Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΣXOΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ η ισλανδία σήκωσε πάλι παντιέρα. απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην ε.ε.

η είδηση που στιγμάτισε τη βδομάδα που πέρασε, σχολιάζεται και προβληματίζει


η είδηση
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ισλανδίας ανέφερε ότι η χώρα απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σταμάτησε όλες τις διαπραγματεύσεις
το σχόλιο
Αυτό για μένα είναι ένα σοβαρό πλήγμα στο κύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ισλανδία γνωρίζει εδώ και χρόνια που (ήταν υποψήφιο μέλος) τα πλεονεκτήματα της ένταξής της, όμως στο ζύγι υπερίσχυσε ο φόβος της κακής διαχείρισης των μελών της από την Κεντρική Επιτροπή.
Είναι σα να είχε κάνει αίτηση για δουλειά σε μία γνωστή επιχείρηση αλλά όταν έμαθε ότι ο εργοδότης δεν φέρεται καλά στους εργαζομένους, να απέσυρε την αίτηση αυτή.
Την αδικεί κανείς;
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. 1) Το κύρος της ΕΕ μηδενίστηκε από την στιγμή που η Αγγλία, η Δανία, η Νορβηγία και η Σουηδία έχουν δικό τους νόμισμα και όχι το ευρώ, που δεν είναι παρά ένα γελοίο λογιστικό κατασκεύασμα χρήσιμο στους λίγους εκλεκτούς.
    2) Υπερβολικά πολιτισμένο το παράδειγμα του εργοδότη που δεν φέρεται καλά στους εργαζόμενους. Η ΕΕ είναι ένας αχρείος, ελεεινός και ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ εργοδότης, ο οποίος στο όνομα της δημοκρατίας, του πολιτισμού και των ανθρωπίνων αξιών, αφού δελεάσει τους «εργαζόμενους-χώρες» με άφθονο χρήμα και αφού διαφθείρει ΕΚΟΥΣΙΑ (Ζίμενς, υποβρύχια κλπ) τις κυβερνήσεις, υπερχρεώνει τα κράτη και τα ξεζουμίζει. Παράδειγμα: ακούστηκε ότι οι δανειστές ζήτησαν το αέριο της Κύπρου. Ο «νοών νοείτω» γιατί έβαλαν την Κύπρο στην ΕΕ και γιατί «ξαφνικά» και κυριολεκτικά από την μία μέρα στην άλλη ανακάλυψαν ότι η κυπριακή οικονομία πάσχει και χρειάζεται ανόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε κάθε περίπτωση, η χυλόπιτα της μικρής Ισλανδίας είναι σοβαρό πλήγμα

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το