Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ κουκλοθέατρο ενηλίκων & διαγωνισμός

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Εδώ στο yannidakis γνωρίζουμε την +kat sop Κατερίνα Σοπίδη μέσα από την ενότητά της στο Μολυβένιο Στρατιωτάκι και τα εξαίρετα σκίτσα που μας προβληματίζουν κάθε μήνα, όμως -για όσους δεν το γνωρίζουν- η Κατερίνα μας είναι μία ταλαντούχα εγγαστρίμυθος και κουκλοπαίκτρια.

imageΤο μικρό αφιέρωμα για εκείνη έρχεται με αφορμή μια πολύ πρωτότυπη παράσταση που ανεβάζει από αύριο, 6 Μαρτίου στο θέατρο “ΜΠΙΠ!” στην Αθήνα. Πρόκειται για one woman show σε μία διασκευή της επιστολής “il ragionamento” του Pietro Aretino σε παραλλαγή για κουκλοθέατρο ενηλίκων.

Έχοντας δει λίγες απ’ τις ικανότητες της Κατερίνας, μπορώ να βεβαιώσω για την ικανότητά της να μαγνητίζει το κοινό μέσα από τις ατάκες, το ταλέντο, το χιούμορ και τις... κούκλες της! Η συγκεκριμένη παράσταση θα είναι μόνο η αρχή για την Κατερίνα που ήδη ετοιμάζει τα επόμενα βήματα της στον χώρο που για το ευρύ κοινό μπορεί να παραμένει άγνωστο, όμως είναι η απόδειξη πως η τέχνη έχει πολλά πρόσωπα και μπορεί να καθηλώσει όταν εκφράζεται από έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη.

Θα έχετε λοιπόν την ευκαιρία να θαυμάσετε την δική μας Κατερίνα Σοπίδη από κοντά, αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου, αλλά και κάθε Παρασκευή του Μαρτίου (6, 13, 20, 27) όπως και την 3η Απριλίου. Κάθε παράσταση ξεκινάει στις 21:00 και η διάρκεια της είναι μία ώρα και το εισιτήριο τιμάται στα 5€. Το θέατρο “ΜΠΙΠ!” θα το βρείτε στην Αθήνα: Αγίου Μελετίου 25, Κυψέλη.

Το yannidakis είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης της Κατερίνας και στα πλαίσια του χορηγικού προγράμματος, σας προσφέρει μέσα από έναν απλό διαγωνισμό/συμμετοχή ενδιαφέροντος, ένα συλλεκτικό χειροποίητο βιβλίο που φτιάχτηκε ειδικά για την παράσταση, αλλά και 3 προσκλήσεις για την παράσταση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μου στείλετε ένα email στη διεύθυνση yannidakis@gmail.com μαζί με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. +Yanni Spiridakis

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου της παράστασης.
Μια πωλήτρια έργων τέχνης και δύο ελαιογραφίες των αρχών του 16ου αιώνα αποκαλύπτουν την ζωή της Giulia Campana, της πιο φημισμένης εταίρας / κουρτεζάνας της Ρώμης. Η κόρη της, Tullia d’ Aragona, θα μάθει με τις  συμβουλές της μαμάς της τα μυστικά του επαγγέλματος που χτίζουν αυτήν εδώ την κωμωδία. Μια, κατά το ήμισυ πλαστή, ιστορία με πρόσωπα που κάπως, κάποτε έζησαν και έμαθαν την αλήθεια. Καιρός να τη μάθετε και εσείς!
Η παράσταση επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους θεατές: Παρακολουθείτε τους χορηγούς επικοινωνίας για δώρα και προσκλήσεις!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρικό κείμενο με ελεύθερη απόδοση - διασκευή στο έργο “il ragionamento” του Pietro Aretino: Γεωργία Χιόνη
Παραλλαγή για κουκλοθέατρο με νέα ονοματοδοσία και προσθήκη έξι χαρακτήρων, σκηνοθεσία, παραγωγή, δημιουργία και χειρισμός μάσκας και κούκλας, κατασκευές σκηνικών, θεατρικά κείμενα ηχογραφήσεων, σχέδια εντύπου: Κατερίνα Σοπίδη.
Μουσική δόθηκε από τους (με αλφαβητική σειρά):
Δεληγιαννόπουλος Σπύρος - a love requiem
Σίσκος Άγγελος - the knights of dragoloon***, the prince
Σοπίδης Θόδωρος - το φλαμένκο της νίκης***
Χουλιαράς Σταμάτης - extreme fear
Active Member - νιόβγαλτο ψέμα
Giapidia - διασκευή του παραδοσιακού: από ξένο τόπο
Νo Sequence - levitation
Valkristo - …i killed my boss
Η ηχοληψία, επεξεργασία και μίξη για φωνή έγινε με την ευγενική χορηγία της sae athens από τους: Νικόλας Λουκόπουλος, Marios Chibici, Θάνος Καραδήμος
***η ηχοληψία, επεξεργασία και μίξη για φωνή έγινε από τον Γιώργο Νταβαρίνο με την ευγενική χορηγία του Βασίλη Τερλέγκα.
Βοηθός ενδυματολογίας: Μαρία Μακροπούλου
Βοηθός σκηνογραφίας: Χρήστος Κανέλλος, Δέσποινα Σοπίδη
Βοηθοί παραγωγής: Μαρία Τσάκου, Κωνσταντίνος Νίκου
Φωτογραφία: Jonnek Jonneksson
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Διαλεχτή Κλοπίτσα-Φενάκη, Giulia Campana, Tulia d’ Aragona: Κατερίνα Σοπίδη, Raphael (από ηχογράφηση): Κωνσταντίνος Μπάζας, Εταίρες/Κουρτεζάνες (από ηχογράφηση): Χαρά Αγγελούση – η έμπειρη. Lebaniz Blonde – η μελαχρινή. Μαρίνα Ανδρονίκου – η ξανθιά. Εύα Λίντζου – η καστανή.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Ημερομηνίες: 6, 13, 20, 27 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2015
Ώρα: 21:00
Διεύθυνση θεάτρου: Αγ. Μελετίου 25, Κυψέλη
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα
Είδος: One woman show εγγαστρίμυθου για ενήλικο κοινό, κωμωδία
Εισιτήριο: Ενιαίο μειωμένο 5 ευρώ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τηλέφωνο: 6909762522 (για κράτηση θέσεων)
Email: pliktraterina@hotmail.com 
facebook page: Bar Theater Dream Project
ΧΟΡΗΓΟΙ:
SAE ATHENS
ΧΟΡΟΡΑΜΑ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
www.jonnekjonneksson.com
BE QUEENED hair-nails&more...
EXTRA ΧΟΡΗΓΟΙ TEASER:
Ekfrasisfilms
Atelier de Beaute ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DATA TYPE
www.dimitrislykourezos.gr
www.efpalinos.gr
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
www.citycodemag.com
chimeres [fanzine/webradio/blog]
Επί Σκηνής, το θέατρο στο διαδίκτυο
ΘΕΑΤΡΟΜάΝΙΑ
www.yannidakis.net
inculture.gr
www.metadeftero.gr

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το