Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ~ ο εχθρός είναι το χάος όχι οι αναρχικοί :[ gotham :[ suicide squad νέα :[ νέα & εκδόσεις

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 75 χρόνια μετά


Καληνωρίσματα από το +yannidakis 

 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια του Δεκεμβρίου στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα ήθελα να εντάξω τον ήρωα στο συγκεκριμένο θέμα. Βλέπετε, ο Batman ουσιαστικά έχει έναν εχθρό: το χάος! Τα έχουμε ξαναγράψει, πως ο Batman δεν θα κυνηγήσει έναν "τσαντάκια" ή έναν κοινό δολοφόνο. Θα κυνηγήσει όλους εκείνους που μπορούν να προκαλέσουν άμεσα ή έμμεσα χάος στον τόπο του.

Με αυτά δεδομένα, ποια θα ήταν η ανάμιξή του σε δεδομένα που αφορούν την αναρχία; Ο Batman
δεν είναι πολιτικοποιημένος όπως ο Superman, οπότε δεν θα κυνηγήσει τα στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή υποκινούν νεαρούς σε βανδαλισμούς. Ας μην ξεχνάμε πως προκειμένου να φτάσει ο ίδιος στον στόχο του και να καταστείλει κάποιον κακοποιό μπορεί να προχωρήσει ο ίδιος σε κάποιες ζημιές δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας. Οπότε σε τι διαφέρει εκείνος με τους αναρχικούς εφόσον φέρει χαρακτηριστικά τους όπως έχουμε ξαναπεί;

Ακριβώς στο χάος! Ο Batman είναι προστάτης της τάξης. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα γίνουν ζημιές ή τραυματιστούν άνθρωποι, αρκεί αυτό να γίνει στην προσπάθεια διατήρησης της τάξης και πάταξης του χάους/αναρχίας.

Οι νέοι αναρχικοί έχουν κάποιες πολιτικές ιδέες, πολιτικές αντιδράσεις και επιλέγουν να τις στηρίξουν καταστρέφοντας δημόσια και ιδιωτική περιουσία δημιουργώντας σκηνικά χάους σε κεντρικούς δρόμους των πόλεων. Αλήθεια πετυχαίνουν κάτι με αυτό, πέρα από ένα εφήμερο ξέσπασμα; Σε αυτό που ταυτίζονται με τον Σκοτεινό Ιππότη είναι η κρυφή ταυτότητα. Κουκούλα οι μεν, μάσκα ο δε. Προφανώς οι λόγοι απόκρυψης της ταυτότητας είναι διαφορετικοί, όμως στον κλάδο της ψυχολογίας υπάρχει ταύτιση.

Κι αν υπάρχει ταύτιση τότε ποια η διαφορά τους; Γιατί ο Batman πρέπει να τιμωρήσει τους κουκουλοφόρους; Η απάντηση είναι αόριστη. Κανείς δεν λέει ότι ο Batman θα επενέβαινε στα επεισόδια. Προσωπικά νομίζω πως απλά θα ενημερωνόταν από την τηλεόραση. Αν ψάχνετε για κάποιον να σας σώσει την περιουσία σας, αναζητήστε τον ήρωα της διπλανής πόρτας, τον Superman. Με μία, δύο, τρεις μέρες επεισοδίων ο Bruce Wayne θα ήταν κλεισμένος στο σπίτι του αποκλείοντας το ενδεχόμενο να κρύβεται κάτι μεγαλύτερο πίσω από την δράση των νεαρών. Άλλωστε σε αυτές τις στιγμές οι ήρωες δεν κρύβονται σε σπηλιές με σύγχρονους υπολογιστές, αλλά ακριβώς στην μέση, ανάμεσά μας! +Yanni Spiridakis 

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 
GOTHAM
:[ Από τα χείλη της πιο επίσημης πηγής που είναι ο παραγωγός Bruno Heller, μάθαμε για τη συμμετοχή περισσότερων χαρακτήρων στην σειρά. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Dick Grayson μπορεί στην αρχή να μην υπάρχει στη σειρά, όμως θα έχουμε σύντομα την ιστορία των γονιών του!
Σε αυτόν τον πρώτο κύκλο θα δούμε σε περίπου δύο επεισόδια και την ιστορία πίσω από το Σκιάχτρο.
Ωστόσο η Harley Quinn αν και είναι στα μελλοντικά τους πλάνα, προς το παρόν δεν υπάρχει στα σενάρια.

BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE
:[ Τα γυρίσματα της ταινίας συνεχίζονται στην έρημο του Νέου Μεξικού. Κυριολεκτικά στην έρημο, όπου η παραγωγή κατασκεύασε κτίρια σαν κάστρα που κανείς δεν ξέρει τι θα δούμε εκεί. Παράλληλα γνωρίζουμε πως η Gal Gadot ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στα γυρίσματα.
:[ Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας δια στόματος του ίδιου του σκηνοθέτη. Τώρα η παραγωγή περνάει στο μοντάζ και στην ψηφιακή επεξεργασία. Τώρα περιμένουμε το teaser...
:[ Σε όλη αυτήν την περίοδο ουδέποτε ακούστηκαν φήμες για τον Gordon και σύμφωνα με φήμες μαθαίνουμε το γιατί, αφού ο διάσημος επιθεωρητής θα έχει πεθάνει κατά την διάρκεια της ταινίας. Μάλιστα το όνομά του θα αναφερθεί σε μία μνημοσύνη δέηση!

SUICIDE SQUAD
Όπως έχουμε ξαναγράψει, στις 5 Αυγούστου του 2016 θα γίνει η πρεμιέρα της πρώτης ταινίας με θέμα τον Batman αλλά χωρίς αυτόν. Μια ταινία στην οποία συμμετέχουν μόνο κακοί από τον θρύλο του ήρωα οι οποίοι παίρνουν μια ευκαιρία να αλλάξουν ζωή. Η νέα εξέλιξη αφορά την επίσημη ανακοίνωση της παραγωγής για τους ηθοποιούς με τους χαρακτήρες που θα υποδυθούν.
Jared Leto – The Joker
Will Smith – Deadshot
Margot Robbie – Harley Quinn
Tom Hardy – Rick Flagg
Cara Delevingne – Enchantress
Jai Courtney – Boomerang
Νομίζω πως πρόκειται για το καλύτερο δυνατό cast!

LEGO BATMAN 3
Η καινούρια ταινία θα έχει πάρα πολλά add ons κυρίως σε ότι αφορά τον Batman αλλά και άλλους χαρακτήρες και από αυτό το χαρακτηριστικό trailer παίρνουμε μία πρώτη γεύση και από το add on του The Dark Knight και από αυτό του Batman 75 αλλά και πολλά ακόμα. Η τιμή του θα ξεκινάει από τα $14,99 και θα ανεβαίνει ανάλογα με τα add on.

BATMAN: ARKHAM KNIGHT
Λίγο καιρό πριν κυκλοφορήσει ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η παραγωγή ξεκίνησε το λανσάρισμα μιας τριλογίας trailer. Το πρώτο θα το δείτε εδώ και θα σας εντυπωσιάσει πραγματικά.

THE DARK KNIGHT TRILOGY
Κυκλοφόρησε ένα trailer αλλιώτικο από τα άλλα που όχι μόνο σνομπάρει, αλλά και ειρωνεύεται την τριλογία του Nolan. Προτείνω να μην το δείτε...

BATMAN vs SUPERMAN LEGO
Μέχρι να έρθει η επόμενη ταινία μεταξύ των δύο ηρώων έχουμε την αντίστοιχη(;) παραγωγή σε Lego με τον τίτλο "Batman vs. Superman". Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το αντίστοιχο trailer!


 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

BATMAN ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Παλαιότερα είχαμε διαβάσει πως η πόλη Μπάτμαν στην τουρκία έκανε μήνυση στην Warner Bros. για την χρησιμοποίηση του ονόματος... Δεν ξέρω πως κατέληξε αυτό, όμως εδώ και λίγο καιρό η DC κινείται δικαστικά εναντίον της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαλένθια από την Ισπανία (με το παρατσούκλι "νυχτερίδες") επειδή στο σήμα της υπάρχει μια... νυχτερίδα! Το αστείο είναι ότι η ομάδα έχει τη νυχτερίδα στο σήμα από το 1920 (ο ήρωας "γεννήθηκε" το 1939), όμως η DC κατοχύρωσε πρώτη το σήμα... Διαβάστε το γελοίο σχετικό δημοσίευμα!

ΝΕΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ
Αυτόν τον μήνα κυκλοφόρησαν οι φιγούρες εμπνευσμένες από τα εικονογραφημένα του Greg Capullo. Πρώτη σε κυκλοφορία βγήκε η Catwoman η οποία είναι όσο πληθωρική την... θέλουμε ενώ ακολουθούν και οι άλλοι χαρακτήρες της σειράς. Για την πώλησή τους δημιουργήθηκε και το σχετικό προωθητικό trailer!

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ
Η επέτειος των 75 ετών του ήρωα εμπνέει ακόμα και μάλιστα διακεκριμένους καλλιτέχνες που προχώρησαν στην δημιουργία αριστουργηματικών έργων επ' αφορμής της επετείου!

Ο BATMAN ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ
Στη νέα διαφήμιση του καινούριου TOYOTA Esquire στην Ιαπωνία, βλέπουμε τον ίδιο τον Σκοτεινό Ιππότη να βρίσκεται μαζί με το αυτοκίνητο!

BATMAN vs DARTH VADER
Πως θα σας φαινόταν μία μονομαχία ανάμεσα σε αυτές τις δύο θρυλικές φιγούρες; Κάποιος τόλμησε να μεταφέρει αυτήν την σύγκρουση με ψηφιακή μορφή και ο νικητής είναι... Η συνέχεια επί της οθόνης!
ΝΕΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ
Η Hoy Toys ξαναχτυπά με τις εκπληκτικής ακρίβειας φιγούρες της από το The Dark Knight Rises και συγκεκριμένα με τον αστυνόμο Gordon και Blake. Η λεπτομερή έκδοση ανέρχεται στα $419 και περιλαμβάνει και τον προβολέα του ήρωα ενώ για μία ακόμη φορά μπορείτε να διακρίνετε την ακρίβεια των χαρακτηριστικών!

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το