Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΕΦAPΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ~ η βιομηχανία του καρκίνου

πως οι εφαρμογές της επιστήμης & της τεχνολογίας επιδρούν στην κοινωνία του σήμερα

χαιρετώ τα science nerds του +yannidakis 
Μετά την τρίμηνη σχεδόν απουσία μου από τους προβληματισμούς του yannidakis, αποφάσισα να θίξω ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και πραγματικό αγκάθι για πολλούς. Πρόκειται για την ασθένεια του Καρκίνου, που αποτελεί την δημοφιλέστερη ασθένεια του νεώτερου αιώνα.

Ο Καρκίνος, επίσης γνωστός ως κακοήθης όγκος ή κακαοήθες νεόπλασμα, είναι μία ομάδα ασθενειών που έχουν σχέση με την αφύσικη κυτταρική ανάπτυξη με πιθανότητα εισβολής ή διάδοσης σε άλλα μέρη του σώματος. Πιο συγκεκριμένα, ο όρος «καρκίνος» δεν αποδίδεται σε μία και μόνη ασθένεια, αλλά σε μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Σε αντίθεση με τα φυσιολογικά κύτταρα στο σώμα μας, τα οποία αυξάνονται, διαιρούνται και πεθαίνουν με έναν αυστηρά ελεγχόμενο τρόπο, τα καρκινικά κύτταρα διαφέρουν διότι συνεχίζουν να διαιρούνται ανεξέλεγκτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας μάζας κυττάρων, που ονομάζεται όγκος. Δεν είναι όλοι οι όγκοι καρκινικοί. Ο καλοήθης όγκος δεν κάνει μεταστάσεις σε άλλα μέλη του σώματος. Πιθανά τα σημάδια και συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν: ένα νέο εξόγκωμα, αφύσικη αιμορραγία, παρατεταμένο βήχα, ανεξήγητη απώλεια βάρους, και μια αλλαγή στις κενώσεις του εντέρου μεταξύ άλλων. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά γνωστά είδη καρκίνου που επηρεάζουν τους ανθρώπους.

Όπως είναι φυσικό, πίσω από την ασθένεια έχει δημιουργηθεί μια τεράστια βιομηχανία εκπροσωπούμενη από φαρμακευτικές εταιρείες και οργανισμούς με κέρδος τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, οι οποίες με περισσό θράσος τρέφουν φρούδες ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς που αποζητούν το αυτονόητο: να ζήσουν.

Η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να βρεθεί η θεραπεία της νόσου, και πραγματικά βρέθηκε. Όμως όταν τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα από την ανθρωπιά, οι προσπάθειες κατά ένα περίεργο τρόπο δεν αποδίδουν ποτέ. 

Η σοβαρότερη συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου αλλά ίσως και το μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ιατρικής,  ήταν η εξόντωση του Δρ. Royal Raymond Rife. O Rife, βασιζόμενος στην εικασία ότι οι αιτίες δημιουργίας του καρκίνου μπορεί να οφείλονται από καρκινογόνα βακτήρια, ιούς, παράσιτα μέχρι ακτινοβολίες που δεν είναι ορατές στο γυμνό μάτι, απέδειξε ότι ο ιός που βρήκε προκαλούσε τον καρκίνο και κατάφερε να βρει την θεραπεία. Ονόμασε τον ιό Cryptocides primordiales (αρχέγονο κρυφό δολοφόνο), ο οποίος αντέχει στους +400 βαθμούς Κελσίου μέχρι σχεδόν το απόλυτο μηδέν και καθιστά την μέθοδο της αποστείρωσης ανώφελη. Εμβολίασε 400 εργαστηριακά ζώα με τον ιό προκαλώντας τους καρκίνο. Το περίφημο μικροσκόπιο που κατασκεύασε ο ίδιος έδειχνε ζωντανούς τους ιούς μέσα στα σώματα. Κατόπιν εξέθεσε τα ζώα σε μια μορφή ενέργειας παραγόμενη από συσκευές που κατασκεύασε  επίσης ο ίδιος  και κατέστρεψε όλους τους όγκους.

Το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας χρηματοδότησε μια ειδική ιατρική μονάδα για τη μελέτη αυτής της νέας θεραπείας σε καρκινοπαθείς στους οποίους έδιναν ελάχιστο χρόνο ζωής. Μετά από 130 ημέρες όλοι είχαν θεραπευθεί χωρίς καμία παρενέργεια από την θεραπεία, και έτσι ο επιστήμονας πήρε το δρόμο για το Νόμπελ Ιατρικής. Έως το 1939, δεκάδες γιατροί χρησιμοποιούσαν τα μηχανήματα του και θεράπευαν επιτυχώς τον καρκίνο, μέχρι τη στιγμή που τα μηχανήματα κατασχέθηκαν από την Ομοσπονδία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA)

Η αρχή του τέλους ήταν η μήνυση που κατέθεσε ένας συνεργάτης του Rife εναντίον του. Μετά τις δεκάδες δίκες που τον ταλαιπώρησαν, ο Rife κατάντησε αλκοολικός και με βαριάς μορφής κατάθλιψη, ενώ το εργαστήριο του κάηκε ολοσχερώς καταστρέφοντας έτσι τα πολύτιμα μηχανήματά του. Οι συνεργάτες και υποστηρικτές του επιστήμονα βρήκαν όλοι μυστηριωδώς τραγικό θάνατο. Σειρά είχε ο ίδιος ο Rife που πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από υπερβολική δόση φαρμάκου! Σήμερα δεν υπάρχουν αρχεία από τη δουλειά του και κανένα αντίγραφο των μηχανημάτων του, αλλά και ο ίδιος εξαφανίστηκε σκοπίμως από τα χρονικά της ιστορίας.

Μέσα από όλα αυτά, αναπόφευκτα μου γεννιέται το μεγαλύτερο ερώτημα: τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που αποφασίζουν για την μοίρα των άλλων και αφήνουν κυριολεκτικά τον κόσμο να πεθαίνει για να έχουν αυτοί γεμάτη την τσέπη τους; +el. gk. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το