Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ ποιος αδίκησε την κρήτη;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Είναι τώρα καμπόσο διάστημα που έχει ανακοινωθεί το κρατικό πρόγραμμα επενδύσεων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με αυτό γίνεται η κατανομή των χρημάτων σε τομείς δραστηριότητας. Προφανώς είναι η επιστροφή των φόρων μας σε έργα, όπως προϋποθέτει ένας υποτυπώδης κρατικός οργανισμός.

imageΣύμφωνα με το πλάνο, η μερίδα του λέοντος των χρημάτων δίνονται σε έργα μεταφορών όπως οι σιδηρόδρομοι και τα μετρό, όπως όμως θα ξέρετε δεν υπάρχει παντού στην Ελλάδα μετρό ή σιδηρόδρομος... Μάλιστα σε πολλά μέρη δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο κι αυτό με γεμίζει με ερωτήματα.

Βλέπετε, στην Κρήτη το πρόγραμμα έχει “εξασφαλίσει” το 2,5% της συνολικής δαπάνης. Τι; Το νούμερο αυτό είναι το λιγότερο εξοργιστικό αφού μιλάμε για μία Περιφέρεια που προσφέρει στην Ελλάδα από το 6% έως το 12% του ΑΕΠ!

Δεν μπορεί να είναι λογικό, μία περιοχή που προσφέρει στον κρατικό μηχανισμό ένα τέτοιο ποσοστό να παίρνει πίσω το 2,5% Πρόκειται για κατάφορη αδικία, απλά και μόνο επειδή η Κρήτη δεν έχει μετρό και τρένο; Το θεωρώ όχι απλά αδικία αλλά και ειρωνεία.

Προφανώς οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων είναι έντονες, όμως τώρα ένα άλλο θέμα έρχεται να συμπληρώσει το ζήτημα. Η νέα κυβέρνηση! Θα ακολουθήσει το ήδη συμφωνηθέν πρόγραμμα, θα το καταργήσει εκπονώντας εκ νέου μελέτη ή απλά θα το διορθώσει;

Αυτό δεν το γνωρίζω, όμως μία κυβέρνηση που υποστηρίζει πως ήρθε να εξαλείψει την αδικία προφανώς θα έχει σαν έργο να επιληφθεί όχι μόνο των ατομικών αδικιών αλλά και των συλλογικών και περιφερειακών αδικιών. Περιμένουμε λοιπόν από την νέα κυβέρνηση την αποκατάσταση της αδικίας. Γιατί, τα έχουμε ξαναγράψει εδώ. Αν η Ελλάδα δεν μας θέλει... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το