Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΜOYΣΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ εσύ τι ξέρεις για τον ουρανό; (rosetta's waltz)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
Μπορεί να είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου ή να κοιτάς το παράθυρο απ’ το θρανίο του σχολείου ενώ βαριέσαι. Αν στο βάθος κοιτάζεις τον ουρανό, ανήκεις σε μία οικουμενικότητα χωρίς όρια. Δεν είσαι έλληνας ή κουβανός, δεν είσαι άνθρωπος ή φυτό, είσαι κάτι τόσο σημαντικό κι όμως ούτε καν μία κουκίδα στο υπερπέραν.

Αυτή η ματιά στο άπειρο του ουρανού ενώνει τις φιλοδοξίες, τα όνειρα, τον καημό, τις απογοητεύσεις, τους στόχους, τις φοβίες και τις προσευχές μας. Κάθε φορά που κοιτάς εκεί ψηλά προσθέτεις το δικό σου συναίσθημα στο παζλ των απέραντων σκέψεων που φτάνουν μέχρι κει πάνω απ’ όλους εμάς.

Αυτό το άπειρο μας ενώνει μέσω της απέραντης απόστασης κι όμως την ίδια στιγμή μας ενώνει. Αν κοιτάξεις τα αστέρια μαζί με κάποιον οπουδήποτε στον κόσμο, θα έχετε την ίδια θέα, τα ίδια οπτικά όρια. Αν κλείσεις το ένα σου μάτι και υψώσεις το δάχτυλο σα να αγγίζεις ένα ουράνιο σώμα θα είναι σα να αγγίζεις κάποιον κάπου στον κόσμο. Σκέψου το. Νοιώσε το!

Πιστεύεις πως καταφέραμε να κατακτήσουμε τον ουρανό; Πιστεύεις πως ένα μηχάνημα που κάθισε πάνω σε ένα ουράνιο σώμα το έκανε δικό του ή μήπως κι αυτό είναι σχετικό; Το ταξίδι στον ουρανό δεν οριοθετείται ακριβώς επειδή το σύμπαν είναι απεριόριστο. Ατελείωτο. Ανίκητο!

Την επόμενη φορά που θα κοιτάξεις τον ουρανό, πάρε δύναμη από αυτόν γιατί είσαι κι εσύ μέρος της ίδιας ασύγκριτης Δύναμης που τον έφτιαξε, είσαι κομμάτι του, μέλος μίας αμφίδρομης εξίσωσης που κανείς δεν θα λύσει ποτέ. Κι όταν είσαι έτοιμος να κλείσεις τα μάτια κουρασμένος και απηυδισμένος, στρέψου σε ένα μικρό παιδί. Ρώτησε τον τι είναι ο ουρανός και τ’ αστέρια. Η απάντηση που θα σου δώσει δε θα είναι λιγότερο σωστή απ’ αυτή που έχεις διδαχτεί.

Το κομμάτι που αποκωδικοποίησα σήμερα είναι μέρος της τριλογίας που ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έφτιαξε για την αποστολή του Rosetta στον κομήτη πριν λίγες μέρες.  Και με τις οποίες είχαμε ασχοληθεί πρόσφατα στο yannidakis.

Ακούστε και τις υπόλοιπες συνέσεις της τριλογίας

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το