Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ ψηφίζω (δυστυχώς) το μη χείρον βέλτιστον...

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 

Δυστυχώς 5 μήνες τώρα μετά την πρώτη συμφωνία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν βρέθηκε κοινός τόπος για συμφωνία οπότε σε λίγες μέρες θα έχουμε το πολύκροτο δημοψήφισμα που μόνο αυτό έλλειπε ακόμα να μας διχάσει. Για μένα έχει σημασία να βλέπουμε τα πράγματα στη ρεαλιστική τους βάση και όχι με συναισθηματικά ξεσπάσματα γιαυτό και μπήκα στη λογική να αναλύσω το ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Τι  πραγματικά κρύβεται άραγε πίσω από την κάθε μας απόφαση και πια ενδεχόμενα υπάρχουν;

Καταρχήν είμαι υποστηρικτής τη λογικής ότι δεν γίνεται να βάζεις το λαό να ψηφίσει για μια συμφωνία τέτοιου είδους γιατί κατά πρώτον δεν είναι κάτι που μπορεί να αναλύσει ο οποιοσδήποτε για να βγάλει μια λογική απόφαση, κατά δεύτερον ο οποιοσδήποτε δέχεται μεγάλο επηρεασμό από την γνώμη που έχει εκφράσει ανοιχτά η κυβέρνηση και κατά τρίτον και σημαντικότερο επέρχεται ο διχασμός και η εχθρότητα ανάμεσα στο λαό. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι το πως η κυβέρνηση θα πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κυμανθεί σε κοντινά επίπεδα π.χ 52-48 ή 55-45, όποια απόφαση κι αν υπερισχύσει.

Παρόλα αυτά αν το ΟΧΙ νικούσε η επόμενη μέρα θα ήταν πολύ ευτυχισμένη για την κυβέρνηση η οποία θα έπαιρνε εντολή από το σώμα είτε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με εντονότερα αντιμνημονιακά στοιχεία είτε θα την εξουσιοδοτούσε να βγει ακόμα και από την ευρωζώνη εάν δεν υποχωρούσαν οι εταίροι. Εάν νικούσε το ΝΑΙ τότε η κυβέρνηση είτε θα αναγκαζόταν να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις ώστε να βρεθεί άμεσα λύση είτε θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αφού δεν την αντιπροσωπεύει αυτή η εκδοχή.

Όπως έχω ¨κόψει¨ την σημερινή κυβέρνηση, έχει και αρκετές ακραίες φωνές στο εσωτερικό της που είναι ένθερμοι υποστηρικτές της εξόδου από το ευρώ και της αλλαγής νομίσματος οπότε θα θεωρούσα ότι σε περίπτωση νίκης του ΟΧΙ υπάρχουν βάσιμες υποψίες να γίνει αυτό πράξη. Μ' αυτή τη λογική θα πρέπει να σκεφτούμε σοφά πριν επιλέξουμε κάποια από τις δυο επιλογές και όπως πάντα σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική δυστυχώς θα πρέπει να επιλέξουμε τη λιγότερο επώδυνη.

Εύχομαι η ερχόμενη Δευτέρα να ξημερώσει και να μας βρει πάλι ενωμένους και να μας συμβεί το καλύτερο δυνατό ενδεχόμενο για το μέλλον το δικό μας αλλά κυρίως των παιδιών μας   +daskalakis michael 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

3 σχόλια:

  1. Εχω πει και ξαναπει την αποψη μου. Δεν υποστηριξα αυτη την κυβερνηση ποτε. Ομως ψηφιζοντας ΝΑΙ ειμαστε αξιοι της μοιρας μας και ειναι η επιβραβευση της κλεψιας και ανικανοτητας των πολιτικων μας καθως και των Ευρωπαιων που απλα και μονο θελουν τα λεφτα τους πισω διαιωνιζοντας την αθλιοτητα στην Ελλαδα. ΟΧΙ δε σημαινει καθολου εξοδο απο το Ευρω. Η προπαγανδα και μονο των Ευρωπαιων εναντιον του ΟΧΙ το αποδεικνυει. Φοβουνται το ΟΧΙ διοτι θα αναγκαστουν να καταπιουν καποιο ποσοστο του χρεους της Ελλαδας και να δωσουν βιωσιμους πραγματικα ορους στη χωρα μας. Η προπαγανδα τους που στοχευει να τρομοκρατησει τον κοσμο πρεπει να ξεσκεπαστει και να καταλαβει ο κοσμος οτι ΟΧΙ σημαινει ελπιδα για κατι καλυτερο (οχχι απαραιτητα εξοδο απο το Ευρω) και ΝΑΙ σημαινει διαιωνιση της αθλιοτητας χωρις ορατο τελος με μαθηματικη σιγουρια.

    Βακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Βακη. Πραγματατικά πιστεύεις οτι ενώ δεν μπορεσε να βρεθεί λύση με τους δανειστές 5 ολόκληρους μήνες ενώ η χώρα έπαιρνε την κατω βόλτα, θα μπορέσει με ενα ΟΧΙ να βρεθεί μέσα σε λίγες ώρες (πλεον καιγόμαστε)? Αν υπήρχε ανθρωπος να μου το εγγυηθει κι εγω μαζι σου θα ημουνα ειλικρινα. Ομως δυστυχως δεν με επησε η κυβερνηση εως τωρα. Επίσης άντε και βρεθηκε λυση τωρα, πιστεύεις οτι η κυβέρνηση θα αντέξει σε άλλες μελλοντικες διαπραγματεύσεις ή θα μας τρέχει καθε τρεις και λιγο σε δημοψηφίσματα? Δεν είμαι ουτε με το ΟΧΙ ούτε με το ΝΑΙ. Ειμαι με μια σταθερή ευρωπαική προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιχαλη, θα ξεκινησω με αυτο που εκλεισες. Χαιρομαι που εισαι με την Ευρωπαικη προοπτικη, και εγω το ιδιο! Η Ευρωπη ομως πρεπει να συμφωνει και μαζι σου. Ολοι την εβδομαδα πριν ανοιξουν οι καλπες, οι Ευρωπαιοι πολιτικοι προσπαθησαν με τρομοσεναρια και τελεσιγραφα να επηρεασουν την κοινη γνωμη στο εσωτερικο της Ελλαδας. Ειναι ντροπη τους και θα ειναι ακομα μεγαλυτερη ντροπη και εντελως φιασκο αν υλοποιησουν τους εκβιασμους τους και μαλιστα θα σε βγαλουν αυτοι οι ιδιοι ψευτη. Διοτι αν δε σεβαστουν την ξεκαθαρη αποφαση του λαου τοτε θα σημαινει οτι δε τους ενδιαφερει καμια "Ευρωπαικη προοπτικη" αλλα τα εσωτερικα τους συμφεροντα και απλα σου πουλουσαν παραμυθια περι "Ευρωπαικης προοπτικης" πρασινα αλογα. Ελπιζω οτι δε θα συμβει αυτο, οτι θα σεβαστουν την Ελλαδα ως ισοτιμο μελος και θα δεχτουν πραγματικα βιωσιμα μετρα και οχι πεινα, αθλιοτητα και ανεργια.

    Βακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το