Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ φτάνει με την γελοιότητα της κυβέρνησης

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Εξαιτίας μιας (χαζής) υπόσχεσης, κάθε Τετάρτη που πρέπει να γράψω επικαιρότητα, στύβω το κεφάλι μου να βρω κάποια μαλακία για να απασχοληθούμε. Γυρίζω την πλάτη μου στις καταιγιστικές ειδήσεις που αφορούν την κυβέρνηση και ύστερα σκέφτομαι: Μήπως η υπόσχεση μου έχει βγει σε καλό, αφού αποφεύγω να πέσω στο επίπεδο της και να γελοιοποιηθώ μαζί της.

Όμως σήμερα θα μου επιτρέψω μία εξαίρεση. Θα ήθελα να αναρωτηθώ μαζί σας, τι στα κομμάτια κάνει αυτή η κυβέρνηση. Πέρα από το ότι έχει καταφέρει να χάσει ήδη δύο στελέχη της που πήγαν σε άλλα κόμματα, που κατάφερε να χάσει το ιστορικό στέλεχός της, Μανώλη Γλέζο και πέραν του ότι κατάφερε να εξοργίσει τον πυρήνα της που απαιτεί να αποστασιοποιηθεί από την κυβέρνηση αφού δεν εφαρμόζει ότι υποσχέθηκε.

imageΤι κατάφερε; Να απογοητεύσει το 58% των ελλήνων που δηλώνουν απογοητευμένοι από τη μη-εφαρμογή των όσων υποσχέθηκαν και από την άλλη, να αναστατώσουν ολόκληρο τον κόσμο με τα καμώματα τους. Και να εξηγούμαι εδώ... Όταν κάνεις μια επανάσταση, ναι, αναστατώνεις τον κόσμο, όμως τούτοι δω τι κατάφεραν; Να γίνονται πρωτοσέλιδο εξαιτίας ενδυματολογικών επιλογών, εξαιτίας ενός κωλοδάχτυλου, εξαιτίας μη τήρησης πρωτόκολλων και στην ουσία; Τίποτα!

Ο νόμος των εκατό δόσεων πέρασε από σαράντα κύματα πριν να ψηφιστεί λες και ήταν καμιά αναθεώρηση Συντάγματος! Καθημερινά ακούμε -και από την ίδια την κυβέρνηση- για φόβο περί μη ρευστότητας, περί μη πληρωμής συντάξεων ή ΕΦΑΠΑΞ, για δέσμευση καταθέσεων και πάει λέγοντας. Αυτή είναι η κυβέρνηση που βγάλαμε ζητωκραυγάζοντας στους δρόμους;

Αυτή είναι η ελπίδα που φώναζε ο ΣΥΡΙΖΑ; Μια ελπίδα που είναι καθημερινά στην παγκόσμια επικαιρότητα χωρίς ίχνος αποτελέσματος; Μας κοροϊδεύουν ακόμα και οι ξένες φυλλάδες. Κανείς πλέον δεν κρύβεται: Όλοι λένε ανοιχτά ότι δεν έχουν πρόβλημα να ξεφορτωθούν την Ελλάδα απ’ την ευρωζώνη και πλέον να περιμένετε πως θα προσπαθήσουν να μας αναγκάσουν να φύγουμε από μόνοι μας, ώστε να μην έχουν και τύψεις κι από πάνω!

Θέλω να κλείσω -γιατί αν δεν με πιάσει κι άλλη... εξαίρεση θα σιωπήσω ως το καλοκαίρι που κρατάει η υπόσχεσή μου- με το ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα και αν δεν αφήσουν τις δημόσιες εμφανίσεις για να στρώσουν τον κώλο τους δουλεύοντας, θα τα δούμε... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. Περίμενες κάτι διαφορετικό από επαγγελματίες πολιτικούς;
    Όπως λέει και η κακή ΧΑ: Άσπρα σκυλιά, μαύρα σκυλιά όλοι οι σκύλοι μια γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι περίμενα εγώ τώρα είναι άλλη υπόθεση. Άσε μην αρχίσω και με κλείσουν πάλι..

      Διαγραφή
  2. Καλά τα λες Γιάννη, και μάλλον πολύ γλυκά. Η αλήθεια είναι πως ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν γίνει μόνημα άρθρα στις σελίδες των εφημερίδων... ναί στις ίδιες σελίδες με τις γελοιογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το γνωρίζω γι΄αυτό και το αναφέρω.
      αυτό που με στεναχωρεί είναι το ότι οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται ώστε να το διορθώσουν άμεσα

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το