Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ το ποτάμι και η διαφήμιση που προκάλεσε την υποκρισία

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτό το θέμα πίσω στην περίοδο των εκλογών για να μην φανεί ότι κάνω προπαγάνδα και όλα αυτά που κατά καιρούς μου προσάπτουν. Αναφέρομαι στην διαφημιστική καμπάνια του Σταύρου Θεοδωράκη και του κόμματός του Το Ποτάμι.

Έβγαλαν λοιπόν δύο σποτάκια με τίτλο “η πρώτη μου φορά” και ναι, βλέποντάς τα όλοι καταλάβαμε και τον παραλληλισμό και το νόημα και το υπονοούμενο. Να σας πω πως οι διαφημίσεις έπαιξαν για λίγο και αποσύρθηκαν μετά από σφοδρές αντιδράσεις περί σεξιστικών σχολίων και υποβάθμιση της γυναίκας και άλλα τέτοια. Πριν σχηματίσω άποψη έτρεξα να ρωτήσω γυναίκες από το στενό μου περιβάλλον δείχνοντάς τους τις διαφημίσεις αυτές. Τότε βεβαιώθηκα: Άλλες τις βρήκαν χαριτωμένες, άλλες πολύ έξυπνες και τέλος πάντων καμία δεν αντέδρασε αρνητικά σε αυτές. Τότε αποφάσισα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας αλλά όπως είπαμε περίμενα να περάσει η προεκλογική και εκλογική περίοδος.
Ο Θεοδωράκης δεν είναι κανένας φοβερός και τρομερός. Ουσιαστικά αντέγραψε τους Πούτιν και Ομπάμα που νωρίτερα είχαν φτιάξει τα ίδια σποτάκια. Το θέμα είναι το κατά πόσο και πως εδώ στην φιλελεύθερη Ελλάδα ενόχλησαν. Θα μπορούσα να δεχτώ πως πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, όμως δεν πείθομαι.

Αν όμως εσείς κρίνετε έτσι μετά και την προβολή των παραπάνω, τότε μάλλον να σηκώσω τα χέρια ψηλά. Ίσως εγώ είμαι υπερβολικά ελευθέρων ηθών (άλλωστε με έχουν πει και πορνογράφο) και παρεξήγησα το όλο θέμα. Προ ημερών ήταν η Παγκόσμια μέρα της γυναίκας και αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα όλων αυτών των γυναικών θα ήταν ένας παραλληλισμός για... την πρώτη φορά! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το