Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤOΛΟΓΙΑΣ ~ η απαγορευμένη απαγόρευση των διαδηλώσεων

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Είναι τώρα λίγος καιρός που στην Ισπανία οι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο που απαγορεύει την... διαμαρτυρία!

Χωρίς να έχω διαβάσει αναλυτικά τις διατάξεις του νόμου, αισχύνομαι για μία τόσο κατάφωρη κακοποίηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Προφανώς οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν, να στηρίζουν και να κατακρίνουν. Τελευταία φορά που κοίταξα είμαστε στη Δύση που η ελευθερία του λόγου βάλλεται μεν, είναι κατοχυρωμένη δε.

Θα κάνω πάντως μία προσπάθεια να δω το θέμα σφαιρικά και να σημειώσω πως στις μέρες μας ζούμε συνθήκες ακροτήτων. Θυμηθείτε παραδείγματα εδώ στην Ελλάδα, όπου μία διαδήλωση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεγαλειώδης, καταστρέφεται από παράσιτα που εισχωρούν στην όποια διαδήλωση και αρχίζουν ένα καταστροφικό έργο με τη βοήθεια μιας κουκούλας. Βανδαλισμοί, πυρκαγιές, οδομαχίες και καταστροφές σε ένα σκηνικό τρόμου και πολέμου για την δημόσια ασφάλεια. Νικητής; Κανένας!
Μετά από αυτά, υπάρχει σαφή ανάγκη προστασίας των πολιτών και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, όμως είναι η λύση η πλήρης απαγόρευση των διαδηλώσεων; Όπως είπα και στην αρχή, βρισκόμαστε στην εποχή των άκρων, της πόλωσης και αυτό είναι επικίνδυνο, ειδικά όταν αφορά νόμο του κράτους... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Είναι ένα μικρό βήμα προς την παγκοσμιοποίηση. Η ποινικοποίηση της σκέψης θα αρχίσει να φαίνεται σε λίγο στον ορίζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλομελέτα κι έρχεται!

      πάντως μόλις βρουν οικονομικούς τρόπους να την ελέγχουν, θα το δούμε κι αυτό!

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το