Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΠPΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ εκλογές 2015

Καλώς ήρθατε στο +yannidakis
Ενόψει  των επικείμενων εκλογών δεν θα μπορούσε να αναφερόταν σε κάτι άλλο ο προβληματισμός μας σήμερα.

Δεν είμαι αυτό που λέμε πολιτικοποιημένο άτομο, όμως προσπαθώ να μαθαίνω τις εξελίξεις που αφορούν την χώρα μου και κατά συνέπεια και τον εαυτό μου. Θεωρώ μέγα λάθος να μην ασχολείται ο έλληνας και πόσο μάλλον η νεολαία με την πολιτική καθώς μέσα από αυτήν διακυβεύεται το μέλλον μας, δυστυχώς.

Δεν έχουμε περιθώρια να μένουμε απαθείς και αδρανείς, πρέπει να έχουμε γνώμη και άποψη και να την υποστηρίζουμε.

Δεν θα αναλύσω ποιο από όλα τα κόμματα και τους αρχηγούς του έχουν την δυνατότητα να πάνε την χώρα μας μπροστά. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι με το δικό μου φτωχό μυαλό αντιλαμβάνομαι ότι η κατάσταση στην όποια σήμερα είναι η χώρα, είναι αποτέλεσμα  πολλών και μακροχρόνιων λαθών του παρελθόντος και από μέρους των ίδιων των πολιτών. Λοιπόν ας αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες χωρίς να φοβόμαστε, γιατί μόνο τότε αναγνωρίζοντας τα λάθη μας μπορούμε να τα διορθώσουμε. Όσο ρίχνουμε τις ευθύνες σε όλους στους υπόλοιπους πλην τον εαυτό μας, δεν έχουμε καμία ελπίδα.

Πιστεύω και εύχομαι σε αυτές τις εκλογές να μην υπάρχουν αναποφάσιστοι, αδιάφοροι και φανατισμένοι.

Τέλος θα ήθελα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους έλληνες, ενστερνίζομαι  όλων την  αγανάκτηση και την δυσαρέσκεια καθώς και εγώ στην ίδια θέση με εσάς είμαι, όμως μην δίνουμε το κίνητρο σε κάποιους να το εκμεταλλευτούν προς όφελος τους.

Τι εννοώ; Είναι αδιανόητο για το φιλελεύθερο και δημοκρατικό πνεύμα μου να βρίσκονται μέσα στην βουλή με δική μας πρωτοβουλία βάρβαροι σαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Γιατί το κάνετε αυτό στους εαυτούς σας γιατί το κάνετε αυτό στην Ελλάδα μας; Τι περιμένετε ότι μπορούν να καταφέρουν; Να διώξουν τους ‘’παρείσακτους μετανάστες’’ δια ροπάλων, να ξυλοκοπήσουν τη Μέρκελ και να μας διαγράψει το χρέος, τι;

Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο για το μέλλον όλων μας είναι αυτό. Όσο, κόμματα σαν την Χρυσή Αυγή κερδίζουν έδαφος τόσο περισσότερο τρέμω.

Ας κάνουμε λοιπόν ότι καλύτερο μπορούμε. Ας σκεφτούμε λογικά και όχι έχοντας παρωπίδες. Μην αφήσουμε την απελπισία να επηρεάσει την κρίση μας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ο σωτήρας, σφετεριστές τις εξουσίας είναι, το έχουν  αποδείξει και θα το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Όσο περισσότερο έδαφος θα αποκτούν τόσο περισσότερο να δείχνουν το απάνθρωπο και κτηνώδες πρόσωπο τους. Ας αντιστρέψουμε την κατάσταση πριν να είναι πολύ αργά+maria karantai 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

12 σχόλια:

  1. Άσχετα με τα υπόλοιπα βλέπω ότι έχεις φάει την φόλα του Συστήματος.
    Τι εννοώ; Εννοώ ότι «είναι αδιανόητο για το φιλελεύθερο και δημοκρατικό πνεύμα σου» να βρίσκονται βάρβαροι σαν την ΧΑ στην Βουλή.
    Αυτό σημαίνει πολύ απλά (έστω και αν δεν το έχεις σκεφτεί έτσι) ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι καλοί και δημοκράτες.
    Μπαίνεις -επομένως- στο πολύ παλιό και καλό κόλπο των αντιθέσεων: άσπρο-μαύρο, καλό-κακό. Πολύ απλά δίνεις έτσι συγχωροχάρτι σε όλους τους λωποδύτες που έφεραν την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση και θα πας να τους ξαναψηφίσεις ήσυχη ότι έχεις φιλελεύθερο και δημοκρατικό πνεύμα.
    Δυστυχώς για όλους εσάς (και για εμένα που αναγκαστικά λούζομαι όλες αυτές τις δημοκρατικές ευαισθησίες) ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ και να ψηφίσεις η δουλειά είναι στημένη εδώ και χρόνια.
    Και να μην ακούσω κανέναν να λέει ότι υποστηρίζω την ΧΑ και είμαι ως εκ τούτου φασίστας. Η λέξη φασισμός έχει αριστερές ρίζες και εγώ (με βάση τις προσωπικές μου δημοκρατικές ευαισθησίες) θεωρώ την ΧΑ ακροαριστερή οργάνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευκολα λες οτι εισαι κατα της χα αλλά δεν μας λες ποιον στηριζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφω: ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ και να ψηφίσεις η δουλειά είναι στημένη εδώ και χρόνια.
    Οφθαλμοφανώς δεν στηρίζω ΚΑΝΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το σχολιο μου δεν πηγαινε σεσενα αλλα στο κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Maria,

    Nomizo oti o tonos kai oi apopseis sou me ton tropo pou ekfrazontai de simvadizoun me ena filelefthero kai dimokratiko atomo pou les oti eisai. Anaferai pros ena dimokratika eklegmeno komma to opoio antiprosopevei, eitai sou aresei eitai ohi, peri to 10% to Ellinikou laou. Tha sinistousa ligo psihraimia kai sevasmo sto dimokratiko mas politevma. Aggizeis ligo ta akra tou fasismou me tin kindinologia sou zitontas oute ligo oute poli ton afanismo enos dimokratika eklegmenou kommatos to opoio prostatevei, opos kai ta ipoloipa alla, i dimokratia mas.

    Prosopika, pistevo oti alla kommata ehoun apodedeigmena prokalesei sovaro kako stin Ellada mas kai ohi to komma pou eheis stohopoiisei sto keimeno sou.

    Vakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι μας λες ρε Χρυσαυγήτη! Γραπτά τώρα είστε δημοκρατικό κόμμα με συνταγματικά δικαιώματα, αλλά απ' έξω δεν μετράει το σύνταγμα όταν ξυλοφωρτόνετε αθώους ανθρώπους;
      Ίσα μωρή....

      Διαγραφή
    2. Agapite kirie Anonime,
      De nomizo oti gnorizete tipota apolitos gia emena alla me ehete apokalesei Xrisavgiti, lete oti xilofortono athoous, agnoo to sintagma kai eimai mori... Sas veveono oti ehete pesei se ola ekso. Agapo tin patrida mou kai thelo to kalitero gia tin oikogeneia mou pou einai ipohreomeni na ipostei tis sinepeies ton lathon pou ekanan ta kommata pou den "ksilofortonoun" athoous kai ekfrazo tin apopsi mou pano sto thema.
      Episis me anisihei oti ehete dikasei kai katadikasei eseis o "dimokratikos" kato apo tin koukoula tou anonimou.
      Vakis

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ο δειλός ανώνυμος που καταδικάζει και βρίζει, δείχνει όχι μόνο τα «δημοκρατικά» του αισθήματα, αλλά και τον πολιτισμό που απέκτησε στο γήπεδο.
      Σίγουρα δεν έσκασε όταν άλλοι «δημοκράτες» ανώνυμοι δειλοί μασκοφόροι έκαιγαν την Αθήνα και καπέλωναν τις όποιες διαδηλώσεις.
      Σίγουρα δεν έσκασε όταν άλλοι «δημοκράτες» ανώνυμοι δειλοί μασκοφόροι εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους δύο χρυσαυγίτες στον δρόμο.
      Σίγουρα δεν έσκασε όταν άλλοι «δημοκράτες» ανώνυμοι δειλοί μασκοφόροι κατέστρεφαν επανειλημμένα το ταλαίπωρο Πολυτεχνείο ή έκαιγαν ελληνικές σημαίες.
      Έσκασε όμως όταν ανακάλυψε ότι εσύ δεν είσαι τόσο δημοκράτης όσο αυτός και θεωρείς ότι η ΧΑ είναι ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα, σε νόμιμες εκλογές, από ένα μεγάλο ποσοστό νόμιμων ελλήνων ψηφοφόρων.
      Και επειδή τέτοιοι δημοκράτες υπάρχουν πλέον πολλοί στο Ελλαδιστάν, τελικά δεν μου φαίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ άσκημο να πάω να ψηφίσω ΧΑ στις εκλογές. Είχα αποφασίσει ότι δεν αξίζει τον κόπο να ψηφίσω κανέναν, αλλά τώρα μου φαίνεται ότι αν ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ έβγαινε πρώτο κόμμα η ΧΑ θα κινδυνεύουμε πολύ λιγότερο παρά αν «νικήσει η δημοκρατία» του ανώνυμου.

      Διαγραφή
    5. Αυτοί λοιπόν είναι οι λόγοι που κάνουν ένα νοήμων άνθρωπο να διαπράξει το βεβιασμενο ατόπημα και να ταχθεί υπέρ των πρεσβευτών της αναρχίας;;;

      Διαγραφή
  6. Αρχικά η συγκεκριμένη έκφραση χρησιμοποιηθηκε εσκεμμένα και ο λόγος είναι ο προφανής. Δεν θεωρώ τα υπόλοιπα κομμάτα δημοκρατικά και φιλελευθερα ούτε υποστηρίζω κάποιον. Δυστυχώς στη βουλή μας δεν υπάρχουν ηγέτες που θα σε έμπνευσουν. Δεν ξέρω αν κάποιος ειναι έστω και λιγοωκαλύτερος. Πάντως όσο αναφορά την χρυσή αυγή είμαι και εγώ απόλυτη δεν υπάρχει χειρότερο κόμμα αλλα δεν έχω πρόβλημα με τους ίδιους αλλα με τα άλογα όντα που τους υποστηρίζουν και μάλιστα φανατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το