Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ η μόδα των καταλήψεων & οι ευθύνες της κυβέρνησης

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Με λένε Γιάννη και στο παρελθόν ως μαθητής και φοιτητής έχω συμμετάσχει στην κατάληψη του σχολείου μου ή αργότερα του Πανεπιστημίου μου. Το αν το έκανα επειδή το ήθελα ή σεβόμενος την πλειοψηφία που αποφάσισε έτσι, δεν αφορά αυτό το κείμενο.

Η κατάληψη είναι κάτι που συναντάμε συχνά στις μέρες μας. Γιατί; Είναι δικαίωμα του καθένα ή της κάθε ομάδας να καταλαμβάνει ξένους χώρους στο όνομα ενός αιτήματος; Πλατείες, τηλεοπτικούς σταθμούς, δημόσια κτίρια, γραφεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και πάει λέγοντας.

imageΤον τελευταίο μήνα βλέπω μία χώρα παραδομένη σε αυτά τα άτομα. Με μοναδικό αίτημα την αποφυλάκιση των κρατουμένων (τι;) έχουν κάνει κατάληξη στα σημαντικότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έχουν βάψει τοίχους, έχουν παραμορφώσει χώρους και τώρα μπαινοβγαίνουν πολύ συχνά σε σημαντικά μνημεία του Ηρακλείου, όπως η Λότζια και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου (με τους πρώτους τουρίστες να είναι ήδη εδώ).
Πως; Γιατί; Ότι το κόμμα που σήμερα βρίσκεται στην κυβέρνηση υποβοηθούσε υποκινούσε τα επεισόδια από δω κι από κει στους δρόμους των μεγάλων πόλεων μέχρι πέρσι, το ξέραμε. Το ότι εξαιτίας αυτού, ο καθένας τώρα θα μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει χωρίς ίχνος παρέμβασης και τιμωρίας, ομολογώ πως το μαθαίνω τώρα, προσπαθώντας να προσαρμοστώ στην νέα πραγματικότητα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί πέφτω στο επίπεδο να μιλήσω κομματικά για το σημερινό ζήτημα; Γιατί δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για την τάση αυτή. Και ξέρετε κάτι; Δεν ξέρω εκεί στην Ελλάδα αν συνηθίσατε να καταπατούν τους δημόσιους χώρους σας για μερικές ώρες ή μέρες κρεμώντας πανό και κάνοντας ζημιές στο εσωτερικό, αλλά εδώ στην Κρήτη, εγώ δεν το ανέχομαι αυτό. Απαιτώ την προφύλαξη των δημόσιων κτιρίων που με δικά μου χρήματα συντηρούνται και απαιτώ την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Τώρα! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

  1. Που είναι η δημοτική αστυνομία να πετάξει έξω αυτούς τους αλήτες;
    Γιατί ο κόσμος περπατάει χωρίς να δείνει καμία σημασία; Άρα κανείς δεν ενδιαφέρεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Δημοτική Αστυνομία όχι μόνο έχει καταργηθεί, αλλά δεν θα είχε πολιτικό δικαίωμα να επέμβει!!!

      Όσο για τους πολίτες, μπορώ να πω πως εκφράζονται μεν, αλλά πως θα μπορούσαν να επέμβουν;

      Διαγραφή
  2. 1) Οι άνθρωποι είναι δημοκράτες και έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι τους καπνίσει. Εσύ όμως που είσαι δεξιός φασίστας (για να μην πω χρυσαυγιτικό μόρφωμα κατα την αγαπημένη φρασεολογία των αυτοανακυρηγμένων δημοκρατών) ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ.
    2) Αν είχε δίκιο σε κάτι ο Γεωργιάδης ήταν αυτό που είπε ότι "ζούμε σε μια αριστερή δικτατορία τις τελευταίες δεκαετίες".
    3) Εϊναι ελάχιστα γνωστό και μη αποδεκτό από τον πολύ κόσμο, αλλά το καλύτερο εργαλείο επιβολής των καπιταλιστικών πρακτικών είναι τα αριστερά κόμματα και οι αριστεροί "επαναστάτες".
    4) Άρχιζε να συνηθίζεις το στυγνό (αμερικανικού τύπου) αστυνομικό κράτος ποτυ θα αρχίσει να επιβάλλεται από τον δημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ, με δικαιολογία την αγανάκτηση του κόσμου για όλα αυτά που συμβαίνουν. Σχετική με αυτό είναι και η ανάρτησή μου με τίτλο "Πρόσφυγες = Δίδυμοι πύργοι"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εγώ Μιχάλη δεν βλέπω κανένα αστυνομικό κράτος. Βλέπω πως η ανομία έχει και χορηγό πλέον με τη νέα κυβέρνηση. Εσύ βλέπεις πουθενά αστυνομία για να πεις κάτι για αστυνομικό κράτος;

      Όσο για το σκάσε και πλήρωνε, αυτό το ξέρω εδώ και πολύ καιρό...

      Διαγραφή

    2. Φυσικά τώρα δεν υπάρχει, αλλά θα αρχίσει σιγά σιγά να δημιουργείται. Για αυτό εξάλλου απαξιώθηκε και η "κανονική" αστυνομία. Έτσι θα ζητήσουμε την λύση που είναι ήδη έτοιμη πριν ακόμα δημιουργηθεί το πρόβλημα. Έχει ξανασυμβεί. Μετά την 21η Απριλίου πολύς κόσμος έλεγε ότι ησύχασε από τις συνεχείς διαδηλώσεις, το ξύλο με την αστυνομία και τις απεργίες που συνέβαιναν εκείνη την περίοδο. Και τότε μην ξεχνάς οι αστυνόμοι είχαν μόνο ένα γκλομπ. Τα σιδερόφρακτα ΜΑΤ εμφανίστηκαν επί ¨"δημοκρατικών" κυβερνήσεων.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το