Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ γιατί οι τζιχαντιστές έχουν ήδη κερδίσει

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με τους τζιχαντιστές τα τελευταία χρόνια. Μια πολύ καλά δικτυωμένη και στημένη οργάνωση που αποτελείται και από στρατιώτες και από στρατηγούς, αλλά και από εκπαιδευτικούς.

imageΤο σύστημα λειτουργεί άψογα και τα αποτελέσματά του τα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα με δύο κυρίες μορφές: με τις στρατιωτικές επελάσεις στην Μέση Ανατολή στην οποία στοχεύουν να φτιάξουν μία μεγάλη εδαφική και πληθυσμιακή αυτοκρατορία και με τις σποραδικές επιθέσεις στην Δυτική Ευρώπη και Αμερική σε άτομα ή ομάδες. Εδώ ο στόχος είναι διαφορετικός. Θέλουν να κάνουν γνωστή την παρουσία τους, να συστηθούν δηλαδή και ύστερα να προκαλέσουν τον φόβο στην Δύση. Η αλήθεια είναι ότι το έως τώρα έχουν καταφέρει ακριβώς αυτό που προσπαθούν.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι δεκάδες περιπτώσεις στρατολόγησης δυτικοευρωπαίων και αμερικανών πολιτών. Οι τύποι έχουν τόσο ανεπτυγμένο το social marketing που από χιλιόμετρα μακριά και μέσω διαδικτύου προσεγγίζουν ανυποψίαστα άτομα, τα πείθουν για τα πιστεύω τους και τα φέρνουν μέσω τουρκίας στην Συρία κι από κει στις τάξεις τους για εκπαίδευση. Τα άτομα αυτά επιστρέφουν εν καιρώ στην γενέτειρα τους και σε ανυποψίαστο χρόνο επιτίθενται όπως βλέπουμε τα έκτακτα δελτία ειδήσεων... Η επικοινωνιακή τους νίκη επιβεβαιώνεται κάθε φορά που πετσοκόβουν το κεφάλι κάποιου σε κάποια έρημο και κυκλοφορούν το εν λόγω πολυμεσικό στην απόλυτη επίδειξη δύναμης!

Πλέον οι αρχές δίνουν μάχη να σταματούν τέτοια ταξίδια από τα αεροδρόμια τους. Ο πόλεμος είναι επικοινωνιακός και διπλωματικός... περίπου! Σκεφτείτε το: Ουσιαστικά ο κίνδυνος και η απειλή είναι παντού γύρω μας. Στο τρένο, στη στάση, στο πάρκο, στην καφετέρια! Κι αν τελικά δεν είμαστε εμείς ανάμεσα στα θύματα, σημαίνει ότι τη γλυτώσαμε; Όχι βέβαια! Και μόνο που υπάρχει ο φόβος της πιθανότητας, οι τζιχαντιστές μας έχουν κερδίσει. +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο νομίζω πια έχει κουράσει πολύ τον κόσμο... Καλή συνέχεια φίλε μου Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει πράγματι κουράσει φίλε/η μου, όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα το βαρεθούμε όσο η απειλή βρίσκεται κάτω απ' τα πόδια μας (διάβασες το σενάριο του ότι η Κρήτη και η Ελλάδα μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο ορμητήριο για τυχόν επίθεση προς την Ευρώπη;)

      Ας ευχηθούμε να ξεθωριάσει και σύντομα να ξεχαστεί...

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το