Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ~ το πρώτο μου κείμενο υπέρ του Αλέξη Τσίπρα!

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Μέσα από αυτό εδώ το ιστολόγιο έχω φερθεί πολύ αυστηρά στον Αλέξη Τσίπρα. Όχι μόνο τώρα που είναι πρωθυπουργός ή στην προεκλογική περίοδο, αλλά εδώ και χρόνια που έκανε την εμφάνισή του αισθητή στην κεντρική πολιτική σκηνή. Γι’ αυτό, έχω λογοκριθεί, έχω δεχτεί προσβολές και άλλες ασχήμιες.

Σήμερα όμως θέλω να του συμπαρασταθώ. Θέλω να του πω δυνατά πως είναι ο άνθρωπος που λυπάμαι περισσότερο απ’ όλους. Ξέρετε -βαθιά μέσα μου- πιστεύω πως ο Αλέξης δεν είναι ο κλασικός υποκριτής πολιτικός, έχει (και) κάτι αληθινό μέσα του. Πιστεύω πως έγινε πρωθυπουργός επειδή κατάφερε να μιλήσει στις καρδιές των ελλήνων και από την άλλη να βάλει σε μια τάξη τις Αριστερές προσδοκίες των στελεχών του κόμματος.

Αυτή τη στιγμή δεν καταφέρνει τίποτα. Και είναι πολύ απογοητευμένος γι’ αυτό.

imageΕξαπάτησε και τον ελληνικό λαό που νόμιζε πως θα σκίσει τα μνημόνια, εξαπάτησε και τα στελέχη του που πίστευαν τα ίδια. Απογοήτευσε την Ευρώπη που νόμιζε πως θα μπορούσε να βρεθεί κάποια χρυσή τομή και όλα αυτά την ώρα που τα μόνα αποτελέσματα της επίπονης -ομολογουμένως- προσπάθειάς του είναι τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ πηγαινοέρχονται, οι έχοντες φοβούνται για τις καταθέσεις τους, οι μη έχοντες φοβούνται για την σταθερότητα την αμέσως επόμενη μέρα, ενώ οι συνταξιούχοι είναι τρομοκρατημένοι κάθε που πλησιάζει το τέλος του μήνα και δεν ξέρουν αν το κράτος έχει ρευστό να τους πληρώσει.

Η ελπίδα έγινε φόβος και ο Τσίπρας δίνει καθημερινές μάχες στην Ευρώπη την ίδια ώρα που μέλη του κόμματός του ετοιμάζουν -μικρές προς το παρόν- εξεγέρσεις εναντίον του μνημονίου και των νέων μέτρων που όλα δείχνουν πως σύντομα θα μας ανακοινώσει ο άλλοτε επαναστάτης Αλέξης.

Τον λυπάμαι γιατί λίγο καιρό πριν που έβλεπε την νίκη του το βράδυ των εκλογών ήταν αισιόδοξος πως όλα θα ήταν κάπως πιο εύκολα, πως θα μπορούσε να υλοποιήσει μερικές από τις υπέροχες προεκλογικές υποσχέσεις του. Τον λυπάμαι γιατί λογοδοτεί καθημερινά στα “ευρωπαϊκά αφεντικά” και σε λίγο θα πρέπει να λογοδοτήσει και απέναντι στον ελληνικό λαό για την αθέτηση των υποσχέσεων του και στο κόμμα του για την εξαναγκαστική αλλαγή πολιτικής του. Ποιος θα περίμενε τόσες σφαλιάρες για τον Αλέξη; Του αναγνωρίζω όμως πως παρά την πίεση, έχει την εντιμότητα να μην επιλέξει την (εύκολη λύση) έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Τουλάχιστον προς το παρόν... +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το