πως κανείς μας δεν περιμένει να δει έναν έλληνα Υπουργό που δεν έχει συμπληρώσει τα σαράντα, απλά επειδή δεν είμαστε τολμηροί για να το σκεφτούμε, πόσο μάλλον για να το πράξουμε…

Όμως γίνεται. Προφανώς δεν ξέρουμε αν ο Μακρόν θα πετύχει σαν Υπουργός που αυτό είναι το βασικό ζητούμενο άλλωστε, όμως φανταστείτε την επίδραση που έχει στην νεολαία της Γαλλίας, σε όλους αυτούς που πλέον μπορούν να πιστέψουν πως η χώρα τους δεν εξαρτάται μόνο από σχεδόν συνταξιούχους τύπους χωρίς ίχνος (μαύρων) μαλλιών που μπορούν να καθορίζουν τις τύχες μας τόσο απλά. Το δικό μου μήνυμα; Νέοι: Ασχοληθείτε με την πολιτική και τα κοινά+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Βέβαια θα πρέπει κάποτε η Ελλάδα να ξεφορτωθεί τους διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους δεινόσαυρους των 70 και των 80. Αλλά βασικά γιατρειά ΔΕΝ υπάρχει:

    1) Η ιστορία επαναλαμβάνεται παντού και πάντοτε. Οπως σε εμάς ή "επαναστατική γενιά" του Πολυτεχνείου, οι σκληροπυρηνικοί δεξιοί που κυβερνούν μέχρι σήμερα την Γαλλία προέρχονται από την «επαναστατική γενιά» του γαλλικού Μάη. Σε αυτούς οφείλεται και ο οικονομικός μαρασμός της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια.
    2) Σε όλα τα Βαλκάνια βγαίνουν ΞΑΦΝΙΚΑ νέοι πολιτικοί. Παράδειγμα τα Σκόπια. Πάντοτε όλοι (σε ολόκληρο τον κόσμο) είναι πλούσιοι και έχουν φοιτήσει σε διαπλεκόμενα πανεπιστήμια (Γέιλ, Οξφόρδη κλπ). Και συνήθως όλοι γίνονται πρωθυπουργοί ή υπουργοί οικονομικών.
    3) Ένας τυπικός γιάπης πρώην τραπεζικός υπάλληλος των Ρότσιλντ, μεγαλωμένος στα πούπουλα χωρίς να ξέρει τι σημαίνει άδεια τσέπη, χρέος, ανεργία και φτώχεια, και που φοίτησε σε «ελίτ» σχολεία δεν προμηνύει τίποτε καλό για τους γάλλους εργαζόμενους.
    Θα φάνε λιτότητα που θα πάει σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το