Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

EPΩΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ οι πρόωρες εκλογές κι εσύ. μια ιστορία πολύ προσωπική


Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Πιστέψτε με δεν είχα καμία όρεξη το πρώτο Ερώτημα για το νέο έτος να αφορά την πολιτική και πόσο μάλλον να σχετίζεται και με τις εκλογές. Να όμως που η επικαιρότητα προκαλεί, αναγκάζει και αποφασίζει.

Μετά από τρεις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να μείνει στην πρωθυπουργία της χώρας και ισάριθμες αποτυχίες, η χώρα οδηγείται για μία ακόμη φορά στην μεταπολιτευτική της ιστορία, σε πρόωρες εκλογές και το αν αυτό τελικά είναι σωστό, παραμένει εξαιρετικά σχετικό και σίγουρα υποκειμενικό.

Για παράδειγμα, μας αρέσει-δεν μας αρέσει, η Ελλάδα και κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι αυτόνομη. Είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, αυτού της Ένωσης που όπως ξέρουμε ασκεί και οικονομική και πολιτική επιρροή στο κάθε μέλος της. Η Ευρώπη δεν ήταν υπέρ των εκλογών και μάλιστα όταν όλα έδειχναν κάλπες, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πριν να έχουμε παρεξηγήσεις, πως οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις συμφωνίες της προηγούμενης. Μνημόνια, Σύμφωνα και πάει λέγοντας, δηλαδή...

Ύστερα είναι ο λαός. Ο κόσμος είναι αρκετά διχασμένος. Δεν στηρίζει την κυβέρνηση, δεν ενθουσιάζεται με το ενδεχόμενο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη κυβέρνηση και δεν θεωρούσε ιδιαίτερη προτεραιότητα να έχουμε εκλογές χειμωνιάτικα. Δεν είναι νομίζω αυτό το άμεσο πρόβλημα του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Εκλογές δεν πρέπει να ήθελαν και πολλοί, αλλά μιλάμε, πολλοί, από τους υπάρχοντες βουλευτές, καθώς να είστε σίγουροι πως ένα μεγάλο μέρος τους δεν θα ξαναδεί τα βουλευτικά προνόμια. Οι επόμενοι τριακόσιοι θα είναι αρκετά διαφορετικοί και αυτό ελπίζω να αποβεί θετικό για τη χώρα.

Εκλογές δεν ήθελαν και πολλά από τα κόμματα που έλεγαν ότι ήθελαν. Ας πούμε η Χρυσή Αυγή θα προτιμούσε να imageδουλέψει πρώτα λιγάκι πάνω στην χαμένη της δημοτικότητα πριν έρθουν οι εκλογές. Τώρα, θα μπει οριακά στην Βουλή. Θα μπει όμως... Δεν ξέρω αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε 100% τις εκλογές τώρα. Όλοι στο κόμμα ξέρουν πως δεν πρόκειται να έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση κι έτσι ίσως να χρειαζόντουσαν περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουν τις συμμαχίες τους (βλέπε Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά). Για τη Νέα Δημοκρατία δεν νομίζω πως αλλάζει κάτι. Είτε τώρα, είτε του χρόνου πάλι δεύτερη δύναμη θα ήταν, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ πιθανό να μην το δούμε στην επόμενη Βουλή. Γρίφος παραμένει το νέο κόμμα Παπανδρέου για το οποίο θα τα πούμε εν καιρώ, ενώ άφησα τελευταίο Το Ποτάμι του Θεοδωράκη που θα είναι το κόμμα-ρυθμιστής στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει. Φυσικά είναι ο νικητής των εκλογών από τώρα!

Δεν σας κρύβω πως η αβεβαιότητα με αγχώνει. Και δεν είμαι ο μόνος. Όσο διεξαγόταν η τρίτη ψηφοφορία στην Βουλή, το χρηματιστήριο έπεσε 10% ενώ αν ρίξετε μια ματιά σε διεθνή δημοσιεύματα θα αντιληφθείτε τον φόβο των ξένων για τα δρώμενα στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προστατέψουμε και τις επενδύσεις και τον τουρισμό που με μία σταθερή κυβέρνηση και αρεστή στα διεθνή όργανα, παρουσίαζαν σταθερή άνοδο.

Όμως αυτοί είναι εκείνοι κι εσείς είστε... εσείς. Το πως υποδεχτήκατε εσείς οι αναγνώστες και επισκέπτες μας, την (αναμενόμενη) αυτή είδηση των εκλογών έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμάς εδώ στο yannidakis. Πείτε μας λοιπόν τι συναισθήματα/σκέψεις σας προκάλεσε, επιλέγοντάς τα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία πάνω και δεξιά της σελίδας στο πτυσσόμενο μενού με το αντίστοιχο σύμβολο! Καλή ψήφο! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το