Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΙΣTOΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ~ στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού στο oak island

πίσω από το φυσικά προφανές, διεισδύουμε σε ανεξήγητα παραφυσικά μυστήρια της ιστορίας

Αυτόν τον μήνα μεταφερόμαστε στον Καναδά και τη Νέα Σκωτία. Εκεί βρίσκεται το νησάκι Oak το οποίο κρύβει έναν μύθο τόσο καλά (απο)κλεισμένο που κανείς δεν μπορεί να τον εξερευνήσει επαρκώς. Ουσιαστικά όλα ξεκίνησαν εξαιτίας της παρατηρητικότητας δύο νεαρών χωρικών που είδαν κάτι παράξενα πράσινα φώτα σε ένα σημείο πάνω στο νησάκι.
Η πρώτη απόπειρα έρευνας έγινε από τους ίδιους, όμως αργότερα συμμετείχαν και μεγάλοι ερευνητές και μεγάλοι χρηματοδότες που φτάνουν ακόμα και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Rousevelt! Ουσιαστικά αυτό που όλοι κατάφεραν να βρουν είναι μία κάθετη προς την θάλασσα κατασκευή που φτάνει έως τον πυθμένα της. Αν και υπολογίζεται ότι η κατασκευή αγγίζει τα εξήντα μέτρα, εντούτοις ουδείς έχει καταφέρει να φτάσει ως εκεί, αφού η κατασκευή είναι φτιαγμένη σε επίπεδα με ξύλα τα οποία δεν μπορεί να βρει κανείς στην περιοχή(...) και ανάμεσα στα ξύλα υπάρχουν πολλές πέτρες που εμποδίζουν την διέλευση του νερού. Αυτό δεν θα ήταν αρκετό από το να εμποδίσει τους ερευνητές να συνεχίσουν, αν στην ιστορία των ερευνών δεν μετρούσαμε έξι θύματα. Αντιλαμβάνεται κανείς πως μετά από κάτι τέτοιο, οι έρευνες σταματούσαν κάθε φορά.
imageΤο μυστήριο με το νησί Oak μπερδεύει αφού βρέθηκε εκεί μία πέτρινη επιγραφή της οποία η γραφή δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Τι να λέει; Τι να προειδοποιεί; Το μυστήριο συμπληρώνουν μύθοι και παλιές ιστορίες που λένε πως πειρατές έφεραν εκεί έναν τεράστιο θησαυρό και τον έθαψαν για να τον γλιτώσουν με ξύλα που είχαν μεταφέρει από τις περιοχές που ταξίδεψαν. Προφανώς κανείς δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει τον μύθο. Όμως όσο κανείς δεν έχει μπορέσει να τον διαψεύσει κιόλας... +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το