Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΜΑΡΤΙΟΥ ~ ένας κόσμος που γεννάει ήρωες :[ gotham :[ suicide squad :[ arkham knight

το πρώτο ελληνικό blog για όλα τα νέα από τον Θρύλο του Batman 75 χρόνια μετά


Καληνωρίσματα από το +yannidakis 

 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ ΗΡΩΕΣ
Εντάξει, ξέρουμε πως ο Batman είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δεν υπάρχει στον κόσμο μας, όμως ας μην είμαστε τόσο προκατειλημμένοι με αυτό το θέμα. Βλέπετε, ο ήρωας γεννιέται από το περιβάλλον του. Και ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο Gotham; Πρώτη έρχεται η διαφθορά. Στην πολιτική, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην δικαιοσύνη, στην αστυνομία. Κάθε διαρθρωτικός τομέας βάλλεται από την διαφθορά η οποία είναι τόσο ισχυρή που έχει επικρατήσει! Όλα λειτουργούν ρολόι αφού η μαφία και οι ισχυροί είναι από συμφωνία που δεν κινδυνεύει, βολεμένοι. Και ύστερα έρχεται η εγκληματικότητα. Όχι η μικροεγκληματκότητα, αλλά οι μεγάλοι κακοποιοί που αφήνουν το στίγμα τους όχι μόνο της ικανότητάς τους, αλλά και εξαιτίας της ευφυίας τους και της ωμότητας που τους χαρακτηρίζει.

Τι έχουμε σήμερα στην ελληνική κοινωνία; Στην κοινωνία της Δύσης; Υπάρχει διαφθορά; Ασφαλώς. Δεν είναι τόση που να αποσιωπηείται από το σύνολο των ανθρώπων όμως είναι αρκετή ώστε να εξυπηρετεί όσους πρέπει... Ουσιαστικά η διαφθορά στο Gotham έχει πάρα πολλά κοινά σημεία με αυτή στην Ελλάδα, εκείνο που αλλάζει είναι η εγκληματικότητα. Πέρα από την τρομοκρατία που έχει στοχευμένη δραστηριότητα (συγκεκριμένα πρόσωπα και περιουσίες) και κάποιες σπείρες εγκλημάτων, δεν υπάρχει τίποτα το σοβαρό στην Ελλάδα. Στο Gotham οι κακοποιοί προηγούνται σε πόρους, τεχνολογία και εξοπλισμό. Προηγούνται σε ευφυΐα και σχεδιασμό, αλλά πάνω απ' όλα ο στόχος τους είναι μαζικός, μπορεί να αποβεί μοιραίος για ολόκληρη την πόλη! Εκεί μιλάμε για διαστροφή, διαστροφή που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και την Δύση σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Η δράση φέρνει αντίδραση όμως, έτσι όταν θα παρουσιαστούν τέτοια ιδιαίτερα εγκληματικά φαινόμενα δε θα είναι καθόλου απίθανο να δούμε και κάποιον ή κάποιους που θα κληθούν να τα αντιμετωπίσουν. Άλλωστε δεν μπορούμε να ξεχνάμε πως ο Batman είναι ένας άνθρωπος σαν εμάς (όπως έχουμε αναλύσει παλαιότερα) ενώ η οριακή γραμμή ανάμεσα στο καλό και το κακό για εκείνον, είναι πολύ-πολύ λεπτή... +Yanni Spiridakis 

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 

GOTHAM
S1|E18|EVERYONE HAS A COBBLEPOT: Η Fish θα γνωρίσει τον Dr. Dulmacher (aka Dollmaker) ο οποίος θα της χαρίσει ένα καινούριο μάτι και θα κάνει μαζί της συμφωνία που θα συμφέρει τελικά μόνο αυτόν! Παράλληλα ο Gordon θα συμμαχήσει ξανά με τον Dent εναντίον του διευθυντή της αστυνομίας Loeb και της διαφθοράς και μάλιστα με τη βοήθεια του Cobblepot.

SUICIDE SQUAD
:[ Εδώ και μέρες ότι πληροφορίες έχουμε για την προ-παραγωγή έρχονται από τον ίδιο τον σκηνοθέτη David Ayer ο οποίος φροντίζει να μας ενημερώνει για τις εξελίξεις. Μάλιστα περιγράφοντας τον νέο Joker με μία λέξη επέλεξε: Majestic! Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως ο Jared Leto που τον υποδύεται έβαψε τα μαλλιά του ξανθά, ξύρισε τα φρύδια του και αυτά είναι τα σύνεργα του μακιγέρ του...
:[ Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η φήμη ότι θα έχουμε συμμετοχή του Affleck ως Batman και μάλιστα ενός Batman ο οποίος θα είναι αισθητά μισητός από το κράτος, τόσο που προφανώς οι κακοποιοί θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ως λεπτομέρεια μάλιστα αναφέρεται πως ο Joker θα είναι ο μοναδικός που θα έχει ήδη βρεθεί από κοντά με τον Σκοτεινό Ιππότη. Επίσης μαθαίνουμε πως οι "κακοί" θα είναι οι Onslaught και Antiphon.

BATMAN vs. ROBIN
Κυκλοφόρησε και το πρώτο trailer από την ταινία που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Σε αυτό, βλέπουμε τον Batman να μονομαχεί με τα talons σε μία πολύ ενδιαφέρουσα σκηνή.

BATMAN & SUPERMAN
Το αγαπημένο μας Super Cafe επιστρέφει με θέμα τις διασκευές ταινιών. Ο Batman μιλάει πίνοντας καφέ με τον Superman και συζητούν για την μάστιγα διασκευών στον κινηματογράφο. Στο τέλος δέχονται μία αιφνίδια επίσκεψη με σαφές μήνυμα... Δείτε το.

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

BATMAN: ARKHAM KNIGHT
Μετρώντας αντίστροφα για την κυκλοφορία του ηλεκτρονικού παιχνιδιού που θα πλαισιώσει την τριλογία, έχουμε ένα νέο trailer με τίτλο "Gotham is Mine" ενώ μόλις μάθαμε και το ότι το παιχνίδι πήρε κατάταξη καταλληλότητας "Μ" που σημαίνει Mature, γεγονός που αναμένεται να περιορίσει σημαντικά την πρόσβασιμότητα στο παιχνίδι από νεαρό ηλικιακό κοινό. Ακόμα κι έτσι δεν αναμένεται αντίδραση ή διόρθωση από την παραγωγό εταιρεία.

ΦΙΓΟΥΡΕΣ
:[ Και αυτό το μήνα έχουμε την κυκλοφορία νέων φιγούρων και κάνουμε αρχή με την σειρά της DC Collectibles που απεικονίζει τον Mr. Freeze, την Catwoman και τον Two Face από την σειρά "Batman: The Animated Series". Στα 25$ είναι αρκετά οικονομικά.
:[ Από την άλλη η Sideshow Collectibles λανσάρει την φιγούρα του Batman από την ταινία του 1989 η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Η τιμή του βέβαια είναι στα 400$ και μαζί με τα μεταφορικά στην Ελλάδα ανεβαίνουμε στα 436,9€

ΕΝΑ BATMOBILE ΣΤΟ NASCAR
Ο γνωστός οδηγός αγώνων του Nascar Joey Logano έριξε πολλά χρήματα και εργασία για να πραγματοποιήσει ένα του όνειρο που ήταν η μετατροπή ενός αυτοκίνητου σε ακριβές αντίγραφο του Batmobile από τις ταινίες του 1989 και 1992. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

FIFTY SHADES OF WAYNE
Ένας απίθανος τύπος έφτιαξε μία απίθανη διασταύρωση των trailer από την ταινία που κάνει θραύση αυτές τις μέρες, The Fifty Shades Of Grey και την τριλογία The Dark Knight. Δείτε το καταπληκτικό trailer και θα καταλάβετε!

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το