Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

EPΩΤΗΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ~ ψάχνουμε τον σύμμαχο της ελλάδας


Καλό μήνα από το +yannidakis
Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως ο Ιούνιος θα ξεκινήσει ακριβώς όπως τελείωσε και ο Μάιος και ο Απρίλιος και ο Μάρτιος και πάει λέγοντας. Με αγωνία για αυτήν την περιβόητη συμφωνία και τους όρους της με τους... εταίρους! Όλο αυτό το διάστημα έχουμε βαρεθεί να ακούμε για καταλυτικές ημερομηνίες και πιθανότητες συμφωνίας. Εγώ μάλιστα θα έλεγα πως πολλές φορές αισθανόμαστε σα να είμαστε εμείς μόνοι και όλοι οι υπόλοιποι μαζί και εναντίον μας. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις έχεις την ανάγκη από έναν σύμμαχο, όμως ποιον;

Ας μιλήσουμε γι’ αυτό στο Ερώτημα αυτού του μήνα. Ποιος πραγματικά είναι ο σύμμαχος μας σε όλη αυτήν την ιστορία;
  • Είναι τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση; Μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης έρχεται από αυτούς, είναι το ενιαίο νόμισμα που μας έχει κρατήσει σε μία σχετική σταθερότητα μέσα στην κρίση και φυσικά οι χρηματοδοτήσεις ή τα προγράμματα επενδύσεων που βοηθούν την ανάπτυξη της χώρας. Απ’ την άλλη... η αυστηρή στάση ορισμένων(...) χωρών φαντάζει άκρως επιθετική και μάλλον ανασταλτική για την επίλυση των προβλημάτων μας.
  • Μήπως η Ρωσία; Η νέα κυβέρνηση δείχνει να ανανεώνει τις καλές μας σχέσεις με τους ρώσους και να αφήνει να πλανώνται διάφορα σενάρια συνεννοήσεων και συνεργασίας μεταξύ μας. Η αλήθεια είναι ότι ιστορικά η Ρωσία ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και ενδεχομένως θα το έβρισκε σαν ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το ελληνικό ζήτημα για να πλήξει την Ευρώπη.
  • Ή και οι ΗΠΑ που λατρεύουμε να μισούμε; Η ιστορία έχει δείξει πως όσο οι Αμερικανοί βρισκόντουσαν αναμεμιγμένη στην Ελλάδα με βάσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, υπήρχε μια σχετική σταθερότητα στη χώρα μας. Η αμερικανική ομπρέλα δείχνει να έχει μετακινηθεί αλλού(...) στα Βαλκάνια ωστόσο είναι γεγονός πως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κοιτούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα εδώ και μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν πως πρόσφατα παρενέβησαν για μία γρήγορη και θετική επίλυση του ζητήματος...
Ποιος τελικά είναι ο σύμμαχος που έχουμε ανάγκη αλλά δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε με σαφήνεια; Ο λόγος σε εσάς. Ψηφίζετε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία του yannidakis από σήμερα και για όλο τον Ιούνιο.



σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

3 σχόλια:

  1. Το σωστό ερώτημα είναι: Ποιος θα θέλατε να είναι ο προαγωγός μας;
    -Η ΕΕ μας έχει ξεζουμίσει με το ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ κοινό νόμισμα.
    -Οι ΗΠΑ μας χρειάζονται μονάχα ως «παιδί για θελήματα».
    -Η Ρωσία με τις υποτιθέμενες φιλικές σχέσεις, πρακτικά δείχνει μία διαρκή εχθρότητα και μας έχει πουλήσει επανειλημμένα, ξεκινώντας από την τουρκοκρατία..
    Προσωπικά ψηφίζω ΚΑΝΕΝΑΣ. Αλλά αυτό είναι πολύ προχωρημένο στο Ελλαντιστάν, που έχει μάθει να θέλει οπωσδήποτε «συμμάχους», μπροστά στους οποίους κατεβάζει τα παντελόνια ακόμα και αν δεν το ζητήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν νομίζετε πως μία χώρα μπορεί να σταθεί χωρίς συμμάχους τότε ίσως δεν παρακολουθείς την εξωτερική πολιτική σκηνή. Μία μικρή χώρα σαν την δική μας δεν αντέχει να σταθεί χωρίς συμμάχους.

      Διαγραφή
    2. Ένας σύμμαχος παίρνει κάτι αλλά επίσης ΔΙΝΕΙ κάτι.
      ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία δεν είδα να δίνουν ΠΟΤΕ κάτι. Μόνο παίρνουν, ή μάλλον τους πληρώνεις τα έξοδα για να σε ληστέψουν και μετά θέλουν να τους ευχαριστήσεις κιόλας.
      Και το ότι μία μικρή χώρα δεν μπορεί να σταθεί μόνη της ΙΣΩΣ να είναι αλήθεια. Αλλά αυτούς που εσύ θεωρείς σύμμαχους, εγώ τους θεωρώ στυγνούς εκμεταλλευτές.
      Ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι «όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος». Παρά τις όποιες πολιτικά ορθές «ευαισθησίες» σερβίρει το Σύστημα, η μοναδική, στυγνή πραγματικότητα είναι ότι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και δεν ενδιαφέρεται για κανέναν σύμμαχο και για καμία δικαιοσύνη. Μπορούμε να μιλάμε για λυκοφιλίες αλλά όχι για συμμαχίες.

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το