Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ καταδίκη ανηλίκων που βίαζαν και εξέδιδαν συμμαθήτριά τους

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


η είδηση
δύο αγόρια ανάγκαζαν την - 14χρονη τότε - κοπέλα με απειλές και χρήση βίας να ικανοποιεί τις σεξουαλικές τους ορέξεις και την υποχρέωναν να συνευρίσκεται ερωτικά με άλλους. Το δικαστήριο, κατά την κεκλεισμένων των θυρών δίκη, αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή σε εξαγοράσιμη (προς 5 ευρώ την ημέρα)
το σχόλιο
Δεν θα σχολιάσω το έγκλημα. Δύο ανήλικοι, έκαναν μια συμμαθήτρια τους πόρνη. Στάση.
Θα σχολιάσω την ποινή. Πως -μα πείτε μου πως- αυτά τα παιδιά κυκλοφορούν ελεύθερα, πληρώνοντας 5€ τη μέρα για 3 χρόνια και 3 μήνες;
Είναι τόσο εξοργιστικό που ξέμεινα από λέξεις. Η ντροπή δεν ανήκει στους δυο αλήτες που έχουν λαμπρό εγκληματικό μέλλον μπροστά τους, αλλά στους τρεις αλήτες του δικαστηρίου που τα "βρήκαν" με τους δικηγόρους.
Για το κορίτσι; Ποιος νοιάζεται... 
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

9 σχόλια:

  1. Τι περίεργο έχει η είδηση;
    Εδώ και τρεις δεκαετίες η τηλεόραση, η ραπ και το Χόλυγουντ διδάσκουν τους νέος ότι η το σεξ, η βία, τα ναρκωτικά, οι συμμορίες και τα τατουάζ είναι «cool».
    Πρόκειται για φυσικό επόμενο μετά και από την πλήρη υποβάθμιση των σχολείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα δε σχολίασα την πράξη των ανηλίκων αλλά την απόφαση των ενηλίκων δικαστων

      Διαγραφή
    2. Γέρασα! Αντέγραψα κατά λάθος από το word μόνο το μισό σχόλιο, χωρίς να το πάρω είδηση.
      Το δεύτερο μέρος είναι:
      Όσο για τους δικαστές και πάλι πού βλέπεις το παράξενο;
      Ανέκαθεν οι δικαστές τα έκαναν πλακάκια με την εξουσία και με τους πλούσιους. Η δικαιοσύνη είναι κάτι που δεν συμφέρει καθόλου. Αν ψάξει κανείς το θέμα, είναι σίγουρος ότι οι νεαροί είχαν ματσωμένους μπαμπάδες.

      Διαγραφή
    3. Μιχαλη δε φταιει ουτε η ραπ, ουτε η τηλεοραση, ουτε το χολιγουντ.. η βια τα ναρκωτικα κ το σεξ ειναι μεσα στην ανθρωπινη φυση ειτε μας αρεσει ειτε οχι. ο βιασμος δεν υπαγεται στην κατηγορια ''σεξ'' αλλα στην κατηγορια ''βια''. οσον αφορα τωρα τα παραπανω 3, αυτα απλως καταγραφουν το τι παιζει στον εξω κοσμο, αλλοτε υπερβολικα -για το θεαθηναι- και αλλοτε κοινωνικα. αυτο κανει τη διαφορα

      Διαγραφή
    4. Έχεις δίκιο κατά το ήμισυ.
      Πάντοτε μιλάω για την στρεβλή και ζωώδη ανθρώπινη φύση, και πάντοτε τα σχόλιά μου θεωρούνται δυσάρεστα ή και αντιπαθητικά.
      Τι νομίζεις ότι είναι η κοινωνία; Δεν είναι παρά η υλοποίηση του ψυχισμού μας. Ο στρεβλοί άνθρωποι πάντοτε δημιουργούν στρεβλά έργα. Έχουμε διεφθαρμένους πολιτικούς γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε διεφθαρμένοι. Ο ένας κλέφτης θα ψηφίσει τον άλλο κλέφτη.
      Αλλά όταν οι ήδη μεγάλοι και ισχυροί κακοί κρατούν τα ηνία, αναπαράγουν τον εαυτό τους μέσα και από το Χόλυγουντ ΦΥΣΙΚΑ. Και σε εμάς τους υπόλοιπους ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυτό και ας αντιδράσεις όσο θέλεις. Διαφορετικά ούτε οι διεφθαρμένοι θα κυριαρχούσαν παντού, ούτε το Χόλυγουντ θα έφτιαχνε τόσα έργα με βία, ναρκωτικά, πολέμους, κομπίνες, σεξ κλπ.
      Έχουμε φυσικά την δυνατότητα να είμαστε καλοί ή κακοί. ‘Όταν όμως από μικροί βομβαρδιζόμαστε από εικόνες σεξ, βίας κλπ, τι νομίζεις ότι θα κάνει η πλειοψηφία των μικρών παιδιών; Το απόλυτα φυσικό και λογικό, που είναι ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ όσα βλέπουν να κάνουν οι «σταρ» στα έργα ή στα φρικτά καρτούν και στα βιντεοπαιχνίδια που κυκλοφορούν ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω σε αυτή την χώρα.
    Όλα ανύπαρκτα πια..;
    Και δε θέλω να φτάσουμε στο σημείο να μη μας κάνει τίποτα εντύπωση γιατί είναι σαν αποδοχή.
    Το ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη είναι γεγονός.
    Όχι μόνο σε εμάς φυσικά αλλά και στο εξωτερικό. Είδατε την ποινή του Πιστόριους.. Να τρελαίνεσαι!

    Κι όταν φωνάζουμε εμείς οι Κοινωνικοί Λειτουργοί βάλτε μας στα σχολεία.. ΤΙΠΟΤΑ! Τα κακοποιημένα κορίτσια φοβούνται να μιλήσουν, αν υπήρχε μόνιμα Κοινωνικός Λειτουργός ή Ψυχολόγος θα ήταν πιο εύκολο να βοηθηθούν. Όπως και τα παιδιά θύματα του bullying αλλά και οι θύτες. Γιατί αν δεν ασχοληθεί κάποιος και με τους θύτες, θα είναι σαν να έκανε μισή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ σοβαρή η διάσταση που θέτεις. Ναι, πλέον θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη η παρουσία σας στα σχολεία.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εγκληματική απόφαση.

    Βακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς εκεί εστιάζω το Σχόλιο: στην απόφαση (και όχι στην πράξη)

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το