Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΠPΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~μισογεμάτο ή μισοάδειο

Καλώς ορίσατε στους προβληματισμούς του +yannidakis
Κάνοντας την καθιερωμένη βόλτα μου, μια ηλιόλουστη ζεστή μέρα του Ιούνη μαζί με το αγαπημένο μου κουτάβι, βρέθηκα αυτόπτης μάρτυρας μιας συζήτησης μεταξύ δύο νέων κοριτσιών κάπου μεταξύ στα 12 με 15.

Καθώς λοιπόν κάθονταν στο πεζούλι του σπιτιού τους, δηλαδή σχεδόν στο δρόμο, έτσι ξέγνοιαστα και ανέμελα, θυμίζοντας μου τα δικά μου παιδικά χρόνια, φωνάζει το ένα κορίτσι στο άλλο την εξής φράση: "μου δίνεις το μισογεμάτο μπουκάλι". Αυτό ήταν, έμεινα εμβρόντητη. Μόλις άκουσα τη λέξη "μισογεμάτο" σαν κάποια αόρατη δύναμη κράτησε τα πόδια μου ακίνητα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Και έμεινα εκεί, ακίνητη, ανέκφραστη και αμίλητη να κοιτάω μια τα κορίτσια μια τον αγαπημένο μου σκύλο και να σκέφτομαι εγώ το μπουκάλι γιατί δεν το βλέπω μισογεμάτο;

Kαι βρήκα ξαφνικά την απάντηση στο ερώτημα που με βασάνιζε καιρό. Δε νοιώθουμε σχεδόν ποτέ ευτυχισμένοι τα τελευταία χρόνια όχι λόγο της "κρίσης" αλλά λόγω του αδιάλλακτου μυαλού μας μιας και όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο απαισιόδοξοι γινόμαστε. Μετά την ενηλικίωση μας αρχίζουν και μας πνίγουν τα άγχη για το μέλλον και τη πορεία της ζωής μας, χάνουμε αυτό ακριβώς που έχουν, στο μέγιστο βαθμό, τα κορίτσια στην παραπάνω συζήτηση: την ανεμελιά η οποία τους δίνει την δύναμη να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.

Αισιοδοξείτε λοιπόν γιατί χανόμαστε….
Δε μπορεί καμία κυβέρνηση καμία τρόικα και κανένα μνημόνιο να μας στερήσει το δικαίωμα στη ζωή και στην ευτυχία. Να σκέφτεστε θετικά και να έχετε διπλά σας ανθρώπους που σας νοιάζονται και σας αγαπούν για να παίρνετε κουράγιο και δύναμη από το πιο ανιδιοτελή συναίσθημα, την αγάπη. Η ευτυχία δεν είναι υλικό αγαθό και ούτε αποκτιέται με χρήματα. Ψάξτε την στα απλά καθημερινά πράγματα και στα αληθινά συναισθήματα. Μην προσπαθείτε να νιώσετε ευτυχισμένοι μέσα από τα ακριβά ρούχα, σπίτια και αυτοκίνητα. Η ευτυχία βρίσκεται τόσο κοντά σας που ούτε το φαντάζεστε. Απαλλαχτείτε από τα υλικά αγαθά και αναζητήστε βαθύτερες έννοιες όπως Αγάπη. Φιλία. Έρωτα.

Αλλά για να τα νιώσετε όλα αυτά θα σίγουρα θα πρέπει να απαλλαγείτε από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.

Επειδή οι σκέψεις μας γίνονται αντικείμενα και προσελκύσουμε σαν μαγνήτης ό,τι σκεπτόμαστε, και αυτό είναι νόμος και όχι εικασίες, για αυτό το λόγο σκεφτόμαστε μόνο θετικά και αισιοδοξούμε για τα πάντα ακόμα και  στα πιο δύσκολα. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε+maria karantai 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Ο αισιόδοξος πιστεύει ότι ζούμε σήμερα σε έναν κόσμο με πολλές δυνατότητες. Ο απαισιόδοξος φοβάται ότι αυτό είναι αλήθεια!

    Το πιο σωστό θα ήταν να πεις για το μισογεμάτο/μισοάδειο μπουκάλι, αφού στην πραγματικότητα είναι ταυτόχρονα και τα δύο.
    Στους ανθρώπους γενικά αρέσει να ζούνε σε ακραία αντίθετες διανοητικές καταστάσεις και θα δουν το μπουκάλι είτε μισοάδειο είτε μισογεμάτο.
    Αυτοί που θα το δουν μισοάδειο θα φοβούνται ότι θα πεθάνουν στην δίψα και αυτοί που θα το δουν μισογεμάτο θα πάνε ανέμελοι στην έρημο πεπεισμένοι ότι δεν θα διψάσουν ποτέ.
    Έτσι αν και είναι καλύτερα να βλέπεις το μπουκάλι μισογεμάτο, υπάρχει ο κίνδυνος να τραβήξεις το πράγμα στα άκρα με την περίφημη «θετική σκέψη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω όσο αναφορά το μισογεματο/μισοάδειο... Πράγματι είναι και τα δύο.. Κάποιες φορές το βλέπουμε άδειο κάποιες άλλες γεματο... Εγώ πάντως προσωπικά προτιμώ να το βλέπω μισογεματο και να ζω σε έναν κόσμο με πολλές δυνατότητες...😊😊

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω όσο αναφορά το μισογεματο/μισοάδειο... Πράγματι είναι και τα δύο.. Κάποιες φορές το βλέπουμε άδειο κάποιες άλλες γεματο... Εγώ πάντως προσωπικά προτιμώ να το βλέπω μισογεματο και να ζω σε έναν κόσμο με πολλές δυνατότητες...😊😊

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το