Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ ποιους απειλεί ένα ιστορικό σύμβολο;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που ύστερα από εγκληματικά κρούσματα ρατσιστικού περιεχομένου, οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποφάσισαν να απαγορεύσουν την σημαία του Νότου. Ένα σύμβολο που ουσιαστικά δεν υπήρχε έως τότε για να διαχωρίζει τους αμερικανούς πολίτες, όσο να εξυμνεί την τοπική ιστορική κληρονομιά των πολιτών των νότιων πολιτειών.

Κι όμως, εδώ και λίγες μέρες κρίθηκε πως προκαλεί ρατσιστικά αισθήματα στους πολίτες και απαγορεύτηκε η χρήση του. Αυτή η απαγόρευση μας θυμίζει κάτι; Κι όμως... εδώ στην Κρήτη, η σημαία της Κρητικής Πολιτείας είναι απαγορευμένη δια νόμου και όποιος την χρησιμοποιεί οπουδήποτε, διώκεται ποινικά! Πολλά τέτοια παραδείγματα από αυτοκόλλητα σε αυτοκίνητα, από σημαίες σε γήπεδα της Κρήτης ή απλά σύμβολα σε ιδιωτικούς χώρους που δεν κατάληξαν ευχάριστα για τους ιδιοκτήτες τους.
Ποια είναι η ετυμηγορία για όλο αυτό; Είναι αποδεκτό να διώκεται κάποιος για έναν ιστορικό συμβολισμό; Ειδικά στην περίπτωση της Κρήτης, ουδέποτε σημειώθηκε κάποιο περιστατικό βίας ή επίθεσης επ' αφορμή του, οπότε; Ποιοι φοβούνται πως η Ανεξαρτησία της Κρήτης είναι κάτι που μπορεί να τους απειλήσει; Ο προβληματισμός και τα συμπεράσματα, δικά σας! +Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το