Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΜOYΣΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ~ εσύ γιατί μετανιώνεις; (if I could turn back time)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
Έχεις ζήσει ποτέ μία μέρα που απλά δεν ήθελες να προχωρήσεις; Που ζήτησες απ’ τ’ αστέρια να σταματήσουν για λίγο τον χρόνο; Που αποφάσισες ν’ αφήσεις για αύριο κάτι που ίσως μπορούσες να κάνεις εκείνη τη στιγμή; Θυμήσου το τηλέφωνο που δεν σήκωσες και το μήνυμα που δεν απάντησες. Σκέψου το ψέμα που χρησιμοποίησες για να αποφύγεις μία δραστηριότητα ή μία εξυπηρέτηση. Την βόλτα που δεν έκανες στην παιδική χαρά ή το παραμύθι που δεν είπες. Το δώρο που δεν αγόρασες και την επέτειο που δεν θυμήθηκες.

Εσύ γιατί μετανιώνεις; Μην βιαστείς πριν να είσαι σίγουρος για το πόσο πλήγωσες αυτόν που στηρίχτηκε πάνω σου. Μην απαντήσεις πριν να βάλεις την θέση σου σε καθέναν από όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια στέρησες λίγες στιγμές απ’ τον χρόνο σου. Ίσως τώρα καταλαβαίνεις πως η αγάπη είναι σαν μαχαίρι που μπορεί να πληγώσει βαθιά και οι λέξεις είναι σαν όπλα που σκοτώνουν. Τώρα... σκέψου.

Σκέψου τι θα μπορούσες να αλλάξεις αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω. Ποιο γεγονός τελικά θα άξιζε να ζήσεις; Ίσως ακόμα, ποιανού η ζωή θα άλλαζε με την παρουσία σου; Μπορεί ο χρόνος να μην δίνει δεύτερες ευκαιρίες, όμως το κάνει η ζωή. Μήπως αν αναπολήσεις την δική σου -έως τώρα- θα προετοιμαστείς καλύτερα για το αύριο που έρχεται;

Μην είσαι άλλο τυφλός από την περηφάνια σου. Μην αφήνεις την καρδιά σου να γίνει πέτρα. Αναθεώρησε και σήκω από την καρέκλα της βόλεψής σου. Ένας κόσμος εκεί έξω περιμένει τη συμμετοχή σου. Μην τσιγκουνευτείς τον χρόνο σου κρατώντας τον για τον εαυτό σου. Δώσε στήριξη, χαρά κι αγάπη συμμετέχοντας στην δυσκολία, στην κάθε προσπάθεια ή επιτυχία του άλλου.

Κοίτα την δύναμη που έχεις. Μοιράσου την και γίνε ήρωας στα μάτια κάποιου. Μην περιμένεις τα αστέρια να έρθουν σε εσένα. Σήκω και πιάσε τα. Θυμήσου γιατί μετανιώνεις και άλλαξε τη ζωή σου. Μην ξαναβρεθείς στο σημείο να πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη από κάποιον. Κάνε τον από τώρα χαρούμενο! +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

3 σχόλια:

  1. Ένας σοφός λέει:

    Να μην λυπάσαι μετά. Να λυπάσαι πριν. Τότε θα είσαι ένας άνθρωπος που θα χρησιμοποιεί το μυαλό του για να χαράζει την πορεία του και όχι για να την διορθώνει.

    Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το