Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ ο πιο προκλητικός πολιτικός λέει αλήθειες

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Προ καιρού είχαμε ασχοληθεί με μία ακόμα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα από τον χώρο της πολιτικής. Ήταν ένα πολύ εναλλακτικό αφιέρωμα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σήμερα επιλέγω μία ιδιαίτερη πολιτική πimageαρουσία με συνεχή παρουσία στα βουλευτικά έδρανα από το 1981 έως σήμερα. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι πλέον εβδομήντα πέντε χρονών και (μας) κοιτάει αφ’ υψηλού!

Εδώ και δύο περίπου χρόνια ο ρόλος του είναι διακοσμητικός. Δεν έχει κάποιο αξίωμα ή κάποια άλλη σπουδαία αρμοδιότητα, κάτι που τον έχει κάνει πιο ψύχραιμο, λιγότερο ιδρωμένο και ίσως πιο αντικειμενικό; Ο Πάγκαλος είναι σαν τον μέσο συνομήλικο που παίρνει σύνταξη, τριγυρνάει στα καφενεία και κάνει τον μάγκα με πολλά εφέ, υπερβολές και ψέματα στους γύρω του. Η διαφορά είναι πως ο Πάγκαλος έχει υπάρξει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός με πολύ βαριά χαρτοφυλάκια σε πολλές κυβερνήσεις επί σειρά ετών. Το καφενείο του Πάγκαλου είναι τα παράθυρα των πρωινών πολιτικών εκπομπών και τη μαγκιά του μπορεί να την πουλήσει σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Και το κάνει! Στην αρχή της οικονομικής κρίσης είπε πως “μαζί τα φάγαμε” και ενώ αρχικά όλοι καταδικάζαμε την προκλητική του αυτή δήλωση, ύστερα όλοι το ξανασκεφτήκαμε και πολλοί από εμάς συμφωνήσαμε. Δήλωσε για τον Γλέζο πως “Ίσως δεν κάνει και τις καλύτερες παρέες” αναφερόμενος στην εμπλοκή του με το κόμμα του Τσίπρα. Για τους Αγανακτισμένους στις πλατείες είπε πως “ήταν ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες”. Σε άλλη του τοποθέτηση που ήταν επίσης… εκκεντρική, δήλωσε πως επί των ημερών του στο Υπουργείο Εξωτερικών συνεργαζόταν με την ΕΥΠ για να υποκλέπτει τις συνομιλίες του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και την Άγκυρα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι σωστό που το είπε, ανέφερε πως πλέον το γεγονός έχει παραγραφεί και πως ήθελε να εξυμνήσει την ικανότητα των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Αντίστοιχα πάντως είχε σημειώσει κάποτε πως “ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας” κάτι που μερικά χρόνια αργότερα –σήμερα- ήρθε να τον δικαιώσει αφού συζητάμε για πλήρη αναδιοργάνωση. Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε επίσης, είναι μια τοποθέτηση του λίγο μετά την κρίση: “Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή. Ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να απολυθεί" και αναρωτιέται κανείς αν ο ίδιος ποτέ δεν διόρισε μερικούς τέτοιους κοπρίτες.

Οι πιο πρόσφατες επιθέσεις του, έχει να κάνει και πάλι με τον Γλέζο, αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας σχετικά με την τοποθέτηση του στην ευρωβουλή: “Το κόμμα της νεολαίας είναι δυνατόν να στείλει στην ευρωβουλή άνθρωπο 92 ετών που έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να μπει στα αεροπλάνα” στις ίδιες δηλώσεις πάντως καταφέρθηκε και εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ενώ προεκλογικά φρόντισε να μας ενημερώσει για το ποιο κόμμα θα στηρίξει στις εκλογές: “Θα ψηφίσω Σαμαρά γιατί είναι ο λιγότερο απατεώνας από όλους” είπε και συνέχισε: “Ποτέ δεν πρέπει να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ατύχημα, ένα δυστύχημα για τη χώρα. Είναι απειλή καταστροφής. Θα ψηφίσω τη ΝΔ στις εκλογές, γιατί είναι ανάγκη για την πατρίδα” κλείνοντας έτσι οριστικά την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ και αφού ξεκαθάρισε πως ενημερώθηκε για το σκεπτικό του Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα. Προσωπικά σημείωσα πως παρακολουθεί στενά Το Ποτάμι απλά δεν μπορεί να ψηφίσει κάτι που δεν ξέρει τι είναι επειδή αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους.

Είναι προφανές πως λίγο η ηλικία του, λίγο η έντονη πολιτική καριέρα που είχε και τώρα έφτασε στη δύση της, του ερεθίζουν την ανάγκη της αυτοπροβολής. Φαντάσου τον σε μια ψαροταβέρνα με δέκα άτομα παρέα. Ο Θόδωρος μιλάει συνέχεια, ανοίγει θέματα, κλείνει θέματα, διακόπτει τους υπόλοιπους και έχει και τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο! Ο άνθρωπος δείχνει πως έχει ανάγκη να ασχολούνται μαζί του και η πλάκα είναι πως το κάνει με τρόπο έντονο, εριστικό, προσβλητικό αλλά συνάμα και μάλλον ορθό+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Efharisto!
    Elpizo pos thimasai pos panta elega oti o Pagkalos kala ta leei, ola! Isos na min ta epikoinonei sosta, alla ta leei kala. Theoro ti simerini sou dimosiefsi os epitelous dikaiosi mou.

    Vakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι για την ταύτιση. Όπως έγραψα και στην αρχή, πρόκειται για ένα συνοπτικό κείμενο που ετοίμαζα για πολύ καιρό, μαζεύοντας ουσιαστικά τις ατάκες του Πάγκαλου και δημοσιεύοντας τες σε ένα σημείο που θα μπορούσαν να αξιολογηθούν εκ του αποτελέσματος, αλλά και με βάση την κρισιμότητα των ημερών...

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το