Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

EK-ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ~ μία μαμά για δυο παιδιά

μία μητέρα περι-γράφει πως είναι να μεγαλώνεις την αυριανή γενιά, σήμερα

Καλώς ορίσατε στο +yannidakis 
Έχω δυο πουλάκια μες στα καλαθάκια. Είναι η έκφραση που μπορώ και χρησιμοποιώ πλέον
κάθε μέρα με το να είμαι μητέρα δυο παιδιών. Πολλές φορές σκέφτομαι πως ήταν η ζωή μου με ένα παιδί, τον τρόπο που αντιδρούσα στα κλάματα του μωρού την διαχείριση του χρόνου, τον χρόνο που διέθετα για παιχνίδι κτλ. Πλέον φαντάζει ιδανικό το να έχεις ένα παιδί διότι όλα κυλούν πιο ομαλά. Με δυο παιδιά έχεις να διαχειριστείς τις ανάγκες του πρώτου παιδιού που είναι μεγάλες και ακόμα μεγαλύτερες διότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί το γνωστό συναίσθημα της ζήλιας και επίσης να είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις στα ξενύχτια του δεύτερου παιδιού και την φροντίδα που χρειάζεται το μικρο νέο μέλος της οικογένειας!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τρόπος που γράφω τούτο το άρθρο. Από την μια κάνω διάλειμμα για να θηλάζω το μωρό και από την άλλη να λέω παραμύθια για να κοιμίσω το μεγάλο μου παιδάκι. Ποτέ δεν νιώθω ότι έχω προλάβει να εκπληρώσω όλους τους προγραμματισμένους μου στόχους κάτι το οποίο συμβαίνει και από την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το μεγάλο παιδί συνεχίζει να ζητά τον χρόνο που είχε μέχρι τώρα από την μητέρα του και από την άλλη η μητέρα προσπαθεί να ‘‘κοιμίσει‘‘ τις τύψεις της που δεν μπορεί να δώσει όσα έδινε μέχρι τώρα στο πρώτο της παιδί.

Όμως η μητέρα φύση κάνει τις μαμάδες να αγαπούν με τον ίδιο ζήλο τα παιδιά τους. Δίνουν όλο τους το είναι στα παιδιά τους κάπου χάνουν τον εαυτό τους και καθώς περνάει ο καιρός προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή, καλές μαμάδες, ποθητές σύζυγοι, καλές νοικοκυρές και όταν επιστρέφουν στην εργασία τους αποδοτικές εργαζόμενες. Όποια τα καταφέρει όλα αυτά τη συγχαίρω! Εγώ προσωπικά, προσπαθώ. Καλή συνέχεια. +Ioanna Mpourdouvali 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. Iωάννα καλησπέρα! Και πάλι τις καλύτερες μου ευχές μου, να σας ζήσει και να είναι και τα δύο κοριτσάκια σας γερά και καλότυχα!
    Έχω πολλές φίλες με παιδιά και σας κατανοώ τι περνάτε ειδικά στο δεύτερο. Μέχρι να βρείτε τις ισορροπίες σας είναι τα ζόρια. Εκεί χρειάζεται η στήριξη του συζύγου, παίζει μεγάλο ρόλο στο να διατηρείται η ψυχική ηρεμία!
    Καλή δύναμη και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις όλα γιατί φαίνεσαι δυναμική γυναίκα! Μην ξεχνάς ότι οι προσπάθειες μετράνε και η συνεχής εξέλιξη. Δεν υπάρχουν ιδανικά και τέλεια πουθενά πόσο μάλιστα σε αυτά τα θέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, ο φεμινισμός «απελευθέρωσε» τις γυναίκες και τις έβγαλε στην αγορά εργασίας. Έτσι μειώθηκαν οι μισθοί, αυξήθηκε η ανεργία και τώρα πρέπει να δουλεύουν εξουθενωτικά δύο για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, αλλά και τις πολλές τεχνητές ανάγκες του «σύγχρονου» ανθρώπου.
    Η γυναίκα τώρα θα πρέπει να δουλεύει διπλά, αφού συνήθως ο σύζυγος είναι άσχετος με μαγειρέματα, ψώνια και καθαριότητες.
    Όταν ο γιός μου ήταν μικρός, όποτε η γυναίκα δεν δούλευε είχαμε λιγότερα χρήματα, αλλά ήμασταν και οι δύο πιο χαλαροί, πιο ξεκούραστοι και περνούσαμε καλύτερα.
    Δυστυχώς, η μητρότητα και το εξωτερικό επάγγελμα είναι σαν το λάδι με το νερό. ΔΕΝ ανακατεύονται, εκτός και πέσει χτύπημα στο μίξερ.
    Εύχομαι μεγάλη αντοχή και γαϊδουρινή υπομονή σε όσους έχουν μικρά παιδιά. Εκτός των άλλων έχουν να συναγωνιστούν και την κακιά μάγισσα-τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις Ιωάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oti ki an lene, to ka8e paidi einai poly diaforetiko kai to na einai 4 an8rwpoi mazi, to kanei akoma pio polyploko. Opote o ka8enas borei na milhsei mono gia ton eayto toy. O ka8enas exei diaforetika 8etika kai alla arnhtika. Opote nai men xerw ti ennoeis, alla me ton diko moy diaforetiko tropo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το