Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ~ ιδέες για δώρα

παρουσίαση νέων τεχνολογιών & η χρηστικότητα & συμβολή τους στην καθημερινότητα

Οι γιορτές πλησιάζουν ταχύτατα και, όπως προστάζει το έθιμο, έτσι και φέτος, η στήλη θα προτείνει τις δικές της ιδέες για δώρα με τεχνολογική χροιά. Το 2014 ήταν (είναι, για λίγες μέρες ακόμα) μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά από τεχνολογική άποψη με πολλά νέα προϊόντα να κάνουν την εμφάνιση τους αλλά, ακόμα πιο σημαντικό, με κάποιες νέες κατηγορίες προϊόντων να κάνουν δειλά-δειλά την είσοδο τους στην αγορά. Η στήλη και εγώ προσωπικά, θα προτείνουμε δώρα τα οποία ενδεχομένως δεν είναι φτηνά ή προσιτά αλλά - Χριστούγεννα είναι και όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο!! Για να δούμε ....



  • Τηλεοράσεις και συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας:
Οι τηλεοράσεις υπερ-υψηλής ευκρίνειας 4Κ άρχισαν να πληθαίνουν και, αν και δεν είναι ιδιαίτερα φθηνές, είναι τρομερά εντυπωσιακές! Κάτι παραπάνω από 3000 ευρώ θα σας κοστίσει η Sony KD-65X9005B η οποία έχει ανάλυση 4Κ, αναπαράγει εικόνα 3D και διαγώνιο 65 ιντσών.
Και για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν και τον ήχο του ψηφιακού κέντρου διασκέδασης, τότε το Sonos Playbar στα 500 ευρώ είναι το ένα και μοναδικό κομμάτι που χρειαζόμαστε για να δώσουμε την υπέρτατη ώθηση στον ήχο των ταινιών μας.


  • Κινητά τηλέφωνα:
Αρκετές προτάσεις και στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και των «έξυπνων» συσκευών για μια ακόμα χρονιά. Οι δυο μεγάλοι ανταγωνιστές, Apple και Samsung έθεσαν σε κυκλοφορία τις καινούριες εκδόσεις των συσκευών τους, Apple iPhone 6 και Samsung Galaxy S5 αντίστοιχα και οι τιμές ξεκινάνε από περίπου 600 ευρώ. Παρόλα αυτά, φέτος έχουμε και μια ενδιαφέρουσα νέα είσοδο από την OnePlus της οποίας το κινητό, αν και έρχεται από την Κίνα, προσφέρει όλα τα «καλούδια» του Samsung Galaxy S5 στην μισή τιμή!


  • «Έξυπνη» μόδα:
Καινούρια κατηγορία με όλους τους κατασκευαστές να σπεύδουν να κυκλοφορήσουν την δική τους εκδοχή «έξπυνης» συσκευής. Για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και το γυμναστήριο, το Fitbit Charge στα 70 ευρώ είναι το ιδανικό συμπλήρωμα. Παρακολουθεί και καταγράφει τις χαμένες θερμίδες, τις ώρες εξάσκησης, είναι απλό στην χρήση του, ανθεκτικό και εξαιρετικά ακριβές. Για όσους προτιμούν τα ρολόγια, η LG και η Motorola κυκλοφορούν δυο πολύ καλαίσθητα και λειτουργικά ρολόγια με κόστος που κυμαίνεται στα 200-300 ευρώ.


  • Έξυπνες ιδέες και αξεσουάρ:
Για όσους θέλουν να βγάλουν το gadget-boy/gadget-girl από μέσα τους, υπάρχουν πολλές ιδέες για δώρα, αλλά μια συγκεκριμένη κατηγορία φρόντισε να ξεχωρίσει το 2014 ... τα ιπτάμενα drones!! Με κόστος που ξεκινάει από τα 50 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 250+ ευρώ, τα drones είναι το James Bond gadget που όλοι (εγώ δηλαδή..!) ονειρευόμασταν.


  • Απλές και έξυπνες ιδέες:
Για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από τα συνηθισμένα και να κάνουν ένα πρωτότυπο και, ενδεχομένως, φθηνότερο δώρο, τότε μπορούν είτε να προσφέρουν προ-πληρωμένες κάρτες από ηλεκτρονικά καταστήματα με κάποιο προ φορτωμένο ποσό (η Amazon είναι μια πολύ καλή λύση) είτε να δωρίσουν εφαρμογές μέσα από τα εκάστοτε ηλεκτρονικά καταστήματα (iTunes, Google Play, Windows Marketplace), ηλεκτρονικά βιβλία, μουσική, ταινίες ή ακόμα και περιοδικά. Με τις «ταμπλέτες» και τα «έξυπνα» κινητά να έχουν γίνει τόσο διάσημα, τα δώρα αυτά γίνονται όλο και πιο ελκυστικές λύσεις για πολλούς από εμάς.
Ιδέες για δώρα υπάρχουν πολλές και φυσικά δεν μπορούμε να καλύψουμε τα πάντα μέσα από αυτό το άρθρο. Πιστεύουμε όμως ότι τουλάχιστον μπορέσαμε να σας δώσουμε κάποιες ιδέες ή έστω κάποια έμπνευση και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα το να κάνουμε κάποια άτομα πιο χαρούμενα όταν ξετυλίξουν το δώρο τους!


σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

  1. το smartwatch είναι από καιρό στη λίστα επιθυμιών μου...
    το drone όμως. Το drone, λέγω: δεν ήξερα ότι είναι τόσο προσιτό... και τώρα (μου) άναψες άλλες φωτιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταπληκτικα ολα. Ηδη εβαλα στο ματι αυτο το fitbit Surge. Ειναι ομως ''coming soon'' κι εγω εχω ψηθει εδω και μερες για το Garmin....Παντως αυτο το ελικοπτερακι ρε παιδια δεν ξερω τι χρησιμοτητα θα ειχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπόν φίλο άκυρο το drones. είχα εγώ προσωπική συνομιλία με τον συντάκτη και απεφάνθη πως ακόμα δεν βγήκε στο εμπόριο αυτό που θα με... εξυπηρετήσει!

      Διαγραφή
  3. ΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΤΡΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΕΛΓΧΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    κΛαιΜΩΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά βρε παδιά πως κάνετε έτσι... χαχαχα
    Ωραίο πάντως Βασίλη, κι όπως βλέπεις περισσότερο τρέχουν τα σάλια των ανδρών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το