Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ αναζητώντας έναν άγνωστο παπανδρέου που επέστρεψε

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Αποκλείεται να μην ακούσατε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όχι απλά επέστρεψε στα κοινά της χώρας, αλλά δημιούργησε ένα κόμμα, ένα κίνημα όπως λέει και ο ίδιος με τον τίτλο “Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών”. Μια σειρά από ερωτήματα που θα μας προβληματίσουν σήμερα, επιζητούν απάντηση. Ας τα προσεγγίσουμε.

Βλέπετε, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι ο άνθρωπος που έχει ανάγκη να ασχοληθεί με τα κοινά στην Ελλάδα πλέον. Για την ακρίβεια δεν έχει καν ανάγκη να κατοικεί στην χώρα που τον αποθέωσε κάποτε, αλλά λίγο αργότερα τον αποκαθήλωσε ως τον μεγαλύτερο προδότη της ιστορίας της! Γιατί λοιπόν; Είναι εθισμένος στην πολιτική; Προσωπικά, στην θέση του θα ήμουν στην Αμερική, θα έπαιρνα τους μισθούς από τα πανεπιστήμια που έχω αναδειχτεί εκλέκτορας και θα περνούσα “ζάχαρη”.

Ας πούμε ότι τελικά δικαιολογούμε την ενασχόληση του με την πολιτική. Το πιο επιτυχημένο σενάριο ανάμιξής του με αυτήν, θα ήταν αν τον βλέπαμε σε κάποιο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ φαντάζει ως ιδανική επιλογή μιας και μετράει μακρά ιστορία σε αυτό και ίσως θα προσπαθούσε να σώσει την χαμένη του αξιοπιστία. Ίσως Το Ποτάμι του Θεοδωράκη να ήταν μια άλλη επιλογή. Η ιδεολογία των δύο προσωπικοτήτων δεν διαφέρει κατά πολύ. Και οι δύο είναι υπέρμαχοι της Ευρωπαϊκής πορείας, του εκσυγχρονισμού και της εξυγίανσης του κράτους. Όχι όμως. Ο Παπανδρέου αποφάσισε να τραβήξει τον δικό του δρόμο από την αρχή και μάλιστα γνωρίζοντας πως η δημοτικότητα του είναι στα τάρταρα. Γιατί λοιπόν Το Κίνημα θα μας... κινητοποιήσει;

Κι όμως, παρά τα όσα ανέφερα, οι δημοσκοπήσεις θέλουν Το Κίνημα να ξεπερνά το 6% ποσοστό έκπληξη αν κάνετε μια βόλτα στα καφενεία και τις πλατείες και ρωτήσετε για τον “Γιωργάκι”. Πως μάζεψε το 6% με λίγες μόνο εμφανίσεις που έκανε στους έλληνες πολίτες; Πως έφτασε σε αυτό το ποσοστό χωρίς καν να προλάβει να ανακοινώσει στελέχη και συνεργάτες (επίσημα);

Ο Παπανδρέου έχω δηλώσει πολλάκις πως κακώς έχει πάρει όλο το βάρος της κατάστασης της Ελλάδας, πάνω του. imageΉταν ο μοναδικός πολιτικός στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, που μίλησε αλήθειες στον ελληνικό λαό. Ήταν εκείνος που ανέδειξε τα πραγματικά νούμερα της Ελλάδας και εξέθεσε όλους τους προηγούμενους (και τον εαυτό του μέσα), ακόμα και τον ίδιο του τον πατέρα! Αυτό που δεν ήταν προετοιμασμένος να κάνει, ήταν να διαχειριστεί τα όσα θα ακολουθούσαν. Πίστευε άραγε ότι οι εξαπατημένοι ευρωπαίοι θα το άφηναν να περάσει με έναν απλό διακανονισμό; Ήρθαν, μας λεηλάτησαν κι εκείνος δεν κατάφερε να αντισταθεί. Όμως δεν αλλάζει το ότι ήταν ο πρώτος που είπε την αλήθεια, όπως δεν αλλάζει ότι στον έλληνα δεν αρέσει η αλήθεια... Επίσης δεν αλλάζει το ότι κάθε προσπάθεια πάταξης της φθοράς, ξεκίνησε από αυτόν είτε στην κυβέρνηση του είτε στις μετέπειτα κυβερνήσεις.

Το επόμενο ερώτημα αφορά το αύριο. Είναι τόσο απρόβλεπτο για εκείνον, όσο και οι συνέπειές του. Βλέπετε η κίνηση του να φτιάξει κόμμα, μπορεί είτε να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ (αφήνοντάς εκτός Βουλής), είτε να καταστρέψει τον ίδιο (που μετά λογικά θα φύγει για την Αμερική), είτε και τα δυο. Στο καλό για εκείνον σενάριο, θα θριαμβεύσει μπαίνοντας στην Βουλή αφήνοντας έξω το ΠΑΣΟΚ, όπως είχε κάνει ο πατέρας του με το κόμμα του δικού του πατέρα. Κι αυτό ερώτημα είναι, αλλά θα απαντηθεί την ημέρα των εκλογών.
Έως τότε, μην βιαστείτε να καταδικάσετε τον Παπανδρέου και το κόμμα του. Το ότι δεν μιλάει όμορφα στην τηλεόραση όπως ο Αλέξης ή ο ίδιος του ο πατέρας δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανός για να φέρει την “δουλειά” εις πέρας. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Συμφωνω με οσα λες. Για μενα το σημαντικοτερο γεγονος για τον Γιωργο Παπανδρεου είναι η αποφαση του να ξεφυγει απο το ΠΑΣΟΚ που τον ειχε στοιχειωσει μεχρι σημερα. Εστω κι αν ειναι το κομμα που ειχε ιδρύσει ο πατέρας του το ΠΑΣΟΚ κουβαλαει όλα τα λάθη των προηγουμενων κυβερνήσεων αλλα επίσης είναι γεγονος ότι επαψε να υφίσταται ως σοσιαλιστικό κόμμα (τουλάχιστον σε ότι μας έχει αποδείξει στην πράξη). Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο Γιωργάκης μπήκε στα βαθεια σε πολυ κρισιμες στιγμές για τον τοπο και παρόλο τις προσπάθειες του δεν ήταν δυνατό να ξεπεράσει το σκόπελο της ΤΡΟΙΚΑΣ. Επισεις έγινε περίγελος όλων για τη φράση ¨ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ¨ γιατι δυστυχως όλοι στην Ελλάδα μενουν στις λεξεις αλλα κανεις στην ουσία. Λεφτα όντως υπάρχουν και τοτε υπήρχαν αλλα δυστυχως καμία κυβερνηση δεν κατάφερε να τα εισπράξει απο του φοροφυγάδες. Δεν ειμαι σιγουρος για το τι μπορει να πετυχει το συγκεκριμένο κομμα στις επικείμενες εκλογες γιατι σιγουρα θα εξαρτηθει απο αυτούς που θα το απαρτίσουν. Προσωπική μου άποψη ειναι οτι θα πρεπει να απαρτιθει απο αφθαρτα στελεχη γιατι ο κοσμος δεν θα ξαναψιφησει τους διαχρονικά γνωστους παλαιοπασοκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρχουν γνωστά στελέχη που θα συμμετέχουν, όμως θεωρώ δεδομένο πως θα δούμε και νέα πρόσωπα. Το αποτέλεσμα θα το μάθουμε μόνο την ημέρα των εκλογών..

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το