Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ~ ένας ήρωας ίδιος με τους εχθρούς του | εγκυκλοπαίδεια του batman | gotham | batman v superman | ο νέος joker | σώστε τις νυχτερίδες

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 75 χρόνια μετά


Καληνωρίσματα από το +yannidakis 

 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 

ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ
Αρχίζω και δυσανασχετώ με τον εαυτό μου που ξανά θα χρησιμοποιήσω τον Superman ως παράδειγμα, αλλά πραγματικά το θεωρώ απαραίτητο για να σας μεταφέρω το νόημα... Ο Superman λοιπόν είναι ο καλός τύπος που βοηθάει τους πάντες και τα πάντα. Υπεράνθρωπος είναι, όλα τα προλαβαίνει. Κλέφτες που κλέβουν τσάντες, γάτες που σφήνωσαν σε δέντρα και πάει λέγοντας.

Ο Batman δεν είναι αυτός ο καλός τύπος. Είναι το ίδιο ψυχοπαθής με τους διεστραμμένους
εχθρούς του. Πιο συγκεκριμένα, αν δεν ήταν ίδιος με αυτούς δεν θα μπορούσε και να τους αντιμετωπίσει. Τον προηγούμενο μήνα λέγαμε για το πόσο ενδιαφέροντες είναι αυτοί και σήμερα θα ήθελα να σας αποδείξω πως ο Batman τους ταιριάζει γάντι!

Όταν το 1939 αποφάσισε να ντυθεί σαν μία νυχτερίδα, κανένας εκεί στο Gotham δεν ήταν γάτα ή σκύλος ή κοράκι. Ο πρώτος του στόχος ήταν η μαφία και ο υπόκοσμος. Άρα; Ποιος ήταν ο πρώτος... ανώμαλος στην πόλη; Ας μην ξεχνάτε μία ατάκα που πολλές φορές έχει πει ο Joker κατάμουτρα του ήρωα: "You made me". Ίσως έχει δίκιο...

Ο Batman δεν είναι ευγενικός κύριος που θα δεχτεί την ευγνωμοσύνη εκείνου που σώζει ή θα του απαντήσει σε κάποια του ερώτηση. Τα βάζει με την μαφία και οτιδήποτε διεστραμμένο κυκλοφορεί εκεί έξω. Αν θέλετε, τα βάζει με αυτούς που κανείς άλλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Και αυτοί οι κάποιοι είναι ακριβώς εκείνοι που του ταιριάζουν, γιατί μπορεί εκείνος να είναι στρατιώτης του καλού, όμως κουβαλάει την ίδια παράνοια, κατάθλιψη και παρατολμία που έχουν και οι εχθροί του. Γι' αυτό και ο πόλεμος μεταξύ τους συνεχίζεται χωρίς τέλος! +Yanni Spiridakis 

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΜΑΝ
Κυκλοφόρησε η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια για τον Σκοτεινό Ιππότη. Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα που υπογράφουν μερικοί από τους πιο ξεχωριστούς συγγραφείς και καλλιτέχνες και στο οποίο γίνεται μια εντυπωσιακή περιγραφή με ιστορικά στοιχεία και εικόνες, όλης της διαδρομής των comics από το 1939 έως το 2014 με λεπτομέρειες για συμμάχους και εχθρούς του ήρωα που αγνοούσαμε. Η τιμή του είναι στα $50 όμως πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν!

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 

GOTHAM
1ος Κύκλος. Επεισόδιο 6. Spirit of the Goat. Ο Bullock αναγκάζεται να γυρίσει 10 χρόνια πίσω
σε μια υπόθεση που ανοίγει και πάλι όταν ο δολοφονημένος εγκληματίας επιστρέφει μέσα από το σώμα κάποιου άλλου. Παράλληλα ο Gordon συλλαμβάνεται από την Μονάδα εσωτερικών υποθέσεων, μέχρι να συμβεί η απόλυτη ανατροπή!
1oς Κύκλος. Επεισόδιο 7. Penguin's Umbrella. Στο ωραιότερο επεισόδιο που έχω παρακολουθήσει ως τώρα, ο Gordon αποδέχεται την μοίρα του, εγκαταλείπεται από τους συναδέλφους του και γίνεται θύμα καταδίωξης από τον Victor Zsasz (που βλέπουμε για πρώτη φορά στη σειρά). Ο Gordon διασώζεται από τους αστυνόμους των εσωτερικών υποθέσεων οι οποίοι θα γίνουν οι νέοι του σύμμαχοι. Στο μεταξύ ο Oswald μας αποκαλύπτεται πως τελικά είναι καρφί του Falcone και υποκρίνεται στον Marroni. Τέλος ο Gordon αποφασίζει να ξανα-ρισκάρει την ζωή του συλλαμβάνοντας και τον δήμαρχο της πόλης και τον Falcone, όμως ο τελευταίος είχε προνοήσει να απαγάγει την αρραβωνιαστικιά του κι έτσι η προσαγωγή δεν θα προχωρήσει!
1ος Κύκλος. Επεισόδιο 8. The Mask. Οι πρώτοι τριγμοί στις σχέσεις του Jim με την αρραβωνιαστικιά του έρχονται την στιγμή που αναλαμβάνει μία υπόθεση σχετικά με κάποιον που έχει φτιάξει μία ομάδα επιφανών οι οποίοι παλεύουν μεταξύ τους φορώντας μάσκες. Στο μεταξύ ο Bruce Wayne επιστρέφει στο σχολείο όμως αυτό δεν θα είναι τελικά και πολύ ευχάριστο.
:[ Η βραβευμένη ηθοποιός Morena Baccarin αποτελεί το νέο μέλος της ομάδας του Gotham καθώς θα υποδυθεί την δρ. Leslie Thompkins η οποία αποτελεί ψυχίατρο και στενή φίλη των γονιών του Bruce. Παράλληλα θα αναπτύξει συνεργασία με τον Gordon ενώ θα είναι διορισμένη στο Arkham.

BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE
:[ O Jason Momoa που θα υποδυθεί τον Aquaman μπορεί πλέον να παραδέχεται ποιος είναι ο ρόλος του  κι έτσι σε συνέντευξη του προχώρησε σε σχετικές δηλώσεις εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του!
:[ Φωτογραφίες από το κοιμητήριο των γονιών του Wayne βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρικό ενώ εικάζεται ότι θα γυριστεί εκεί η σκηνή κατά την οποία ο Bruce θα επισκεφτεί τους τάφους της οικογένειάς του, ενώ λέγεται (επίσης) πως ίσως έχουμε μία αναδρομή της κηδείας των γονιών του ή ακόμα και της στιγμής της δολοφονίας τους. Την δεύτερη θεωρία στηρίζει και το ότι είχαν βρεθεί στα σκηνικά αυτοκίνητα αντίκες.
:[ Σε δηλώσεις της, η σύζυγος του Ben Affleck, ηθοποιός Jennifer Garner ανέφερε πως ο νέος Batman θα έχει επίσης βαθιά φωνή όταν φοράει τη μάσκα, όπως και ο προκάτοχός του στην τριλογία του Nolan. Μάλιστα την χαρακτήρισε σέξι!
:[ Ο Rehan Jalali είναι μέλος της παραγωγής(;) και αποκάλυψε πως στην ταινία θα υπάρχουν δύο στολές του Σκοτεινού Ιππότη (μάλλον αυτή που είδαμε στο teaser και την άλλη της αφίσας), δύο Batmobiles, ενώ επίσης η μία στολή θα είναι εφοδιασμένη με Κρυπτονίτη. Τέλος ο Affleck θα έχει μία σκηνή όπου θα είναι γυμνός από τη μέση και πάνω.
:[ Όπως ο ίδιος ο Hans Zimmer δήλωσε, ναι μεν έχει αναλάβει το μουσικό θέμα της ταινίας, δεν θα κάνει όμως το ξεχωριστό που αφορά τον Batman, αφού ένοιωσε άβολα να δημιουργήσει ένα νέο για έναν ήρωα που έφτιαξε ήδη τρία, ενώ δε θα ήταν σωστό να χρησιμοποιήσει το ίδιο. Έτσι κάλεσε τον συνθέτη Junkie XL με τον οποίο θα συνεργαστούν για το θέμα της ταινίας.
:[ Τις περασμένες μέρες γυρίστηκε σκηνή στην οποία είδαμε τον φόνο των γονιών του Bruce. Όπως μαθαίνουμε πρόκειται για μία αναδρομή στην ταινία, όμως ακόμα κι έτσι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως ο Snyder έχει σκεφτεί την διάσημη πλέον δολοφονία.
:[ Μόλις σήμερα το πρωί είδαμε τον Jesse Eisenberg (που θα παίζει τον Lex Luthor) να έχει ξυρισμένο κεφάλι. Αυτό σημαίνει πως η πτώση των μαλλιών του θα προκύψει μέσα από το σενάριο της ταινίας.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ BATMAN FOREVER
Θα την θυμάστε την ταινία του 1995 που μάλλον δεν σας άρεσε, όπως και τον Jim Carrey στον Ακούστε τι είχε να πει!
ρόλο του Riddler και τον Tommy Lee Jones ως Twoface! Ε, λοιπόν ο πρώτος δήλωσε πρόσφατα ότι ο συμπρωταγωνιστής του δεν τον συμπαθούσε καθόλου και όταν είχαν βρεθεί εκτός γυρισμάτων τον απέφυγε με αγένεια.

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ NOLAN
Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο C. Nolan εκδήλωσε τον θαυμασμό του για τους Snyder και Affleck, ενώ δήλωσε ξεκάθαρα πως η συμμετοχή του στην νέα ταινία θα είναι καθαρά συμβουλευτική. Τέλος ξεκαθάρισε πως μετά από δέκα συναρπαστικά χρόνια με τα οποία ασχολείται με ταινίες ηρώων, ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει οριστικά το κομμάτι αυτό στη ζωή και την καριέρα του!

SUICIDE SQUAD
:[ Θα τον δούμε στην επερχόμενη ταινία "Suicide Squad" και ο εκλεκτός της παραγωγής είναι ο βραβευμένος με Oscar, Jared Leto! Να θυμίσω πως σε άλλους ρόλους της ταινίας ακούγονται οι Tom Hardy, Will Smith και Margot Robbie καθώς και άλλοι πολλοί. Πρώτος στόχος της παραγωγής ήταν ο Ryan Gosling ο οποίος δυστυχώς απέρριψε τον ρόλο. Λίγες μέρες μετά έγινε γνωστό (ανεπίσημα) ότι εκτός του Joker θα δούμε στην ταινία την Harley Quinn για πρώτη φορά στον κινηματογράφο. Η ηθοποιός που θα την ενσαρκώνει θα είναι η Margot Robbie και μας αρέσει!
:[ Τελικά όπως μαθαίνουμε, ο Jai Courtney βρίσκεται σε συζητήσεις για τον ρόλο του Deadshot, ο Will Smith ακούγεται για Captain Boomerang και ο Tom Hardy (πρώην Bane) για τον Rick Flag.

BATMAN: THE COMPLETE TELEVISION SERIES
Μετά από τεράστια αναμονή επιτέλους η πλήρης σειράς κυκλοφορεί και είναι προς αγορά και μάλιστα με προσφορά στην τιμή των $175! Η παραγωγή έδειξε ορεξάτη αφού πλέον δίνει στο πακέτο των επεισοδίων και πολλά πρόσθετα με συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών καθώς και διάφορα άλλα όπως είναι η φιγούρα του τότε Batmobile!

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΦΙΓΟΥΡΕΣ
Όσοι παρακολουθείτε την ενότητα θα θυμάστε τις συλλεκτικές φιγούρες που έφτιαξε η Hot Toys για την τριλογία του Nolan. Για αυτό το διάστημα τρέχει ένας διαγωνισμός σε ιστοσελίδα ώστε να πάρετε δώρο μερικές από τις φιγούρες αυτές.

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ
Προ ημερών οι συντελεστές τις ταινίας "Batman v Superman" βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού "Save the Bats" πρόκειται για ένα ίδρυμα που προστατεύει τις νυχτερίδες που κινδυνεύουν με αφανισμό. Για όσους δεν ξέρουν, οι νυχτερίδες είναι φιλικές προς τον άνθρωπο (εκτός από δύο είδη πολύ μακριά από τους Δυτικούς πολιτισμούς) και βοηθούν τα μέγιστα στην σωστή λειτουργία του οικοσυστήματος, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες εντόμων. Πολλά είδη δυστυχώς βρίσκονται υπό εξαφάνιση και είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή.

Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΑΤΜΑΝ
Ας γνωρίσουμε τον 29χρονο Zac Mihajlovic που είναι κάτοικος Αυστραλίας και έφτιαξε ένα ομοίωμα του Batmobile από την ταινία του 1989 με την διαφορά πως το δικό του πήρε άδεια από τις αρχές και πινακίδες για να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους! Που το χρησιμοποιεί; Ντύνεται ο ίδιος Batman και πηγαίνει σε ιδρύματα δίνοντάς τους χαρά και απορρίπτοντας προτάσεις για οικονομική εκμετάλλευση.

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το