Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ κάνε το δώρο στον εαυτό σου και αγάπησε τις ατέλειές του

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Πέτυχα συμπτωματικά τις προάλλες ένα κειμενάκι όπου οι συντάκτες έγραφαν για κάποια ατέλεια του σώματός τους και σημείωναν πως με την πάροδο του χρόνου κατέφεραν να την μετατρέψουν σε μία συνήθεια, τουλάχιστον... ανεκτή.

Όλοι έχουμε ατέλειες. Όλοι. Και δεν μιλάω για τις σωματικές, αλλά γενικά τις... εντός, εκτός και επί τα αυτά. Άλλοι αποφασίζουν να τις κρύψουν ή να τις καλύψουν και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ, άλλοι προσπαθούν να τις διορθώσουν κι άλλοι απλά έμαθαν να ζουν με αυτές και συμβιβασμένοι εκείνοι βρήκαν και τους ανθρώπους οι οποίοι επίσης τις δέχτηκαν και όλοι μαζί προχωράνε αρμονικά. Βέβαια κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί ολόκληρο κεφάλαιο και όχι μία πρόταση στην δεύτερη παράγραφο.

Ας. είναι. Εμείς εδώ αρκεί να θίξουμε το θέμα ώστε να προβάλλουμε τον αντίστοιχο προβληματισμό. Σωστά; Ή μήπως θέλουμε κι εμείς να κρύψουμε τις... ατέλειες μας. Γιατί έχουμε πως δεν έχουμε και αν θέλω να είμαι δίκαιος κόβω τον πληθυντικό και βουτάω πρώτος το πόδι μου στην θάλασσα. Εγώ ο μείον μετρίου αναστήματος με το αισθησιακό μου σωσίβιο και τα πρώην γυμνασμένα πόδια ενός παρολίγο ποδοσφαιριστή. Εγώ, ο “τα ξέρω όλα” που όμως επιμένω πως το απέκτησα από τα βιώματα της ζωής και την κωλοφαρδία μου να πέφτω πάντα μέσα στις προβλέψεις μου γι’ αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ατέλειες και αυτό είναι δεδομένο. Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε για αυτές. Καλό θα ήταν να τις αξιολογήσουμε. Τι φθορά προκαλούν. Αν είσαι εγωιστής, μάντεψε: κάνεις κακό στους γύρω σου. Πιθανώς τους πληγώνεις. Αν έχεις μεγάλη κοιλιά τότε ίσως έχεις κακή ψυχολογία και αυτό να περνά στο περιβάλλον σου. Ε, δεν το θέλεις αυτό. Όταν βρεις τις ατέλειες που δεν βλάπτουν εσένα ή τους γύρω σου, αγάπησε τες! Κάνε τις να φαίνονται σαν προτέρημα απλά με το να τις αποδεχτείς. Δεν είναι κακό να μην είσαι τέλειος. Σε κάνει πιο προσιτό στους άλλους. Το άσχημο είναι να είσαι απρόσιτος θεωρώντας πως είσαι τέλειος. Ο ίδιος ο Χριστός είπε: “αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του”. Παραδέξου λοιπόν ότι δεν είσαι τέλειος. Εγώ το λέω: Δεν είμαι! +Yanni Spiridakis

Προς τιμήν όλων των ατελειών αποφάσισα να μην συνοδεύσω το σημερινό κείμενο με εικόνα.

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Κόλλησα στις λέξεις "αισθησιακό σωσίβιο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα πειράζει που γέλασα με αυτό τον πρωτότυπο χαρακτηρισμό;;
    Έτσι το λένε σήμερα; :) Χαίρομαι που με την πάροδο των χρόνων γινόμαστε πιο ευρηματικοί..
    σε ό,τι μας συμφέρει χαχα

    Λοιπόν ας σοβαρευτούμε τώρα, εξυπακούεται ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Μα ποιοι συνεχίζουν να το πιστεύουν ρε παιδιά;; Καλά κάνεις και το θίγεις γιατί απ'ότι παρατηρούμε είναι πολλοί εκείνοι που παθαίνουν εμμονή στην αναζήτηση της τελειότητας σε σημείο εγκληματικό. Εμένα μ'αρέσουν οι ατέλειες κι έχω μάθει να αυτοσαρκάζομαι. Έτσι βρίσκεις γαλήνη και σε αγαπάς γι'αυτό που είσαι. Αν είναι κάτι στο χέρι μου να το βελτιώσω θα το κάνω, αν όχι θα το αποδεκτώ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το