Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ ο νέος πρόεδρος της δημοκρατίας δεν μ’ αρέσει καθόλου

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Εδώ και λίγο καιρό έχουμε νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν δεν ακολουθείται την πολιτική ειδησεογραφία, ίσως να μην το προσέξατε καν καθώς μιλάμε για την απόλυτη θέση “μαϊντανού” που όμως εκπροσωπεί και συμβολίζει το πολίτευμα της Ελλάδας.

imageΕίναι όμως έτσι; Πραγματικά, οι δύο τελευταίοι πρόεδροι της Δημοκρατίας, κύριοι Κωστής Στεφανόπουλος και Κάρολος Παπούλιας παρά την πολιτική τους σταδιοδρομία στα βουλευτικά και κοινοβουλευτικά έδρανα, εμπνέανε σεβασμό και ίσως εμπιστοσύνη στο ευρύ κοινό. Μάλιστα νομίζω πως η μόνη στιγμή που ο... Πρόεδρος χρειάστηκε πραγματικά σε κάτι, ήταν στα πλαίσια της εθνικής συνεννόησης (ο Θεός να την κάνει) και τον σχηματισμό κυβέρνησης πίσω στο 2012. Έως τότε εγώ θυμάμαι να του ψέλνουν τα κάλαντα και να βγάζει λόγο μετά από κάθε παρέλαση. Εσείς;

Όλα αυτά θέλει να αλλάξει ο νέος πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος. Ένα βασικό στέλεχος της κυβέρνησης που τρύπησε το σωσίβιο της υπό πνιγμό, Ελλάδας πίσω στην περίοδο 2004-2008. Ένας ιδιαίτερα αντιπαθής προς εμένα άνθρωπος που θα κουβαλάει πάντα μαζί του την στάμπα της διάλυσης της Ελλάδας. Αυτόν επέλεξε ο Τσίπρας για τον συμβολικό αυτό ρόλο της χώρας μας.
Ο ίδιος ο Παυλόπουλος πάντως επιζητά έναν περισσότερο πρακτικό και ενεργητικό ρόλο στην νέα του καθημερινότητα. Αναφέρει πως θα είναι ο συνδετικός κρίκος για να επιτευχθεί συνεννόηση όποτε οι συνθήκες το απαιτούν και προφανώς αυτό είναι το χρέος του.

Δεν ξέρω αν ο Παυλόπουλος θα αλλάξει κάτι ή όχι, όμως κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Μπορεί κάποια πράγματα να τα θεωρούμε δεδομένα επειδή έτσι μάθαμε να είναι, όμως όσο ο φασισμός είναι τρίτη δύναμη στη χώρα και η Αριστερά την εξουσιάζει φλερτάροντας με τη δραχμή, να μην έχετε τίποτα πια δεδομένο... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

6 σχόλια:

  1. Μα δε φταιει ο κ. Παυλοπουλος. Φταιει η κυβερνηση που τον διαλεξε μονο και μονο για να κρατηθει, αυτη κι ο Πρωθυπουργος, με νυχια και με δοντια στην κυβερνηση.
    Δε με φοβιζει ο φασισμος, οπως τον αποκαλεις...με φοβιζει ο πολυ πιο ορατος κομμουνισμος!
    Βακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ότι ο κος. Παυλόπουλος προτάθηκε από την Αριστερά κυβέρνηση είναι ότι πιο τρανταχτό έχουμε να γράψουμε σε αυτήν την ιστορία..

      Διαγραφή
  2. Τι να πω γι αυτόν και τους άλλους μάπες που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων της νέας κυβέρνησης. Έχουμε πια γίνει διεθνώς ΡΕΖΙΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ φοβάμαι πως αυτό είναι κάτι που θα μας ακολουθεί για πολλά ακόμα χρόνια.
      Το διεθνές κύρος που απολαμβάναμε το 2004 είναι πια κλεισμένο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας..

      Διαγραφή
  3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτσι κι αλλιώς λάθος. Αλλάξαμε τον άχρηστο ακριβοπληρωμένο βασιλιά με έναν άχρηστο ακριβοπληρωμένο Πρόεδρο αντί να έχουμε ΣΚΕΤΗ δημοκρατία, ούτε βασιλευόμενη ούτε προεδρευόμενη. Αλλά ποιός έχασε το μυαλό για να το βρουν οι ψηφοφόροι-πρόβατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό είναι μεγάλο θέμα στο οποίο κατά βάση συμφωνώ μαζί σου πάντως

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το